Bookmakers Engeland Duitsland, EK vrouwen 2022, wedden & odds

Competitie: EK vrouwen, finale
Datum / Tijd: 31 juli 2022, 18:00 uur
Locatie: Wembley

Engeland wint: 2.55 bij BetCity
Gelijkspel: 3.20 bij BetCity
Duitsland wint: 3.00 bij BetCity
(situatie 29/07/2022 18:00)

Voorspelling EK vrouwen Engeland – Duitsland

Het Europees Kampioenschap vrouwen is bij de finale aanbelandt, de finale en er staat een heuse kraker op het programma tussen achtvoudig kampioen Duitsland en het Engeland van succescoach Sarina Wiegman. Zowel Duitsland als Engeland hebben tot nog toe al hun wedstrijden dit toernooi gewonnen, al had Engeland daar in de kwartfinale tegen Spanje wel een verlenging voor nodig. Pakt Engeland een eerste grote internationale prijs of wordt Duitsland toch weer Europees kampioen. Bekijk de odds bij bookmakers zoals Circus, Jack’s, Betcity en Bet365 en wed op Engeland vs Duitsland.

Laatste ontmoetingen Engeland – Duitsland

In het mannenvoetbal is er sinds jaar en dag een grote rivaliteit tussen Engeland en Duitsland, maar bij het damesvoetbal is dat veel minder het geval. Alle belangrijke wedstrijden tussen de twee ploegen, voornamelijk voor 2010 werden door de toen onverslaanbare Duitsers gewonnen. De laatste officiële wedstrijd, op het WK van 2015, werd gewonnen door Engeland. Het ging toen echter om de relatief onbelangrijke wedstrijd om de derde plaats.

Eerder dit jaar speelden de twee ploegen tegen elkaar op een klein landen toernooi. Beide ploegen speelden toen grotendeels in hun sterkste opstelling en Engeland won toen met 3-1 door doelpunten van Ellen White, Francesca Kirby en Millie Bright. Uitblinker bij Duitsland dit toernooi, Lina Magull, scoorde het enige tegendoelpunt.

Bookmakers Engeland – Duitsland 1X2 Odds

Engeland en Duitsland zijn zonder twijfel de twee beste ploegen van het toernooi. Engeland had het eerder zwaar met Spanje, maar wervelde weer tegen Zweden. Vooral de fitheid en sterkte van de bank viel op. Aanvaller Ellen White, één van de beste spitsen ter wereld, kan haar stempel nog niet op dit toernooi drukken, maar met Alessia Russo heeft ze een vervanger met klasse. Er gaan stemmen op om White te passeren voor de finale, maar Wiegman staat er niet om bekend grote veranderingen toe te passen voor belangrijke wedstrijden, dus zal Russo ongetwijfeld weer in de tweede helft ingebracht worden.

Bij Duitsland zullen Alexandra Popp en Lina Magull de opstelling aanvoeren. De aanvaller en middenvelder zijn in topvorm dit toernooi en samen met keeper Merle Frohms de absolute leiders van dit team. Het enige twijfelgeval voor Duitsland is vleugelspeler Klara Buhl, die met covid in isolatie zit. Buhl werd in de halve finale tegen Frankrijk echter prima vervangen door de talentvolle Jule Brand en dus zal het ontbreken van Buhl voor het krachtsverschil niet al teveel uitmaken. Bij de bookmakers is het thuisspelende Engeland op Wembley, voor 90.000 fans de lichte favoriet, maar is het duidelijk dat Duitsland bij lange na niet kansloos is. Bij BetCity is een overwinning voor Engeland 2.55 waard, een Duitse overwinning 3.00 en een gelijkspel en dus een verlenging is 3.20 waard.

Engeland – Duitsland Wedden op Under / Over doelpunten

Beide ploegen hebben al laten zien dat ze een sterke aanval hebben. Engeland scoorde acht keer tegen een voormalig topland als Noorwegen, en in de halve finale ook vier keer tegen Olympisch zilverenmedaillewinnaar Zweden, maar wat misschien nog wel indrukwekkender is, is de verdediging. Engeland kreeg dit toernooi precies één doelpunt tegen en dat geldt ook voor de Duitse ploeg. Het valt ook op dat Engeland erg fit is. In de wedstrijden waar het moeilijker ging, kreeg de ploeg aan het einde van de wedstrijd de overhand en dat kan tegen Duitsland wel eens in het voordeel spreken, want die lijken in de breedte een minder sterke ploeg te hebben. De topscorers van het toernooi zitten ook in deze wedstrijd, want Beth Mead van Engeland en Alexandra Popp van Duitsland staan allebei op zes doelpunten.

Dus voor beide landen geldt dat ze normaal gesproken makkelijk scoren, maar dus ook dat de verdediging als een huis staat en dus kan de over/unders weddenschap alle kanten op. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je bij Circus een redelijk interessante quotering van 2.10, tegen een quotering van 1.69 voor minder dan 2.5 doelpunten. Deze quoteringen gelden alleen voor de 90 minuten, als er een verlenging komt, komen er nieuwe quoteringen voor het live wedden.

Engeland – Duitsland Wedden op de Doelpuntenmaker

Popp scoorde dit toernooi in alle vijf de wedstrijden en is met haar zes goals verantwoordelijk voor bijna de helft van de Duitse doelpuntenproductie. Dus is een weddenschap op de aanvalsleider van Duitsland een logische keuze, maar omdat de verwachting is dat het een terughoudende wedstrijd wordt is de quotering 3.15 en dat is net zo hoog als de Engelse aanvalsleider Ellen White. White scoorde nog maar twee keer en heeft nog niet de impact gehad die van haar verwacht is, maar omdat Engeland als favoriet gezien wordt is de quotering ook laag. Mead vecht met Popp om de topscorerstitel en is daarom 3.50 waard. Een outsider voor die titel is Russo met een quotering van 3.60 voor een goal. Russo werd elke wedstrijd als invaller ingebracht en staat al op vier doelpunten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top