Ajax – Feyenoord voorspelling, wedden & odds, 19-03-2023

Ajax - Feyenoord

Wedstrijd: Ajax – Feyenoord
Competitie: Eredivisie, speelronde 26
Datum / Tijd: 19 maart 2023, 14:30
Locatie: Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Bet365
Odds: 2.35 (situatie 17/03/2023 15:30)

Bookmakers Ajax – Feyenoord Odds

Ajax wint: 1.72 bij Bet365
Gelijkspel: 4.33 bij Bet365
Feyenoord wint: 4.00 bij Bet365

(situatie 17/03/2023 15:30)


Voorspelling Ajax – Feyenoord Eredivisie

Dit weekend staat de Klassieker op het programma. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord kan beslissend zijn op weg naar de titel, want als de Amsterdammers een nederlaag leiden, lijken ze een vierde kampioenschap op rij wel op hun buik te kunnen schrijven. Feyenoord speelde donderdag nog in de Europa League, maar dat bleek een makkelijke expeditie, kan Feyenoord in Amsterdam afstand nemen van Ajax? Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing voor Ajax – Feyenoord, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers en wed op de Klassieker!

Ajax: teamnieuws

Sinds John Heitinga bij Ajax het roer heeft overgenomen werden alle zeven competitiewedstrijden gewonnen. Na de periode met zeven wedstrijden zonder overwinning onder Alfred Schreuder was dat ook nodig en dus doet de ploeg nog mee voor de titel. Maar dat niet alles weer perfect is bleek wel in de Europa League, waar Ajax vrij kansloos onderuit ging tegen Union Berlin, dat inmiddels ook al is uitgeschakeld, dus is het nog niet gezegd dat Ajax deze wedstrijd zomaar even gaat winnen.

Ajax lijkt wel compleet voor deze wedstrijd. Alleen Ahmet Kaplan is er nog steeds niet bij, maar de Turk moet zijn debuut nog maken, daarom lijkt Heitinga met zijn vaste groep te gaan beginnen. Dat is met Calvin Bassey weer centraal in de verdediging en Edson Alvarez op het middenveld. Het grootste twijfelgeval is of Davy Klaassen of Kenneth Taylor begint. Er is een kleine kans dat Bassey weer uit het elftal verdwijnt zodat beide middenvelders in de basis kunnen beginnen en Alvarez terugschuift naar centraal in de verdediging, maar dat lijkt niet logisch voor deze Klassieker.

Feyenoord: teamnieuws

Feyenoord boekte afgelopen donderdag in de Europa League nog een 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk en dat zal de ploeg vertrouwen geven. Gernot Trauner keerde weer terug in de verdediging, ten koste van Marcus Pedersen en dat zag er stabiel uit, dus lijkt die variant, met Lutsharel Geertruida weer terug op de rechtsbackpositie ook tegen angstgegner Ajax weer de beste optie. Geertruida biedt verdedigend meer stabiliteit op de backpositie en doet ook aanvallend weinig onder voor de Noor. Het moet wel gezegd worden dat Shakhtar weinig tegenstand bood en dat Feyenoord nu eens wel gebruik maakte van de mogelijkheden die ze kregen, want in de tweede helft gingen alle vier de doelpogingen er in, en ook nog eens drie van buiten het strafschopgebied. Vooral voor Oussama Idrissi zullen de twee puntgave doelpunten lekker aangevoeld hebben, want de vleugelspeler ligt niet altijd lekker bij het legioen en kon de goals gebruiken.

Door de 7-1 kon coach Slot al ruim voor het einde een aantal van de sterkhouders naar de kant halen om ze te sparen voor de Klassieker. Het grootste vraagteken staat boven de linksbackpositie. Quilindschy Hartman is normaal de eerste keus, maar de jonge linksback was donderdag grieperig en het is nog maar de vraag of hij deze wedstrijd wel gaat halen. Zijn vervanger Marcos Lopez moest zich tegen Shakhtar laten wisselen vanwege een tikje, Slot denkt dat het niet ernstig is, maar wist nog niet met zekerheid te zeggen of hij terug is voor deze Klassieker. In nood zou David Hancko naar links kunnen verhuizen en Jacob Rasmussen links centraal kunnen komen staan, maar dat zou het centrum wel erg verzwakken. Keeper Justin Bijlow is er zeker nog niet bij vanwege een blessure. Vervanger Timo Wellenreuther heeft zich nog niet kunnen onderscheiden en dus wordt de keeper van het Nederlands elftal erg gemist.

Laatste ontmoetingen Ajax – Feyenoord

De Klassieker is van oudsher de belangrijkste wedstrijd in de Eredivisie, maar de laatste jaren zijn de cijfers wel heel erg in het voordeel van Ajax. Daarom is ondanks de huidige vorm van Feyenoord niemand in Rotterdam er gerust op dat deze wedstrijd wel even gewonnen zal worden. Van de laatste tien ontmoetingen won Ajax er liefst acht. De enige overwinning van Feyenoord was wel een klinkende 6-2 in het tijdperk van Ten Hag, dus toen Ajax over het algemeen erg dominant was in de Eredivisie. Zelfs in het kampioensjaar van Feyenoord wisten de Rotterdammers maar één punt te pakken uit de twee wedstrijden tegen Ajax.

Het enige gelijkspel van de laatste tien ontmoetingen kwam eerder dit jaar in de Kuip. In de een-na-laatste wedstrijd onder Schreuder leek Feyenoord lange tijd op weg naar de overwinning door een goal van Igor Paixao, maar twintig minuten voor tijd maakte Klaassen de gelijkmaker, waardoor de Amsterdammers Feyenoord toen nog niet definitief uit het oog verloren.

Ajax – Feyenoord Wedden

Feyenoord is in vorm. Het heeft de statistieken van de laatste ontmoetingen tegen Ajax tegen, maar onder Slot heeft de ploeg een zelfvertrouwen gekregen dat nog niet eerder gezien is. Hoewel Ajax weer beter gaat spelen, zijn ze nog lang niet de geoliede machine van de afgelopen jaren. Dus liggen er kansen voor de bezoekers om een resultaat te halen en zo hun voorsprong te behouden, of uit te breiden. Bij Bet365 krijg je odds van 2.05 voor een dubbele kans Feyenoord/gelijkspel. 

Ajax – Feyenoord Wedtip

Er staat veel op het spel in deze wedstrijd. Niet alleen de eer van de Klassieker, maar dit kan ook een doorslaggevende wedstrijd zijn in de strijd om de titel en dat betekent meestal een vechtwedstrijd. Heitinga heeft laten zien dat hij de verdediging op orde kan brengen, maar als hij dat deed, zoals tegen Union Berlin, gebeurde er aanvallend helemaal niets. Feyenoord komt waarschijnlijk niet komt om aan te vallen, dus is de kans op veel overtredingen, tijdverspilling en gedoe groot en met minder voetbal krijg je minder kans op doelpunten, daarom is onze wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten. Odds: 2.35.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top