Bookmakers Frankrijk Nederland, EK vrouwen 2022, wedden & odds

Competitie: EK vrouwen, kwartfinale
Datum / Tijd: 23 juli 2022, 21:00 uur
Locatie: Rotherham

Frankrijk wint: 1.75 bij Betcity
Gelijkspel: 3.80 bij Betcity
Nederland wint: 4.60 bij Betcity
(situatie 21/07/2022 18:30)


Voorspelling EK vrouwen Frankrijk – Nederland

De groepsfase is voorbij, het Nederlands zit zoals verwacht in de kwartfinale, maar krijgt nu één van de zwaarste tegenstanders op dit EK, Frankrijk. Nederland kreeg met goed nieuws te maken in aanloop naar deze wedstrijd, want Vivianne Miedema is terug na een coronabesmetting. Er was echter ook minder nieuws, want Lieke Martens moest het toernooi verlaten vanwege een blessure. Bij Frankrijk moest sterspeler Marie-Antoinette Katoto al afhaken met een kruisbandblessure, dus ook Frankrijk heeft een zware domper moeten verwerken. Bekijk de odds bij bookmakers zoals Circus, Jack’s, Betcity en Jack’s en wedt op Frankrijk vs Nederland.

Laatste ontmoetingen Frankrijk – Nederland

Frankrijk en Nederland zijn elkaar regelmatig tegengekomen in de afgelopen jaren, maar de laatste keer dat het er echt toe deed, is alweer een tijdje geleden, dat was namelijk op het EK van 2009. Ook toen was de kwartfinale het speelterrein en won Nederland na strafschoppen na een doelpuntloze wedstrijd.

Sindsdien speelden de ploegen nog zeven keer tegen elkaar, maar ging het om vriendschappelijke wedstrijden of kleinere toernooien. Van die zeven ontmoetingen wist het Nederlands Elftal er maar één te winnen, terwijl de Fransen vier keer wonnen. De laatste ontmoeting was aan het begin van dit jaar. Op het Tournoi de France won Frankrijk met 3-1, onder andere door twee doelpunten van Katoto, die er nu dus niet bij is.

Bookmakers Frankrijk – Nederland 1X2 Odds

Het Nederlands Elftal draait dit toernooi nog niet fantastisch. Tegen Zweden werd er een gelijkspel uit het vuur gesleept en Portugal en Zwitserland werden met grote moeite verslagen. De ploeg heeft ook al flink wat tegenslagen gehad want een aantal vaste krachten hebben wedstrijden moeten missen. Lieke Martens is het laatste slachtoffer. De linksbuiten, die nog niet lekker in het toernooi zat, is vanwege een blessure naar huis gegaan. Voor keeper Sari van Veenendaal zat het toernooi er al na 20 minuten op, maar dat lijkt nog geen nadeel want vervanger Daphne van Domselaar doet het voorlopig fantastisch.

Daar tegenover staat dat de jeugd hard op de deur klopt, want naast de 22-jarige van Domselaar staan er meer spelers voor hun doorbraak. De wedstrijd tegen Zwitserland zat helemaal op slot, totdat Romée Leuchter (21), Victoria Pelova (22) en Esmee Brugts (18) Nederland de moegestreden Zwitsers omver bliezen met drie doelpunten in de laatste tien minuten. Bij Frankrijk is Katoto er dus niet bij, maar verder is het team intact en daarom worden de Fransen als favoriet aangemerkt. Bij BetCity is de quotering voor een overwinning van Frankrijk 1.75, tegenover 4.60 voor Nederland en 3.80 voor een gelijkspel.

Frankrijk – Nederland Wedden op Under / Over doelpunten

Nederland ziet voor deze wedstrijd de absolute topscorer terugkeren. Vivianne Miedema is net 26 geworden, maar heeft nu al 93 doelpunten gescoord voor het Nederlands Elftal. Ze zat meer dan een week in isolatie met corona, dus het kan zijn dat haar conditie een opdonder heeft gekregen, maar ze zal ongetwijfeld weer de Nederlandse aanvalslinie aanvoeren. De Nederlandse verdediging is dit toernooi ook niet perfect gebleken. Tegen Portugal en Zwitserland, twee ploegen die niet tot de top van het vrouwenvoetbal horen kregen vele kansen en het was ook aan van Domselaar te danken dat de punten toch naar Nederland gingen. Dat zou dus kunnen betekenen dat de kans op doelpunten hier ook groot is. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je bij Jack’s een quotering van 1.78 en 3.05 voor meer dan 3.5 goals.

Er zijn echter ook een aantal redenen op te noemen waardoor dat niet gaat gebeuren en de belangrijkste lijkt het feit dat er zoveel spanning op de wedstrijd staat bij dit titeltoernooi. Dat kan een meer verdedigende wedstrijd betekenen en een georganiseerde verdediging neerzetten is iets wat de Franse aanvoerder Wendy Renard prima kan. Zonder de beste Franse spits Katoto heeft Frankrijk ook ingeboet aan scorend vermogen en dus lijkt de quotering van 2.05 voor minder dan 2.5 doelpunten ook een interessante.

Frankrijk – Nederland Wedden op de Doelpuntenmaker

Zonder Katoto is de grootste kanshebber op een doelpunt bij Frankrijk Ouleymata Sarr. De spits van Paris FC staat dit toernooi echter nog droog. Ze begon als tweede spits achter Katoto, maar moet nu onverwacht het stokje overnemen en dus staat er druk op. De quotering van 2.60 bij Circus voor een doelpunt van Sarr is dan ook niet heel ambitieus en het zou zelfs kunnen dat Melvine Malard in de punt van de aanval de voorkeur krijgt.

Bij Oranje is er uiteraard maar één grote favoriet op een doelpunt. De teruggekeerde Miedema krijgt een quotering van 3.50. Dat ligt lager dan die van Sarr en Malard, maar dat is vooral omdat de kans dat Frankrijk een doelpunt maakt een stuk hoger wordt ingeschat, dan de kans dat Nederland een doelpunt maakt. Als Miedema geen potten kan breken dan heeft het Nederlands Elftal met Leuchter nog een goede troef achter de hand, voor een quotering van 4.10.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top