Wedden EK vrouwen 2022, favorieten, bookmakers, odds en Nederlands Elftal

EK vrouwen 2022

Het EK voor vrouwen staat dit jaar weer op het programma. Tussen 6 en 31 juli strijden 16 landen in Engeland om de Europese titel 2022. Het zou oorspronkelijk in 2021 gehouden worden, maar toen het EK voor mannen in 2020 uitgesteld werd vanwege corona, werd besloten om het EK voor vrouwen ook een jaar uit te stellen om ze niet tegelijk plaats te laten vinden.

Vier jaar geleden werd het Nederlands Elftal in eigen land verrassend voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen en dit jaar is het land als titelverdediger ook weer van de partij. Nederland is in Groep C ingedeeld bij Zweden, Portugal and Zwitserland.

In dit artikel kijken we naar de groepen, de kansen van het Nederlands Elftal, het speelschema en de odds van de bookmakers voor de kanshebbers voor de Europese titel bij het EK vrouwen 2022.

EK Vrouwen 2022, bookmakers odds voor de winnaar

Hoewel het Nederlands Elftal de titelverdediger is bij het EK en drie jaar geleden ook in de WK-finale stond (verlies tegen Verenigde Staten), is de ploeg dit jaar niet de uitgesproken favoriet voor de titel. Spanje en gastland Engeland leiden de dans in het rijtje favorieten, maar de verwachting is dat de titel verdeeld wordt onder zes kanshebbers. In de tabel hieronder hebben we de odds van BetCity voor de favorieten voor het EK vrouwen 2022 bij elkaar gezet.

Favoriet winst EK vrouwen 2022
Spanje 4.50
Engeland 5.00
Frankrijk 7.00
Nederland 7.50
Duitsland 9.00
Zweden 9.00
Noorwegen 21.00
Denemarken 34.00
Ga naar

(Situatie: 29-06-2022, 14:10)

EK Vrouwen 2022, bookmakers favorieten

Spanje

Spanje heeft in de afgelopen jaren een grote inhaalslag gemaakt op het gebied van vrouwenvoetbal. Tot een aantal jaar geleden speelde het land amper een rol in het internationale veld, maar sindsdien hebben met name FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid veel in het vrouwenvoetbal geïnvesteerd en daar plukt het nationale team nu de vruchten van. Topspits Jennifer Hermoso moet het toernooi vanwege een blessure missen, maar met onder andere gouden bal winnaar Alexia Putellas, gaat Spanje voor een eerste internationaal succes.

Engeland

Engeland doet al heel lang in het vrouwenvoetbal, maar ook daar is de afgelopen tijd een grote stap gezet met de Premier League voor vrouwen, waar alle bekende clubs inmiddels ook aan meedoen. De Engelsen vonden echter dat ze voor het nationale team nog een stap moesten zetten, want er werd nog nooit een titel gewonnen en dus werd de succesvolle Nederlandse coach Sarina Wiegman losgeweekt bij Oranje. Sinds Wiegman bij Engeland aan het roer staat, wordt record na record gebroken en is de status van de ploeg steeds verder gestegen en dus is de ploeg in eigen huis een favoriet.

Frankrijk

Frankrijk heeft jarenlang het vrouwen clubvoetbal gedomineerd met Olympique Lyon, maar sinds het grote geld de sport binnenkomt is Lyon die dominantie kwijt, toch heeft Frankrijk met Paris Saint Germain opnieuw de Champions League winnaar in huis en het Franse nationale team is zoals altijd een kandidaat voor succes. De verdediging wordt geleid door de ervaren Wendy Renard, die liefst acht Champions League overwinningen achter haar naam heeft staan en voor Frankrijk liefst 31 keer gescoord heeft. Het land treft in Engeland een relatief makkelijke poule.

Duitsland

In de jaren 90 en 2000 was Duitsland met Birgit Prinz voorin de te kloppen ploeg in het damesvoetbal. Sindsdien is de achtvoudig Europees kampioen niet per se veel minder geworden, maar de dominantie is in de laatste jaren wat afgenomen door de inhaalslag die de andere landen gemaakt hebben. Bij Duitsland is absolute ster Dzsenifer Marozsán uitgeschakeld met een kruisbandblessure, daarom draait het dit toernooi vooral om Alexandra Popp, die met 53 doelpunten gestaag klimt op de Duitse topscorerslijst.

Zweden

Zweden doet eigenlijk altijd mee om de ereplaatsen, maar het heeft nog weinig titels in de vitrine staan. Het land won het allereerste EK in 1984, maar daarna werden er alleen nog maar zilveren en bronzen medailles gewonnen. Dat Zweden ook nu nog een topland is bewees de ploeg op het laatste grote toernooi, want de ploeg pakte op de Olympische Spelen van Tokio een zilveren medaille. Het won toen onder aanvoering van Stina Blackstenius onder andere van topfavoriet Verenigde Staten en verloor in de finale uiteindelijk na penalty’s van Canada.

 

EK Vrouwen 2022, bookmakers Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal zit na jaren van ongelooflijke successen in een soort van overgangsperiode. Met Alan Parsons als opvolger van Sarina Wiegman werd er afscheid genomen van een deel van de succesvolle generatie en nu moet de jonge garde het overnemen. Sinds de Amerikaan aan het roer staat zijn de resultaten nog niet zo goed en is ook het spel bij vlagen moeizaam, daarom schaalt BetCity het Nederlands Elftal nu in als vierde favoriet met een quotering van 7.50.

Onder Wiegman was de tactiek om vanuit een gesloten organisatie af te wachten en rustig naar voren te spelen, maar vooral niet teveel weg te geven. Parsons heeft een veel aanvallendere tactiek ingevoerd met snel druk zetten en een hoog baltempo aanhouden. Voorlopig leidt dat nog niet tot resultaten, maar dit toernooi is de eerste keer dat de ploeg voor langere tijd samen is om het systeem erin te slijpen.

Hoewel er wat veranderingen geweest zijn draait het team nog steeds om Vivianne Miedema en Lieke Martens. De nog altijd maar 25-jarige Miedema heeft al 92 keer gescoord voor Nederland en is hard op weg om de meest scorende vrouw ooit te worden in het internationale voetbal. De 29-jarige Martens is er ook weer bij. De buitenspeler wordt al jaren als één van de beste speelsters ter wereld gezien, maar draaide een moeizaam jaar met veel blessures. Ze is echter op tijd fit voor dit toernooi.

EK Vrouwen 2022, bookmakers poules en kansen

Er zijn op het EK vrouwen 2022 vier poules met elk vier deelnemers. De beste twee landen van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales van het EK

EK Vrouwen 2022 Poule A, Engeland, Noorwegen, Oostenrijk, Noord-Ierland

Engeland is als thuisland de absolute favoriet in de groep. Met Noorwegen heeft de ploeg van Wiegman nog wel een redelijke tegenstander, maar Oostenrijk en met name Noord-Ierland zijn voetbaldwergen in vergelijking met de sterke Engelsen. De verwachting is dat Engeland en Noorwegen zonder problemen de poule doorkomen.

EK Vrouwen 2022 Poule B, Spanje, Duitsland, Denemarken, Finland

Poule B is de poule des doods op dit EK. Met Spanje, Duitsland en Denemarken zitten er drie toplanden in dezelfde groep en Finland lijkt daarmee kansloos voor een plek in de kwartfinale. Spanje en Duitsland zijn zonder twijfel de sterkste landen en zullen normaal gesproken om groepswinst strijden, terwijl verliezend finalist in 2017 Denemarken op een verrassing aast in de topwedstrijden tegen Spanje en Duitsland.

EK Vrouwen 2022 Poule C, Nederland, Zweden, Zwitserland, Portugal

Nederland lijkt een gemiddelde poule-indeling te hebben met Zweden, Zwitserland en Portugal. Winnaar van Olympisch zilver Zweden is ongetwijfeld de zwaarste tegenstander, terwijl Zwitserland en Portugal normaal gesproken een stuk zwakker zijn. Nederland komt de Zweedsen direct in de eerste wedstrijd tegen en dat zou meteen veel kunnen zeggen over de kansen van Nederland in de rest van het toernooi.

EK Vrouwen 2022 Poule D, Frankrijk, Italië, België, IJsland

Frankrijk lijkt het bij de loting getroffen te hebben, want het kreeg met Italië het zwakste land uit pot 2 en kreeg met België en IJsland verder ook geen hoogvliegers in de groep. Frankrijk zou deze groep met relatief gemak moeten kunnen winnen, waardoor een Nederlandse overwinning op Zweden nog belangrijker wordt, want daarmee kan Frankrijk in de kwartfinale worden ontlopen.

EK Vrouwen 2022, bookmakers topscorers en odds

Je kunt ook al op de toernooitopscorer wedden en met Vivianne Miedema hebben wij natuurlijk een kandidaat voor die topscorerstitel, maar ze heeft flinke concurrentie. Bij Circus zijn er quoteringen beschikbaar voor de favorieten voor de titel en die zetten we hieronder even op een rijtje.

Kanshebbers topscorerstitel EK vrouwen 2022 Land Quotering bij Circus
Ellen White Engeland 6.00
Marie-Antoinette Katoto Frankrijk 7.00
Vivianne Miedema Nederland 9.00
Esther Gonzalez Spanje 10.00
Lea Schuller Duitsland 13.00
Beth Mead Engeland 14.00
Alexia Putellas Spanje 15.00
Alexandra Popp Duitsland 18.00

(Situatie: 29-06-2022, 14:18)


EK Vrouwen 2022, speelschema

De openingswedstrijd van het EK is dit jaar wordt op 6 juli op Old Trafford gespeeld en gaat tussen Engeland en Oostenrijk. Alle wedstrijden vinden om 17.00 of 20.00 uur plaats tot deze fase op 18 juli afgerond wordt.

Tussen 20 en 23 juli staat er elke dag om 20.00 uur één kwartfinale op het programma en op 26 en 27 juli worden de halve finales ook om 20.00 uur gespeeld. De finale staat voor zondag 31 juli om 17.00 in het imposante Wembley op het programma.

Tips en Strategie voor wedden op het EK Vrouwen 2022

Het EK vrouwen is één prachtig evenement om op te wedden en met 31 wedstrijden zijn er genoeg mogelijkheden om op te wedden. Je kunt echter ook zoals hierboven beschreven op een outright winnaar of toernooi-topscorer wedden, of zelfs op wanneer een land uitgeschakeld wordt. Wat je ook doet, zorg dat je je goed voorbereid. Lees je goed in voor je ergens geld op inzet en maak het EK vrouwen 2022 voor jezelf nog spannender.

Houdt deze website in de gaten voor uitgebreide voorbeschouwingen van alle wedstrijden van de Oranje leeuwinnen.

EK Vrouwen vorige winnaars

In het verleden is er één land geweest dat het EK gedomineerd heeft en dat is Duitsland. Van de twaalf EK’s tot nu toe wist Duitsland er liefst acht te winnen. Zweden won de eerste editie in 1984 en Nederland de laatste in 2017. Tussendoor wist alleen Noorwegen de hegemonie van onze oosterburen twee keer (1987 en 1993) te doorbreken.

Winnaars EK vrouwenvoetbal
2017 Nederland
2013 Duitsland
2009 Duitsland
2005 Duitsland
2001 Duitsland
1997 Duitsland
1995 Duitsland
1993 Noorwegen
1991 Duitsland
1989 West-Duitsland

Beste bookmakers voor het wedden op het EK Vrouwen 2022

Er zijn vele Nederlandse bookmakers die weddenschappen aanbieden voor het EK vrouwen 2022, maar het is belangrijk om goed te kijken welke bookmaker aan jouw wensen voldoet. Kijk bijvoorbeeld naar de beste welkomstbonussen en welke bonussen ze hebben voor bestaande spelers om optimaal te kunnen profiteren. Vind hieronder een lijst met de beste Nederlandse bookmakers voor het wedden op het EK vrouwen 2022.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top