Bookmakers Polen Nederland wedden & odds Nations League 22-09-2022

Competitie: Nations League, speelronde 5
Datum / Tijd: 22 september 2022, 20:45 uur
Locatie: Nationaal stadium, Warschau

Polen wint: 3.55 bij Jack’s
Gelijkspel: 3.50 bij Jack’s
Nederland wint: 2.04 bij Jack’s
(situatie 20/09/2022 14:30)


Voorspelling Nations League Polen – Nederland

De interlandperiode van dit seizoen staat weer voor de deur en we beginnen rustig, met Nations League wedstrijden. Toch begint de spanning nu wel te stijgen, want over twee maanden staat het WK in Qatar al voor de deur en omdat er weinig voorbereidingstijd is voor de ploegen, is dit een ideale gelegenheid om dingen uit te proberen en in te slijpen op weg naar het WK. Nederland staat drie punten voor België als leider in de groep en kan met een overwinning een grote stap zetten op weg naar groepswinst en een plaats in het finaletoernooi. Bekijk de odds bij bookmakers zoals BetCity, Toto, Jack’s en Circus en wed op Polen vs Nederland.

Laatste ontmoetingen Polen – Nederland

Nederland en Polen zijn elkaar in het verleden met enige regelmaat tegengekomen, maar de laatste keer dat het er echt toe deed was begin jaren 90, sindsdien zijn het alleen nog oefenwedstrijden en natuurlijk de Nations League geweest. Nederland is duidelijk de bovenliggende partij geweest, want van de laatste tien ontmoetingen ging er geen enkele verloren. De laatste Poolse overwinning stamt zelfs uit de jaren 70. De laatste ontmoeting was nog maar een paar maanden in de Nations League. Toen kwam Polen in Rotterdam zonder sterspeler Lewandowski verrassend op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Matty Cash en Pjotr Zielinski. Oranje stroopte de mouwen echter op, maakte vijf minuten na de 0-2 al gelijk via Davy Klaassen en Denzel Dumfries en had in blessuretijd nog de ideale kans op de overwinning, maar Memphis Depay miste een penalty.

Bookmakers Polen – Nederland 1X2 Odds

In tegenstelling tot juni, toen de ploegen veel wedstrijden spelen en veel roteerden, staan er voor de WK-gangers nu maar twee wedstrijden op het programma en dat betekent waarschijnlijk dat alle toppers gewoon in actie gaan komen. Voor Nederland betekent dat dat aanvoerder Virgil van Dijk in de basis terugkeert ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Polen en er verder weinig wijzigingen zijn. De stormachtige entree van Tyrell Malacia bij Manchester United kan betekenen dat hij in plaats van Daley Blind in het elftal komt. Mark Flekken stond in juni tegen Polen op doel, maar op zijn positie is het nog open in aanloop naar het WK en dus kan ook hier een verandering plaatsvinden.

Bij Polen zijn vrijwel alle toppers ook gewoon van de partij. Matty Cash, in juni nog succesvol tegen Nederland, moet deze wedstrijd vanwege een blessure missen, maar zijn gemis staat in het niet bij het feit dat Robert Lewandowski nu wel speelt. Polen is op papier dus een stuk sterker dan de vorige wedstrijd tussen de twee ploegen en dat is te merken aan de quoteringen, want hoewel Nederland ook in Warschau de favoriet is voor de overwinning, is het verschil niet zo groot als bij de vorige wedstrijd in Rotterdam. Bij Toto krijg je voor een overwinning van Polen 3.45, tegen 2.08 voor Nederland en 3.55 voor een gelijkspel.

Polen – Nederland Wedden op Under / Over doelpunten

Polen treed ook vrijwel met zijn sterkste elftal aan, maar heeft wel één twijfelgeval en dat kan invloed hebben op het aantal doelpunten. Keeper Wojciech Szczesny raakte eind augustus geblesseerd aan zijn voet en heeft sindsdien geen minuut meer gespeeld. Hij zat zaterdag echter wel weer op de bank voor Juventus en dus is de verwachting dat hij tegen Nederland gewoon beschikbaar is. Met Lewandowski weer in supervorm, zal het Nederlands Elftal zich moeten waken voor de aanvallende kracht van Polen, maar Nederland heeft er zelf ook een belangrijke speler bij, want Virgil van Dijk zal veel bezig zijn met het verdedigen van de sterke spits van Barcelona.

Ook de belangrijkste spits van Nederland speelt bij Barcelona, maar de status van Memphis Depay is wat minder dan die van Lewandowski bij de tegenstander. Zoals de laatste maanden het geval is zal Nederland met een 5-3-2 of 3-5-2 opstelling aantreden met een sterke verdediging en een sterk middenveld. Steven Bergwijn is waarschijnlijk de spits naast Memphis, maar de vorm van de aanvaller van Ajax is na een fantastische start van het seizoen wat weggezakt. Het kan daarom ondanks de aanwezigheid van Lewandowski zomaar eens een wedstrijd worden waar kansen schaars zijn. Voor minder dan 2.5 doelpunten krijg je bij BetCity een quotering van 2.00 en dat is niet heel hoog. Met zoveel aanvallende kwaliteit kunnen er echter ook juist veel doelpunten vallen. Meer dan 2.5 doelpunten is nog 1.84 waard, maar meer dan 3.5 doelpunten is met 3.20 wel hoog.

Polen – Nederland Wedden op de Doelpuntenmaker

Er staat maar één echte doelpuntenmaker van wereldklasse op het veld en dus is hij ook degene met de laagste quotering. Ondanks de favorietenrol van Nederland is een goal van Lewandowski bij Circus 2.40 waard. Zijn Barcelona teamgenoot Memphis schiet ze er bij Oranje ook makkelijk in, ook omdat hij penalty’s en vrije trappen neemt en dus is zijn quotering met 2.50 ook goed. Een interessante optie is Denzel Dumfries voor een quotering van 8.40. De rechtsback sluit altijd voorin aan, is een goede kopper en pikt daarmee ook bij het Nederlands Elftal vaak zijn doelpunten mee.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top