Bookmakers Ajax PSV, wedden & odds Johan Cruijff Schaal 30-07-2022

Competitie: Johan Cruijff Schaal
Datum / Tijd: 30 juli 2022, 20:00 uur
Locatie: Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Ajax wint: 1.83 bij Bet365
Gelijkspel: 3.80 bij Bet365
PSV wint: 3.80 bij Bet365
(situatie 29/07/2022 07:00)


Voorspelling Johan Cruijff Schaal Ajax – PSV

In deze versie van de Nederlandse supercup neemt landskampioen Ajax het op tegen bekerwinnaar PSV. Deze wedstrijd staat traditiegetrouw aan de vooravond van het nieuwe seizoen op het programma. Ook in 2021 ging de wedstrijd tussen Ajax en PSV en toen waren de Eindhovenaren met 4-0 te sterk voor Ajax. Omdat de wedstrijd zo vroeg in de voorbereiding is, is het niet altijd een goede afspiegelingen van de verhoudingen voor het seizoen. Ook dit jaar is PSV vanwege de voorronde Champions League de voorbereiding eerder begonnen dan Ajax, maar in tegenstelling tot vorig jaar heeft de ploeg nog geen officiële wedstrijden gespeeld. Wie pakt dit jaar de Nederlandse supercup? Bekijk de odds bij bookmakers zoals Circus, BetCity, Jack’s en Bet365 en wed op Ajax vs PSV.

Laatste ontmoetingen Ajax – PSV

PSV en Ajax zijn uiteraard zeker geen onbekenden van elkaar en zijn elkaar al bijna 200 keer tegengekomen. Vorig seizoen waren er liefst vier ontmoetingen, waarvan beide teams er twee wisten te winnen. In de supercup en de bekerfinale ging PSV er met de titel vandoor, maar in de competitie was Ajax beide keren te sterk. Naast de eerder genoemde 4-0 voor PSV in de Johan Cruijff Schaal viel ook de 5-0 in Amsterdam afgelopen november op. In de periode dat Ajax door de Champions League heen vloog, werd ook PSV in eigen land hard aan de kant geschoven. De andere ontmoetingen lagen dicht bij elkaar en eindigden in 2-1.

Bookmakers Ajax – PSV 1X2 Odds

Er is sinds vorig seizoen een hoop veranderd bij zowel Ajax als PSV. Ajax verloor succescoach Erik ten Hag aan Manchester United (vervangen door Alfred Schreuder) en zag Marc Overmars vertrekken vanwege grensoverschrijdend gedrag. Roger Schmidt trok de deur bij PSV achter zich dicht en werd vervangen door Ruud van Nistelrooij en Marcel Brands verving Toon Gerbrands als algemeen directeur. Afgaande op de uitslagen in de voorbereiding kunnen beide ploegen wel eens een lastig seizoen tegemoet zien, maar het is nog vroeg in het jaar, dus is er vooral nog veel onduidelijk. Voor deze wedstrijd worden de Amsterdammers bij Jack’s nog wel als de favoriet gezien met een quotering van 1.83 voor Ajax tegen 3.90 voor PSV en 4.00 voor een gelijkspel.

Ajax heeft wel een wat verstoorde voorbereiding gehad, want vorige week werd er nog een oefenwedstrijd afgelast vanwege een corona uitbraak. Het is niet bekend gemaakt wie daardoor getroffen is, maar Jurriën Timber was één van de spelers die de afgelopen week niet op het trainingsveld verscheen. Of Timber dit weekend start is nog niet duidelijk, maar verder lijkt Ajax compleet voor deze wedstrijd. Bij PSV zijn Andre Ramalho en Olivier Boscagli er nog niet bij en ook Mauro Junior is nog een twijfelgeval, dus de verdediging is nog niet op volle sterkte.

Ajax – PSV Wedden op Under / Over doelpunten

Ajax is spits Sébastien Haller kwijtgeraakt, maar heeft met Dusan Tadic, Steven Berghuis en Antony nog een belangrijk deel van het scorend vermogen intact. Daarnaast zijn Steven Bergwijn en Brian Brobbey erbij gekomen, dus lijkt de ploeg ook dit keer weer een sterke aanval te hebben. De verdediging heeft meer wisselingen ondergaan, want Noussair Mazraoui, Lisandro Martinez en Nicolas Tagliafico hebben de club verlaten. Met Owen Wijndal en Calvin Bassey zijn er interessante vervangers gehaald, maar het kan nog wel even duren voordat de verdediging weer zo stabiel is als vorig jaar.

Bij PSV is het belangrijkste dat Cody Gakpo er nog steeds bij is. De vleugelspeler staat nadrukkelijk in de belangstelling van Arsenal, maar zal deze wedstrijd normaal gesproken gewoon aan de aftrap staan. Eran Zahavi is wel vertrokken, maar met Luuk de Jong is er een vervanger van formaat voor in de plaats gekomen. Bij beide ploegen lijkt zo in het begin van het seizoen het zwaartepunt in de aanval te liggen en zitten de problemen duidelijk in de verdediging. Dat kan doelpunten betekenen en de bookmakers zijn het daar mee eens. Meer dan 2.5 doelpunten is bij Circus een quotering van 1.55 waard. De quotering van 2.32 voor meer dan 3.5 doelpunten is dan misschien interessanter.

De wedstrijdconditie zal echter ongetwijfeld nog niet optimaal zijn, dus als de krachten wegvloeien, valt het aantal doelpunten misschien juist wel tegen. Bij Circus krijg je voor minder dan 2.5 doelpunten een quotering van 2.36

Ajax – PSV Wedden op de Doelpuntenmaker

Luuk de Jong is terug bij PSV en dat is in het verleden een fantastische combinatie geweest. In de vijf jaar in Eindhoven scoorde de Jong aan de lopende band en daar is hij nu opnieuw naar op zoek. Bij BetCity is een doelpunt van De Jong 3.05 waard. Brian Brobbey is weer terug bij Ajax, zijn kortstondig verblijf bij RB Leipzig was geen succes en de verhuurperiode vorig jaar was voldoende om Ajax te overtuigen de portemonnee te trekken voor de spits. Brobbey heeft nog niet zo’n lang trackrecord als de Jong, maar speelt voor de favoriet in deze wedstrijd, dus is zijn quotering met 2.38 bij BetCity lager dan die van de aanvaller van PSV.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top