Bookmakers Eurovision Songfestival 2022

Wedden op het Eurovision Songfestival 2022

Bookmakers Eurovision Songfestival 2022

Bookmakers songfestival: Alle 25 deelnemers aan de grote finale van het Eurovision Songfestival 2022 zijn bekend en dus kan het speculeren over de mogelijke winnaar beginnen. Dit jaar wordt het beroemde evenement georganiseerd in Italië. Dat land won de laatste editie van het Songfestival. Rockband Måneskin ging in Rotterdam met de zege aan de haal. Nederland stelde op eigen bodem zwaar teleur.

Voordat we vertellen over het Eurovisie Songfestival 2022: het is belangrijk om te vermelden dat wedden op het liedjesfeest niet mogelijk is Nederland. Bij legale Nederlandse bookmakers zal je géén odds vinden voor het festival. Waarom eigenlijk niet? Simpel gezegd vindt de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) het risico op ‘fixing’ of handel met voorkennis te groot bij dit soort evenementen. Om diezelfde reden kunnen Nederlandse gokkers bijvoorbeeld ook niet inzetten op politieke verkiezingen.

Grote kans dat je bij dit artikel terecht bent gekomen omdat je nieuwsgierig bent naar de favorieten op het Songfestival en de odds die alle deelnemers krijgen toebedeeld door bookmakers. Dat blijft natuurlijk interessant om te weten, ook al is gokken op een uitslag dus niet mogelijk. Wij zullen je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over bookmakers en het Eurovision Songfestival.

Italië is de laatste winnaar van het Eurovisie Songfestival 2021. In 2022 zal het evenement daarom in Italië plaatsvinden.

Het Songfestival 2021

Het Songfestival vond plaats in Nederland en werd gewonnen door Italië. Het evenement in Rotterdam was alweer de 65e editie van het Songfestival. Een jaar eerder kon het festival vanwege de wereldwijde coronapandemie niet doorgaan. Na de overwinning van Duncan Laurence op het Eurovision Songfestival 2019 in Israël met zijn ‘Arcade’ stelde Nederland op eigen bodem behoorlijk teleur. Jeangu Macrooy eindigde op de 23e plaats.

Bookmakers Eurovision Songfestival 2022

Door de grote vraag is het vandaag de dag makkelijker dan ooit om te wedden op bepaalde soort wedstrijden en activiteiten in de wereld. Steeds meer legale bookmakers bieden de mogelijkheid om een gokje te wagen op een bepaalde gebeurtenis. Zoals we al schreven behoort het Eurovision Songfestival echter niet tot de evenementen waarop jij in Nederland kan wedden.

Over de grens zijn de regels een stuk soepeler. Daar zien we dat mensen in aanloop naar en tijdens het Songfestival volop geld inzetten op dit evenement. In het Verenigd Koninkrijk wordt bijvoorbeeld ook veel gegokt op de uitslag van Britains Got Talent.

Dit laat wel zien dat de online wereld van het gokken steeds meer mee begint te denken met wat de mensen nu echt leuk vinden om te doen en te zien. Niet alleen de uiteindelijk winnaar is overigens inzet van weddenschappen. Over de grens kan je ook gokken op de leeftijden of op het geslacht van de mensen die in de finale terecht zullen komen. Die ruime keuze maakt wedden op het Songfestival bij bookmakers daar dan ook zo leuk.

Bookmakers Eurovision Odds 2022

We schreven het: odds of quoteringen geven aan wie de meeste kans maakt om te winnen. Hoe lager de quotering, hoe hoger de bookmakers de kans inschatten op succes. Het is overigens wel grappig om te zien dat tijdens de halve finales de Eurovision odds erg kunnen wisselen. Dit is namelijk de periode waarin vrijwel alles nog kan gaan gebeuren.

In het verleden is steeds gebleken dat bookmakers de uiteindelijke winnaars en succesnummers heel goed kunnen voorspellen. Je zou de noteringen van buitenlandse wedkantoren dus in de gaten kunnen houden om precies op de hoogte te blijven van de grote favorieten.

Deelnemer Odds voor winst
Oekraïne 1.40
Verenigd Koninkrijk 6.50
Zweden 8.00
Italië 12.00
Spanje 17.00
Polen 51.00
Servië 51.00
Griekenland 51.00
Noorwegen 81.00
Nederland 81.00

(Bijgewerkt op: 13-05-2022, 11:01)Favorieten Eurovision 2022

Met welke liedjes treden de favorieten van de bookmakers aan in Turijn? Daar gaan we in de volgende alinea’s dieper op in. Allereerst topfavoriet Oekraïne, dat vertegenwoordigd wordt door de band Kalush Orchestra. Het nummer Stefania was in eerste instantie bedoeld als ode aan moeders, maar inmiddels is Stefania uitgegroeid tot een strijdlied. Op social media wordt het nummer gebruikt bij beelden van de oorlog met Rusland en de barre omstandigheden waarin inwoners van Oekraïne verkeren. Daarmee heeft Stefania een bijzondere en vooral wrange lading gekregen. De verwachting is dat Kalush Orchestra vanuit heel Europa gigantisch veel sympathiestemmen ontvangt.

Organisator Italië scoort ook hoog bij de bookmakers. Het Italiaanse nummer dat in 2021 in Rotterdam op één eindigde, was snoeihard. Dit jaar doen de Italianen het een stuk kalmer aan. Brividi, van zangduo Mahmood en Blanco, is een rustig lied dat de afgelopen maanden in eigen land werkelijk alle records verbrak.

In het kielzog van Oekraïne en Italië volgt Zweden, een land dat haast elk jaar hoge ogen gooit op het Songfestival. Cornelia Jacobs verdedigt in Turijn de Zweedse eer met het nummer Hold Me Closer.

Na de ongekende deceptie van 2021 is de keuze in het Verenigd Koninkrijk nu gevallen op Sam Ryder. Hij mag het proberen met het nummer Space Man. Ryder wordt door insiders gezien als een belangrijke outsider. Amanda Tenfjord, opgegroeid in Noorwegen maar deelneemster namens Griekenland, hoopt op haar beurt veel punten te gaan pakken met Die Together.

Waar kun je op wedden bij het Eurovisie Songfestival?

Bookmakers Eurovision Songfestival 2022

Nederlandse gokliefhebbers hebben niet de mogelijkheid om bij een legale bookmaker in te zetten op het Songfestival. Wel is het natuurlijk leuk om te spieken naar de quoteringen voor mogelijke winnaars. Dat doen commentatoren en fans van het Songfestival dan ook graag. Zo zien we nu dat Oekraïne torenhoog favoriet is om in Italië te winnen. De favorietenrol van Oekraïne heeft tragisch genoeg alles te maken met de oorlog in dat land.

In landen als Engeland en Duitsland pakken wedkantoren ver voor de start van het festival al uit met allerlei mogelijke bets. Naast het geslacht en de leeftijd van de zangers is het daar mogelijk om te wedden op wie op nul punten blijft steken. Dit is natuurlijk wel een erg grappige manier om te wedden. Het gaat er dan namelijk om wie men denkt dat het slechtste zal zijn.

Het is ook mogelijk om te wedden welke landen er uit het noorden van Europa de meeste punten binnen zullen gaan halen. Zal dit Zweden zijn? Of wordt het toch Denemarken? Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is wel mogelijk om er een weddenschap op af te sluiten.

Hoe wedden bij de Bookmakers voor het Eurovisie Songfestival?

We moeten het helaas herhalen: gokken op het Eurovisie Songfestival is bij legale bookmakers die in Nederland actief zijn (nog) niet mogelijk. De wetgeving verbiedt dat simpelweg. Als liefhebber van gokken en het Eurovisie Songfestival kan jij buitenlandse bookmakers raadplegen om op de hoogte blijven van de laatste quoteringen. Zo weet jij welke artiesten en inzendingen in de ogen van de bookies de grootste kans maken op de eindzege in Italië.

Wie maakt er een goede kans?

Dit is natuurlijk altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Het kan namelijk steeds weer anders uitpakken dan je zou denken. In totaal doen er in Italië veertig landen mee. Dat zijn er behoorlijk wat! Bij het wedden op het Songfestival wordt door bookmakers gekeken naar de twee halve finales en de uiteindelijke grote finale zelf.

Het staat al vast dat het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Frankrijk meedoen in de finale. Zij behoren namelijk tot de ‘Big Five’ en zijn daarom automatisch geplaatst. Dat geldt ook voor gastland Italië. Nederland moest zich via de halve finale zien te plaatsen en slaagde daar ook in. De Nederlandse inzending van 2022 is S10 met het nummer ‘De Diepte’. Hoewel S10 zeker niet tot de grote favorieten behoort, denken bookmakers dat de Nederlandse zangeres wél in de toptien zou kunnen eindigen.

Bookmakers Songfestival: de voorbereiding

Hoe bepalen bookmakers eigenlijk hun quoteringen voor het Eurovision Songfestival 2022? Bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is het relatief veel makkelijker om een grondige analyse los te laten op elftallen, spelers en recente resultaten. Bij het wedden bij Eurovision Bookmakers is dit nog niet zo eenvoudig, hier spelen namelijk hele andere factoren een rol.

Taal speelt vaak een grote rol. We zien dat de meeste winnaars een liedje hebben gemaakt in het Engels. Dit is nu eenmaal goed te verstaan en kan hierdoor aanzienlijk meer kans maken. Ook wordt gekeken naar de algehele uitstraling van een act. Daarnaast speelt de media-aandacht voor bepaalde zangers of zangeressen een grote rol. Dit is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het hele Songfestival – of je het nu leuk vindt of niet.

Bekend fenomeen bij het Songfestival is bovendien het punten toekennen aan ‘bevriende’ (buur)landen. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo: is een bepaalde deelnemer in een ander land niet echt geliefd? Dan is de kans heel klein dat ze punten zullen ontvangen.

Alles in de gaten houden

De beste manier om de uitslag bij het Songfestival zo goed mogelijk te voorspellen is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen bij dit evenement. Lees je dus bijvoorbeeld een beetje in aan de hand van nieuwtjes en interviews en bekijk of er bepaalde ontwikkelingen worden doorgevoerd die mogelijk op het programma staan. Dat doen bookmakers ook.

Wedden op het Eurovision Songfestival is helaas niet mogelijk voor Nederlandse liefhebbers, maar de voorspellingen en quoteringen van de bookmakers in de gaten houden is natuurlijk ook een leuke bezigheid. Wedkantoren hebben het vaak bij het juiste eind. Wat dat betreft zou je er best vanuit kunnen gaan dat Oekraïne in 2022 met de overwinning aan de haal gaat.

Voor meer informatie over wedden in het algemeen kan je altijd op onze site rondkijken. Wij laten je namelijk alles zien wat je maar nodig hebt.

Scroll naar top