Bookmakers Nederland Polen, wedden & odds Nations League 11-06-2022

Competitie: Nations League, derde speelronde
Datum / Tijd: 11 juni 2022, 20:45 uur
Locatie: De Kuip, Rotterdam

België wint: 1.44 bij Jack’s
Gelijkspel: 4.70 bij Jack’s
Nederland wint: 7.00 bij Jack’s
(situatie 09/06/2022 13:00)


Voorspelling Nations League Nederland – Polen

Afgelopen woensdag werd na België ook Wales aan de zegekar gebonden. Met elf nieuwe namen aan de aftrap was het een hele andere wedstrijd dan die van een week eerder. Het Nederlands Elftal speelde slordig en stroperig, maar het resultaat was uiteindelijk hetzelfde, opnieuw een overwinning. Deze wedstrijd zullen de vaste namen waarschijnlijk allemaal weer in de basis staan, terwijl bij Polen de grote vraag is of Robert Lewandowski gaat spelen. Bekijk de odds bij bookmakers zoals Toto, BetCity, Jack’s en Bet365 en wedt op Nederland vs Polen

Laatste ontmoetingen Nederland – Polen

Nederland en Polen zijn elkaar in de geschiedenis al regelmatig tegengekomen. Waar het tot de jaren 90 vrij gelijk opging tussen de landen, is het de laatste tijd vrijwel helemaal in het voordeel van Nederland. De laatste vijf ontmoetingen (tussen 1993 en 2020) werden allemaal gewonnen door het Nederlands Elftal. Hoewel Nederland al die wedstrijden won ging het lang niet altijd gemakkelijk, de laatste ontmoeting in de vorige editie van de Nations League leek lang in een overwinning van Polen uit te lopen, nadat Kamil Jozwiak de Polen na zes minuten op voorsprong bracht. In het laatste kwartier zorgden Memphis Depay en Georgino Wijnaldum alsnog voor een ommekeer en daarmee pakte Nederland opnieuw de drie punten.

Bookmakers Nederland – Polen 1X2 Odds

Nederland is de laatste tijd dus een maatje te groot geweest voor de Polen en ook deze keer is de verwachting dat Nederland er met de overwinning vandoor gaat met een quotering van 1.40 bij Bet365. Een overwinning van Polen levert bij die bookmaker een quotering van 7.00 op, terwijl een gelijkspel 4.33 waard is. Dat komt met name omdat de verwachting is dat Nederland weer grotendeels met het gala-elftal gaat spelen dat België met 1-4 oprolde. Tegen Wales mochten de reservespelers het doen en dat ging met wisselend succes. Het gebrek aan automatismen was duidelijk en er leek ook wat angst in de ploeg te zitten, maar uiteindelijk werd er wel gewoon gewonnen en dus gaat Nederland aan de leiding in Poule A van de Nations League.

Tegen Polen zullen spelers als Frenkie de Jong, Denzel Dumfries en Memphis Depay gewoon weer in de basis staan, waardoor de kans groot is dat het spel een stuk vloeiender verloopt. Aanvoerder Virgil van Dijk is er echter niet bij en ook Matthijs de Ligt kwam niet fit uit de wedstrijd tegen Wales, maar verder lijken alle basisspelers gewoon aan de aftrap te verschijnen. Polen speelde tegen België vrijwel met de sterkste elf en met na de wedstrijd tegen Nederland opnieuw een wedstrijd tegen België op het programma is de vraag of een aantal van de basisspelers en dan met name topspits Robert Lewandowski rust krijgen.

Nederland – Polen Wedden op Under / Over doelpunten

Tegen Wales was goed te zien dat de reserves van Nederland moeite hadden om naar voren te spelen, het kostte Nederland nog bijna de drie punten toen het in blessuretijd de gelijkmaker om de oren kreeg. Frenkie de Jong liet echter meteen zien waarom hij één van de belangrijkste spelers is bij Nederland, want met een fantastische versnelling stak hij daarna met de bal het hele veld over en uit die actie viel de gelijkmaker. Omdat hij en ook andere spelmakers als Steven Berghuis, maar ook aanvallers Depay en Steven Bergwijn weer voorin staan is de kans op doelpunten tegen Polen een stuk groter.

Voor de kans op doelpunten is het belangrijk of Lewandowski wel of niet gaat spelen, maar het feit dat hij tegen België na 68 minuten naar de kant gehaald werd, duidt erop dat hij wel eens opnieuw in de basis kan staan. Dat betekent dat er bij Toto een relatief lage quotering van 1.67 beschikbaar is voor meer dan 2.5 doelpunten. Daarom is de quotering van 2.65 voor meer dan 3.5 doelpunten misschien interessanter. Minder dan 2.5 doelpunten levert in dit geval 2.08 op.

Wales – Nederland Wedden op de Doelpuntenmaker

Bij het Nederlands Elftal is Steven Bergwijn de laatste tijd ongelooflijk belangrijk. De aanvaller die bij Tottenham Hotspur amper aan spelen toe komt, is bij Nederland met vijf doelpunten is zijn laatste vijf wedstrijden in vorm. Een doelpunt van Bergwijn is bij BetCity een quotering van 2.60 waard en dat lijkt een goeie quotering gezien zijn huidige vorm. Memphis Depay scoort ook aan de lopende band bij Nederland en is als penaltynemer nog kansrijker op een doelpunt. Daarom krijgt hij een quotering van 1.93. Bij Polen draait natuurlijk alles om Lewandowski, maar door het gebrek aan kwaliteit van de spelers om hem heen is de quotering met 3.10 een stuk lager voor de absolute topspits.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top