Argentinië – Mexico voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Argentinië - Mexico

Wedstrijd: Argentinië – Mexico
Competitie: WK 2022, Groep C, speelronde 2

Datum / Tijd: 26 november 2022, 20:00
Locatie: Lusail stadion, 80.000 toeschouwers

Wedtip: Argentinië wint. Asian handicap -1.5 
Bookmaker: Bet365
Odds: 2.60 (situatie 23/11/2022 23:30)

Bookmakers Argentinië – Mexico WK 2022 Odds

Argentinië wint: 1.55 bij Bet365
Gelijkspel: 3.75 bij Bet365
Mexico wint: 6.00 bij Bet365
(situatie 23/11/2022 23:30)


Voorspelling Argentinië – Mexico WK 2022

In groep C staat er voor Argentinië verrassend genoeg al vroeg een cruciale wedstrijd op het programma. Na de beschamende nederlaag tegen Saoedi-Arabië kan Argentinië zich namelijk geen fouten meer veroorloven, om niet met de staart tussen de benen al na de groepsfase uit Qatar te moeten vertrekken. Mexico speelde prima tegen Polen, maar het ontbrak de ploeg aan precisie om er met de overwinning vandoor te gaan. Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor Argentinië – Mexico, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers zodat je goed voorbereid op deze wedstrijd kunt wedden.

Argentinië WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Dat Argentinië van Saoedi-Arabië zou verliezen verwachtte eigenlijk niemand, maar de Arabieren hanteerden een zelfmoordtactiek met hoog druk zetten en een hoge lijn om de Argentijnen buitenspel te zetten en die werkte wonderwel. Messi zette Argentinië nog wel op voorsprong met een goedkope penalty en leek daarna snel uit te lopen, maar drie doelpunten werden nipt afgekeurd vanwege buitenspel en daardoor bleven de Saoedi’s in de wedstrijd. Één van die afgekeurde doelpunten was overigens erg discutabel.

Toen na rust twee ballen prachtig in het Argentijnse doel vielen moest Argentinië zich terugvechten, maar de ploeg leek verlamd van de spanning en de verrassing en creëerde nog maar weinig kansen, waardoor er al direct een immense druk op de wedstrijd tegen Mexico staat voor de toernooifavoriet. Messi werd effectief uitgeschakeld door de tegenstander en dus lijkt er wat te gaan veranderen voor deze wedstrijd. Lisandro Martinez, die tegen Saoedi-Arabië nog buiten de basis stond, lijkt deze keer centraal achterin te gaan spelen en Rodrigo de Paul die een wat lusteloze wedstrijd speelde kan wel eens vervangen worden door de in Engeland uitblinkende Alexis MacAllister. Ook Dybala aast op een basisplaats, maar zijn optredens bij de Argentijnse ploeg zijn vaak erg ongelukkig.

Trainer Scaloni lijkt weer de beschikking te hebben over een fitte selectie en dus is Argentinië het aan zijn stand verplicht hier te winnen.

Mexico WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Mexico speelde een prima wedstrijd tegen Polen. De ploeg was veelal op de helft van de tegenstander te vinden, speelde een energieke wedstrijd, maar in de eindfase had Mexico moeite echte kansen te creëren. Vooral van Hirving Lozano ging een constante dreiging uit waar Polen moeite mee had. De verdediging had weinig te doen, maar had af en toe moeite met topspits Robert Lewandowski, de penalty die Lewandowski leek erg goedkoop. Lewandowski had echter buiten Guillermo Ochoa gerekend. Zoals elke vier jaar bij een WK, werd de keeper de held van Mexico, dit keer door de penalty van Lewandowski te stoppen.

Ochoa doet op clubniveau al jaren vrij weinig, maar bij het nationale elftal groeit hij al drie WK’s op rij uit tot een absolute topkeeper. Raul Jimenez speelde voor het eerst sinds anderhalve maand weer eens, toen hij voor het laatste kwartier het veld in kwam. De spits van Wolverhampton Wanderers zag er echter nog erg onwennig uit. Voor Jimenez is het echter belangrijk om die speelminuten in de benen te krijgen en tegen Argentinië krijgt hij mogelijk wat langer de tijd, maar de verwachtingen zijn nog niet al te hoog voor de beste spits van Mexico.

Laatste ontmoetingen Argentinië – Mexico

Argentinië en Mexico zijn elkaar in het verleden heel regelmatig tegengekomen. Zo heeft Mexico een aantal keren met de Copa America meegedaan, die in principe alleen voor de Zuid-Amerikaanse landen is, maar ook in vriendschappelijke wedstrijden en WK’s zijn de twee elkaar met enige regelmaat tegengekomen. De eerste ontmoeting tussen de twee landen was in 1930 op het allereerste WK in Uruguay en toen won Argentinië. De volgende ontmoetingen op WK’s kwamen in de edities van 2006 en 2010. In beide gevallen was de achtste finales het speelveld en opnieuw was Argentinië de sterkste en dus is het saldo van onderlinge wedstrijden op WK’s 3-0 in het voordeel van Argentinië.   

Argentinië – Mexico WK 2022 Wedden

Argentinië scoorde in de aanloop naar dit toernooi makkelijk. Het was de verwachting dat het tegen Saoedi-Arabië ook zou gebeuren, maar de hele gevaarlijke tactiek van de Saoedi’s om de Argentijnen buitenspel te zetten bleek de juiste. De drie afgekeurde doelpunten toonden in zekere zin wel dat er met het scorend vermogen van de Argentijnen weinig mis is en dus kunnen er hier ook wel eens een aantal doelpunten gaan vallen, geholpen door het hoge aantal minuten aan extra tijd dat op dit toernooi gegeven wordt. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je bij Bet365 odds van 2.00.

Argentinië – Mexico Wedtip

Argentinië is de ondanks de blamage tegen Saoedi-Arabië de grote favoriet om er hier met de drie punten vandoor te gaan. Tegen de Arabieren leek er wat gemakzucht in de ploeg te sluipen na de vroege voorsprong en dat werd keihard afgestraft. Die gemakzucht zal nu niet meer komen en dan is Argentinië speler voor speler gewoon een stuk beter dan Mexico. Het getergde Argentinië zou daarom wel eens veel te sterk kunnen zijn voor Mexico, dus is onze wedtip: Argentinië wint. Asian handicap -1.5 Odds: 2.60.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top