Bookmakers Nederland Portugal, EK vrouwen 2022, wedden & odds

Competitie: EK vrouwen 2022, tweede speelronde groep C
Datum / Tijd: 13 juli 2022, 21:00 uur
Locatie: Leigh

Nederland wint: 1.30 bij Bet365
Gelijkspel: 5.50 bij Bet365
Portugal wint: 9.00 bij Bet365
(situatie 11/07/2022 15:00)


Voorspelling Nederland – Portugal EK Vrouwen 2022

Na de 1-1 tegen Zweden speelt Nederland woensdag de tweede wedstrijd van het toernooi tegen Portugal. De Portugese dames hadden zich in eerste instantie niet voor het EK geplaatst, maar omdat Rusland werd uitgesloten van deelname mocht Portugal (verloor de play-off van Rusland) die plek innemen. Ondanks dat Oranje een paar dompers heeft moeten verwerken in de aanloop naar deze wedstrijd zijn ze toch de grote favoriet voor de overwinning. Bekijk de odds bij bookmakers zoals Circus, BetCity, Jack’s en Bet365 en wedt op Nederland vs Portugal.

Laatste ontmoetingen Nederland – Portugal

Nederland en Portugal zijn elkaar in het verleden slechts twee keer tegengekomen. Dat was in de kwalificatiereeks voor het WK 2015. Het Nederlands Elftal won toen beide ontmoetingen. De Nederlandse vrouwenploeg was op dat moment enorm in opkomst, waardoor ze zich uiteindelijk ook voor het eerst voor het WK plaatsten. Vooral de topscorer van Nederland Vivianne Miedema zal daar goede herinneringen aan hebben. In de uitwedstrijd (0-7) scoorde de toen 18-jarige topspits drie keer en ook in de thuiswedstrijd (3-2) kreeg ze een hattrick achter haar naam.

Bookmakers Nederland – Portugal 1X2 Odds

Sinds die vorige ontmoetingen heeft het vrouwenvoetbal zich enorm ontwikkeld en is er veel veranderd met de status van beide ploegen. Het Nederlands Elftal heeft de opmars doorgezet met de Europese titel van 2017 en de WK-finale van 2019, terwijl Portugal ook langzaam beter wordt. Al profiteerde de ploeg nu van de uitsluiting van Rusland leidde dat tot de tweede deelname bij een groot toernooi, na het debuut in 2017. Dat komt echter lang niet in de buurt van het geweld van Oranje.

Nederland moet het waarschijnlijk zonder drie vaste basisspelers doen tegen Portugal. Keeper en aanvoerder Sari van Veenendaal raakte tegen Zweden bij een botsing geblesseerd en heeft het toernooi verlaten. Daphne van Domselaar maakte als vervanger een goede indruk, maar de tweevoudig international heeft nog weinig ervaring met grote wedstrijden. Jackie Groenen (covid) en Aniek Nouwen (blessure) zijn er hoogstwaarschijnlijk ook niet bij, maar worden dit toernooi wel weer terugverwacht. Bij Portugal spelen de meeste speelster bij Benfica, maar die ploeg speelt een bijrol op het internationale podium, dus is de verwachting dat het met internationale topspeelsters doordrenkte Nederland de wedstrijd wel gaat winnen. Bij Circus krijg je daarom een quotering van 1.29 voor een Nederlandse overwinning en 9.95 als Portugal de overwinning pakt.

Nederland – Portugal Wedden op Under / Over doelpunten

Tegen het goed georganiseerde Zweden had Nederland zaterdag moeite om er doorheen te komen, maar toch had de ploeg in de tweede helft het betere van het spel en scoorde het een verdiende gelijkmaker. Oranje zal de creativiteit van spelmaker Jackie Groenen missen, maar bij Portugal kwam een zwakke plek in de vorige wedstrijd tegen Zwitserland al binnen vijf minuten pijnlijk naar boven.

De Zwitsers maakten direct gebruik van het gebrek aan lengte bij keeper Ines Pereira. Binnen vijf minuten had de ploeg al twee keer het net gevonden met goed geplaatste kopballen waar de 1.68 lange keeper niet bij kon. Portugal vocht zich knap terug tot 2-2 en kan dus zelf ook scoren, maar de verwachting is dat het Nederlands Elftal met ontzettend veel scorend vermogen in de ploeg daar wel raad mee weet.

Het Nederlandse aanvalsspel liep het afgelopen jaar nog niet echt vlotjes, maar tegen Zweden waren er weer vlagen te zien van de kwaliteit in het elftal. Als ze dat tegen Portugal doorzetten kan de score nog wel eens oplopen. De quotering van BetCity van 1.68 voor meer dan 2.5 doelpunten is relatief laag, maar de quotering voor meer dan 3.5 doelpunten van 2.80 lijkt interessant.

Nederland – Portugal Wedden op de Doelpuntenmaker

Tegen Zweden werd Vivianne Miedema verkozen tot speler van de wedstrijd. Ze scoorde in die wedstrijd nog niet, maar was als aanspeelpunt voorin in goede vorm en dat is positief. De aanvaller had de afgelopen maanden met wat blessures te maken, maar lijkt op tijd fit en in vorm en bij Miedema betekent dat meestal doelpunten, veel doelpunten. Bij Jack’s is de quotering voor een doelpunt van de superspits 1.61, maar wil je wat meer risico nemen is het misschien niet zo’n slechte gedachte om voor een quotering van 4.30 op twee doelpunten van Miedema in te zetten.

Jill Roord scoorde tegen Zweden de gelijkmaker en een doelpunt van haar levert je tegen Portugal 2.70 op. Lineth Beerensteyn was in de training deze week niet helemaal fit, maar lijkt gewoon mee te kunnen doen. De rappe aanvaller die net bij Juventus heeft getekend is ook vaak goed voor een doelpunt en krijgt een quotering van 2.40. Mocht ze echter niet 100% fit zijn, dan zullen we haar mogelijk alleen zien als Nederland na een uur nog geen afstand heeft genomen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top