AZ – West Ham United voorspelling & odds, 18-05-2023

AZ – West Ham United

Wedstrijd: AZ – West Ham United
Competitie: Conference League, halve finale, return
Datum / Tijd: 18 mei 2023, 21:00
Locatie: AFAS-stadion, Alkmaar

Wedtip: AZ plaatst zich voor de finale
Bookmaker: LiveScore Bet
Odds: 3.65 (situatie 15/05/2023 18:00)

Bookmakers AZ – West Ham United Odds

AZ wint: 2.65 bij LiveScore Bet
Gelijkspel: 3.25 bij LiveScore Bet
West Ham United wint: 2.55 bij LiveScore Bet

AZ plaatst zich voor de finale: 3.65 bij LiveScore Bet
West Ham United plaatst zich voor de finale: 1.23 bij LiveScore Bet

(situatie 15/05/2023 18:00)


Voorspelling AZ – West Ham United Conference League

In de eerste wedstrijd tussen AZ en West Ham United kon AZ lange tijd dromen op een goed resultaat, maar uiteindelijk gaf de kracht van West Ham toch de doorslag. Toch is er na de 2-1 in Londen nog van alles mogelijk. Kan AZ zich alsnog voor de finale van de Conference League plaatsen? Lees onze voorbeschouwing voor AZ – Real Madrid, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers en wed op de Alkmaarders in de Conference League.

AZ: teamnieuws

Na de nipte nederlaag bij West Ham United, die uiteindelijk hoger uit had kunnen vallen, was het dit weekend een goed nieuws show bij AZ. Jesper Karlsson en Dani de Wit maakten hun rentree na blessureleed en FC Emmen werd na een fantastische eerste helft met 5-1 weggezet. Daarnaast kreeg uitblinker Tijjani Reijnders zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal, al is dat vooralsnog eerst de voorselectie. Vooral de return van Karlsson komt voor AZ als geroepen, de linksbuiten is in principe de beste speler van AZ en werd de afgelopen weken erg gemist. Vorige week was de hele linker kant gemankeerd, want ook Milos Kerkez was er niet bij, in zijn geval vanwege een schorsing.

Voor deze wedstrijd lijkt AZ dan ook compleet te zijn en Karlsson wordt ook direct weer in de basis verwacht. In tegenstelling tot West Ham gaf AZ zijn basisspelers dit weekend geen rust, maar na de 5-0 in de eerste helft ging de voet van het gas en hoefde de ploeg zich niet meer vol in te spannen, dus lijkt er een relatief gelijk speelveld voor beide ploegen. Vorige week had AZ nog erg veel ontzag voor de Engelsen, maar dat zal in de thuiswedstrijd wel anders zijn wil AZ een kans maken op de finale. De Wit kan daar een belangrijke rol in spelen met zijn kracht en doelgerichtheid. De nummer tien zal waarschijnlijk nog niet in de basis beginnen, maar kan later in de wedstrijd wel van waarde zijn.

West Ham United: teamnieuws

West Ham United draait een waardeloos seizoen, maar kan zich ondanks dat voor het eerst in 43 jaar weer eens voor een Europese finale plaatsen. De ploeg streed in eigen land het hele seizoen tegen degradatie, en nu dat vrijwel niet meer kan hebben ze de aandacht naar de Conference League verlegd. In dat toernooi ging het de ploeg wel goed af, alhoewel West Ham, de op 14 na meest kapitaalkrachtige club van de wereld, niet echt veel tegenstand gehad heeft. De ploeg speelt krachtvoetbal dat vooral op dode spelmomenten gericht is, maar voetballend houdt het allemaal niet over bij de club uit Londen en alleen Said Benrahma lijkt zich aan de malaise te kunnen onttrekken.

Coach David Moyes gaf vrijwel zijn gehele basiself rust tegen Brentford afgelopen weekend en mede daardoor werd er een kansloze nederlaag geleden en dat zal de ploeg niet echt vertrouwen geven. Reservekeeper Alfonso Areola, die in de Conference League het doel verdedigt, zag er tegen AZ niet goed uit, maar staat tegen AZ waarschijnlijk gewoon weer in het doel. Michael Antonio is er mogelijk niet bij. De Jamaicaanse spits miste de wedstrijd van dit weekend vanwege een kuitblessure, maar Moyes gaf niets aan over de ernst daarvan, dus is het niet duidelijk of hij tegen AZ weer beschikbaar is. Voor rechtsback Vladimir Coufal lijkt deze wedstrijd wel nog te vroeg te komen, terwijl spits Gianluca Scamacca er sowieso niet bij is.

Laatste ontmoetingen AZ – West Ham United

In de eerste ontmoeting vorige week wist West Ham lange tijd niet wat het aan moest met het trage balbezit voetbal dat AZ speelde. De Alkmaarders wilden duidelijk geen risico nemen en West Ham was lange tijd niet goed genoeg om er zelf iets van te maken. AZ kwam zelfs op voorsprong, maar na een zeldzame fout van keeper Mat Ryan kwamen de Engelsen alsnog op gelijke hoogte. In de stormloop die volgde, scoorde West Ham nog één keer en AZ mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef.

AZ – West Ham United Wedden

AZ heeft zijn linkerkant weer terug. Het is normaal gesproken de beste en meest gevaarlijke zijde van de ploeg en dat vergroot de kans op doelpunten. De ploeg speelt normaal gesproken aanvallender dan dat het vorige week deed en zal dat in de return deze keer waarschijnlijk ook doen, dan ontstaan er ruimtes en West Ham kan daar met de snelheid in de ploeg van profiteren, dus lijkt de kans op doelpunten aan beide kanten groter dan vorige week. Bij LiveScore Bet krijg je een quotering van 1.89 voor meer dan 2.5 doelpunten. 

AZ – West Ham United Wedtip

West Ham is qua budget natuurlijk superieur, maar ze draaien geen goed seizoen en net als veel ploegen uit de Premier League lopen ze aan het einde van een lang seizoen op hun laatste benen. Dat was in de heenwedstrijd bij vlagen duidelijk, hoewel ze op pure kracht toch nog wel kansen creëerden tegen een wat voorzichtig AZ. Met Karlsson, Kerkez en De Wit weer terug is AZ sterker en het ontzag zal minder zijn. Met de huidige vorm van West Ham lijken er daarom voldoende kansen te liggen voor de Alkmaarders om dit alsnog om te draaien, daarom is onze wedtip: AZ plaatst zich voor de finale. Odds: 3.65.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top