AZ – Lazio voorspelling, wedden & odds, 16-03-2023

AZ - Lazio

Wedstrijd: AZ – Lazio
Competitie: Conference League, achtste finale, return
Datum / Tijd: 16 maart 2023, 21:00
Locatie: AFAS stadion, Alkmaar

Wedtip: AZ wint, draw no bet
Bookmaker: BetCity
Odds: 1.97 (situatie 14/03/2023 16:00)

Bookmakers AZ – Lazio Odds

AZ wint: 2.85 bij BetCity
Gelijkspel: 3.35 bij BetCity
Lazio wint: 2.55 bij BetCity

AZ plaatst zich voor de volgende ronde: 1.30 bij BetCity
Lazio plaatst zich voor de volgende ronde: 3.20 bij BetCity

(situatie 14/03/2023 16:00)


Voorspelling AZ – Lazio Eredivisie

Na de sensationele overwinning in Rome van vorige week is AZ de favoriet om door te gaan naar de kwartfinale van de Conference League en dat zou een stunt zijn als je kijkt naar het verschil in budget. Qua veldspel is dat echter niet zo’n grote stunt, want AZ staat keurig tweede in de Eredivisie en kan het elk team onder de Europese top lastig maken. Kunnen de Alkmaarders die voorsprong in eigen huis omzetten in een plaats in de kwartfinale van het derde Europese toernooi? Vind hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor AZ – Lazio, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers.

AZ: teamnieuws

AZ draait opnieuw een fantastisch seizoen. Met minimale middelen ten opzichte van de grote drie weet de ploeg opnieuw mee te doen om het kampioenschap. Ook in de Conference League gaat het goed, alleen had de ploeg daar een veel makkelijkere route, want in een groep met FC Vaduz, Dnipro-1 en Apollon Limassol was AZ de torenhoge favoriet voor groepswinst. De Alkmaarders verzaakten niet en wonnen de groep met relatief gemak, waardoor ze pas in de achtste finales in actie mochten komen. Die achtste finale is een ander verhaal, want met Lazio kwam namelijk één van de sterkst mogelijke tegenstanders uit de koker.

AZ liet in de heenwedstrijd in Italië zien dat het niet bang hoeft te zijn voor de tegenstander, en dat terwijl de ploeg lang niet compleet was. Trainer Pascal Jansen mist namelijk al weken een aantal vaste centrale verdedigers, waardoor de 18-jarige Wouter Goes is doorgeschoven vanuit de jeugd. AZ is namelijk zonder Bruno Martins Indi en potentiële vervangers Maxim Dekker, Zinho Vanheusden en Riechedly Bazoer. Sam Beukema was ook lange tijd uitgeschakeld, maar hij maakte afgelopen weekend zijn rentree en kan eventueel naast Pantelis Hadzidiakos centraal in de verdediging aan het toneel verschijnen. Als Jansen vertrouwen houdt in Goes, kan hij ook voor Pantelis op de flank kiezen en dan eventueel met Yukinari Sugawara op de vleugel voor een meer verdedigende stelling, maar dat lijkt niet voor de hand te liggen. Verder is alleen Dani de Wit er nog niet bij, maar hij wordt tot nog toe prima vervangen door aanwinst Sven Mijnans.  

Lazio: teamnieuws

Lazio zag de nederlaag tegen AZ niet echt aankomen. De ploeg wordt veel hoger ingeschat dan de Alkmaarders en ze draaien best wel een goed seizoen. Lazio doet in eigen land volop mee om zich voor de tweede keer sinds 2008 voor de Champions League te plaatsen en dat betekent wat in het blauwe deel van Rome. De Italianen leken wat overmoedig te zijn, maar speelden wel bijna met hun sterkste elftal. Vlak voor de wedstrijd kregen ze echter wel een tegenvaller te verwerken, want aanvoerder Ciro Immobile moest wegens een blessure verstek laten gaan tegen AZ en ook in Alkmaar is de aanvalsleider er nog niet bij. 

Hij werd vervangen door de inmiddels 35-jarige Pedro, die wel vaker een basisplaats krijgt, maar ook regelmatig vanaf de bank ingebracht wordt in de tweede helft. Het betekent wel dat Lazio zonder echte centrumspits speelt, want Pedro is een buitenspeler en Felipe Anderson is meer een valse negen dan een echte spits en dus is het gemis van Immobile voelbaar. Behalve Immobile is Lazio compleet en de enige verandering in vergelijking met de competitiewedstrijd van afgelopen weekend is dat keeper Luis Maximiano speelt in plaats van vaste waarde in de competitie Ivan Provedel. De Portugees krijgt het vertrouwen in de bekerwedstrijden en in de Conference League.

Laatste ontmoetingen AZ – Lazio

Het wordt pas de tweede keer dat Lazio en AZ tegen elkaar spelen. De eerste wedstrijd was vorige week, toen AZ ondanks een vroege achterstand goed terug in de wedstrijd kwam en in de tweede helft zelfs een voorsprong pakte. Lazio drong richting het einde aan, maar AZ trok de 1-2 professioneel over de streep en gaat daarom als lichte favoriet deze terugwedstrijd in.

AZ – Lazio Wedden

AZ wordt steeds beter in het doodmaken van belangrijke wedstrijden. De ploeg krijgt in de grote wedstrijden heel weinig kansen tegen en tegen een ploeg zonder centrumspits Immobile kan dat wel eens een wedstrijd met weinig doelpunten opleveren. Voor de thuisploeg is een 0-0 genoeg, dus kun je op unders wedden. Bij BetCity krijg je een quotering van 1.80 voor minder dan 2.5 doelpunten.  

AZ – Lazio Wedtip

AZ speelt de laatste maanden erg goed en liet in Rome zien dat ze niet onder deden voor Lazio. De Italianen zullen ongetwijfeld voor de winst in Alkmaar, maar de ploeg staat achterin prima en dan komt er ruimte te liggen voor de tegenstoot en vooral Jesper Karlsson is weer in fantastische vorm bij zowel dode spelmomenten als met zijn veldspel, dus liggen er kansen op winst voor AZ. De Alkmaarders hebben aan een gelijkspel voldoende, dus is dat ook prima voor AZ, maar de verwachting is dat ze ook in de terugwedstrijd kunnen winnen van Lazio, daarom is onze wedtip: AZ wint, draw no bet. Odds: 1.97.




Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top