Bookmakers Nederland Zweden, EK vrouwen 2022, wedden & odds

Competitie: EK vrouwen 2022, eerste speelronde groep C
Datum / Tijd: 9 juli 2022, 21:00 uur
Locatie: Sheffield

Nederland wint: 2.60 bij Circus
Gelijkspel: 3.20 bij Circus
Zweden wint: 2.75 bij Circus
(situatie 07/07/2022 10:30)


Voorspelling Nederland – Zweden EK Vrouwen 2022

Het EK vrouwen is al begonnen en op zaterdag is ook het Nederlands Elftal aan de beurt voor hun eerste wedstrijd van het toernooi. Met Zweden krijgt Oranje direct de op papier zwaarste tegenstander van de poule tegenover zich. Kan de titelverdediger dit toernooi goed beginnen? Bekijk de odds bij bookmakers zoals Circus, BetCity, Jack’s en Bet365 en wedt op Nederland vs Zweden.

Laatste ontmoetingen Nederland – Zweden

Nederland en Zweden zijn geen onbekenden van elkaar. In tegendeel, de ploegen zijn elkaar de laatste jaren een aantal keren op beslissende momenten tegengekomen. Zo won Nederland op het afgelopen WK in 2019 in de halve finale na verlenging van de Zweden door een doelpunt van Jackie Groenen. Het was toen in een afwachtende wedstrijd 90 minuten 0-0 gebleven en dus moest er een verlenging aan te pas komen, waarin Oranje uiteindelijk net te sterk bleek.

Voor Zweden was dat een deja vu, want twee jaar eerder was het Nederlands Elfal ook al te sterk geweest op weg naar de eerste Europese titel. Toen werd er in de kwartfinale met 2-0 gewonnen door doelpunten van Lieke Martens en Vivianne Miedema, nog steeds de belangrijkste spelers van Nederland.

Bookmakers Nederland – Zweden 1X2 Odds

Ondanks de overwinningen van Nederland in de laatste twee toernooien is de ploeg nu niet de favoriet voor de overwinning. Dat heeft alles te maken met de run van de Zweden op de Olympische Spelen van vorig jaar. Het team versloeg het favoriet geachte Verenigde Staten en verloor in de finale uiteindelijk na strafschoppen van Canada, een wedstrijd die ze verdienden te winnen. Nederland is na de succesvolle periode onder Sarina Wiegman, die na de Spelen in Tokio naar Engeland vertrok, ook minder gaan spelen.

Onder nieuwe bondscoach Mark Parsons loopt het allemaal nog wat stroef. De ploeg heeft ook veel blessureleed gekend, zo zijn Lieke Martens, Vivianne Miedema en Danielle van de Donk pas net weer fit na verschillende blessures. Op het eerste grote toernooi onder Parsons zijn er dus nog vraagtekens rondom het Nederlands Elftal, zeker na de 5-1 nederlaag tegen Engeland in een oefenwedstrijd van twee weken geleden. Toch is iedereen weer fit en lijkt het vertrouwen langzaam te groeien op weg naar dit toernooi. Ook Zweden lijkt compleet en de bookmakers weten dan ook niet wie de favoriet is. Je krijgt bij Bet365 zelfs 2.70 voor een overwinning van Nederland en 2.70 voor een overwinning van Zweden.

Nederland – Zweden Wedden op Under / Over doelpunten

Bij het Nederlands Elftal zit de kwaliteit voorin. Met Vivianne Miedema heeft Oranje misschien wel de beste spits ter wereld in de gelederen en ook Lieke Martens is een absolute wereldtopper, dus zou je doelpunten verwachten. Daar komt nog bij dat Parsons er een speelwijze probeert in te slijpen waarbij Nederland vroeg druk zet en in een hoog tempo speelt. Dat kost veel energie en tegen Engeland bleek bijvoorbeeld dat de tank na een uur helemaal leeg was, waarna de ploeg nog vier doelpunten om de oren kreeg.

Nederland scoort normaal gesproken makkelijk en ook Zweden scoort in principe regelmatig dus zou je zeggen dat de kans op doelpunten groot is. Toch krijg je bij Jack’s een relatief hoge quotering van 2.25 voor meer dan 2.5 doelpunten en 4.30 voor meer dan 3.5 doelpunten. Dat heeft er alles mee te maken dat dit direct een belangrijke wedstrijd is en als de belangen omhoog gaan, wordt er ook in het vrouwenvoetbal vaak een stuk terughoudender gespeeld, dus denkt de bookmaker dat er een goede kans is dat er minder dan 2.5 doelpunten gaan vallen met een quotering van 1.65.

Nederland – Zweden Wedden op de Doelpuntenmaker

Bij Nederland is er altijd maar één echte favoriet als het aankomt op het maken van doelpunten en dat is Vivianne Miedema. Ondanks dat ze nog maar 25 jaar is, is ze nationaal recordhouder met liefst 94 doelpunten en dus is zij ook hier de favoriet voor doelpunten. De quotering van Miedema bij BetCity is met 2.63 nog best interessant. Ook Lieke Martens (3.50) en Lineth Beerentsteyn (4.10), die met haar snelheid vaak een gevaarlijk wapen is richting het einde van de wedstrijd, zijn goede kanshebbers op een goal.

Bij Zweden is Kosovare Asslani traditioneel gezien een kanshebber op doelpunten. De aanvallende middenvelder die al op 35 doelpunten voor het nationale team staat wordt echter wat ouder en krijgt langzamerhand meer moeite om het verschil te maken. De quotering van 3.90 onderschrijft dat. De gevaarlijkste vrouw is Stina Blackstenius, die op de Olympische Spelen in Tokio bijna persoonlijk de VS versloeg en samen met Miedema de dodelijke aanvalsmacht van Arsenal vormt. De quotering voor een doelpunt van Blackstenius is met 3.05 erg interessant.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top