Bookmakers Nederland Wales, wedden & odds Nations League 14-06-2022

Competitie: Nations League, vierde speelronde
Datum / Tijd: 14 juni 2022, 20:45 uur
Locatie: De Kuip, Rotterdam

Nederland wint: 1.33 bij Bet365
Gelijkspel: 5.00 bij Bet365
Wales wint: 9.00 bij Bet365
(situatie 13/06/2022 16:00)


Voorspelling Nations League Nederland – Wales

Nederland is zelfs na het gelijkspel tegen Polen nog steeds goed op weg naar het finaletoernooi van de Nations League. In eigen huis mag de ploeg tegen Wales opnieuw een stap richting finale proberen te zetten, maar de ploeg zal weer met name met reservespelers in actie komen. Pakt Nederland opnieuw de drie punten of kan Wales net als tegen België voor een stunt zorgen? Bekijk de odds bij bookmakers zoals Toto, BetCity, Jack’s en Bet365 en wedt op Nederland vs Wales.

Laatste ontmoetingen Nederland – Wales

Wales en Nederland zijn elkaar in de historie een aantal keren tegengekomen en het winstpercentage van Nederland zegt veel over de status van beide landen. De 9 voorgaande wedstrijden tussen het Nederlands Elftal en Wales eindigden alle negen in een overwinning van Nederland. De eerste kwamen al in de jaren 80 en de laatste overwinning was vorige week in Cardiff. Toen speelde Nederland met 11 reserves en speelde ook Wales niet in zijn sterkste formatie. Nederland kwam toen na een uur op voorsprong door een doelpunt van Teun Koopmeiners. Wales leek een punt aan de wedstrijd over te gaan houden na de 1-1 in de 92ste minuut, maar twee minuten later won Nederland alsnog door een doelpunt van Wout Weghorst.

Bookmakers Nederland – Wales 1X2 Odds

Nederland is de torenhoge favoriet voor de overwinning in deze wedstrijd, maar Wales liet vorige week tegen Nederland en ook zaterdag tegen België zien, dat ze niet zo makkelijk te verslaan zijn. Tegen België zag het er lang naar uit dat ze een nipte nederlaag gingen leiden, maar net als tegen Oranje kwam er op het laatste moment nog een gelijkmaker en nu liet de ploeg zich niet alsnog verrassen. Ondanks dat achten de Nederlandse bookmakers de kans op succes voor Wales klein. Een overwinning van Nederland levert bij Jack’s 1.34 op en een overwinning van Wales liefst 9.50, met 5.00 voor een gelijkspel.

Bondscoach Louis Van Gaal heeft al aangegeven te gaan roteren voor de laatste wedstrijd, dus is de kans groot dat er weer een aantal van dezelfde namen als in Cardiff aan de aftrap kunnen staan, maar ook Wales lijkt een aantal van zijn sterspelers zoals Gareth Bale, Aaron Ramsey en Daniel James rust te geven. Een aantal van de spelers van Wales zullen daarom niet eens op het hoogste niveau actief zijn en dat kan heel flink schelen in de kwaliteit van het elftal, dus is Nederland toch wel de duidelijke favoriet.

Nederland – Wales Wedden op Under / Over doelpunten

Het is bijna vakantie en dat kan een grote invloed hebben op de motivatie in deze wedstrijd. De wil om te winnen is er natuurlijk wel, maar het toernooi is simpelweg niet zo belangrijk, en aan het eind van een lang en zwaar seizoen kan dat wel eens ten koste gaan van de echte motivatie. In de vorige wedstrijden had het Nederlands Elftal al moeite om in het spel te komen en had het eigenlijk een wake-up call nodig (de gelijkmaker van Wales en de 0-2 van Polen) om een beetje los te komen.

Wales heeft voor dit niveau heel weinig scorend vermogen in de ploeg zitten en als Nederland de motoren opnieuw niet goed warm krijgt, kan het wel weer eens een wat saaie wedstrijd worden met weinig interessante momenten. Wales vindt dat normaal gesproken prima, terwijl het Nederlands Elftal tegen Wales en Polen liet zien niet zo makkelijk door een stugge verdediging heen te kunnen breken. Voor minder dan 2.5 doelpunten krijg je bij BetCity een quotering van 2.18, terwijl die voor meer dan 2.5 doelpunten op 1.68 ligt. Als je minder dan 2.5 doelpunten te risicovol vindt, maar ook denkt dat het geen doelpuntenfestijn wordt, kun je op minder dan 3.5 doelpunten wedden voor een quotering van 1.44.

Nederland – Wales Wedden op de Doelpuntenmaker

De grootste vraag is wie er deze wedstrijd gaan spelen. Het lijkt erop dat Matthijs de Ligt en Wout Weghorst zekerheidjes zijn en beide spelers pikken hun doelpuntjes nog wel eens mee. Voor de aanvaller van Burnley is dat uiteraard zijn hoofdtaak en dus is de quotering van 2.05 bij Bet365 voor een doelpunt van Weghorst logisch. Matthijs de Ligt gaat ook vaak mee met corners, kan eventueel een penalty scoren en is met een quotering van 7.50 niet heel onlogisch, al is dat nog redelijk laag voor een verdediger. Bij Wales is Bale, die mogelijk toch start of later ingebracht wordt, met 4.00 de grootste kanshebber op een doelpunt bij de bookmaker.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top