Bookmakers PSV Feyenoord wedden & odds Eredivisie 18-09-2022

Competitie: Eredivisie, speelronde 7
Datum / Tijd: 18 september 2022, 14:30 uur
Locatie: Philipsstadion, Eindhoven 

PSV wint: 1.85 bij Bet365
Gelijkspel: 3.75 bij Bet365
Feyenoord wint: 4.20 bij Bet365
(situatie 16/09/2022 13:00)


Voorspelling PSV – Feyenoord

In deze Super Sunday in de Eredivisie staan er voor het eerst dit seizoen echte topwedstrijden op het programma met PSV tegen Feyenoord en Ajax – AZ. Zowel PSV als Feyenoord hebben in de competitie vijf van de zes wedstrijden gewonnen. Feyenoord komt de laatste weken steeds beter in vorm, terwijl PSV het de afgelopen weken juist lastiger heeft gehad. Daarnaast is Feyenoord de laatste jaren een echte angstgegner gebleken voor PSV. Kan Feyenoord opnieuw een goed resultaat boeken? Bekijk de odds bij bookmakers zoals BetCity, Toto, Jack’s en Bet365 en wed op PSV vs Feyenoord.

Laatste ontmoetingen PSV – Feyenoord

Op basis van de recente onderlinge resultaten geef je geen stuiver voor de kansen van PSV. De laatste overwinning van PSV was in februari 2018. In de negen ontmoetingen die volgden kwam Feyenoord vier keer als winnaar van het veld en eindigden er vijf in een gelijkspel. Dat zijn dus geen goede cijfers voor PSV, dat in die periode in de competitie steevast boven de Rotterdammers eindigde. Vooral de laatste ontmoeting eind vorig seizoen zal bij de Eindhovenaren nog vers in het geheugen staan. PSV was toen nog in een felle titelrace met Ajax verwikkeld, kwam in de Kuip met 0-2 voor door doelpunten van Cody Gakpo. Cyriel Dessers schoot Feyenoord vijf minuten voor tijd terug in de wedstrijd en in de laatste minuut van de blessuretijd maakte een discutabele penalty een eind aan de titelaspiraties van PSV.

Bookmakers PSV – Feyenoord 1X2 Odds

Waar Feyenoord steeds beter wordt, probeert PSV juist uit de neerwaartse spiraal te komen. Feyenoord had een moeizaam begin van het seizoen. De club verloor het grootste deel van de succesvolle ploeg van vorig jaar en coach Arne Slot moest vrijwel helemaal opnieuw beginnen. Dat gaat Slot echter goed af, want de laatste weken speelt de ploeg steeds sterker, met als hoogtepunt de 6-0 overwinning op Sturm Graz in de Europa League van afgelopen donderdag.

Ruud van Nistelrooij begon het seizoen met PSV juist voortvarend, maar na de dramatische Champions League uitschakeling door Rangers FC trad het verval in. In de competitie werd verloren van FC Twente en maar net aan van RKC Waalwijk gewonnen, terwijl PSV in de Europa League in eigen huis niet wist te winnen van FK Bodo/Glimt. De terugval van PSV lijkt samen te vallen met de blessure van aanvoerder Luuk de Jong. De spits raakte na een goede seizoensstart geblesseerd en er is geen duidelijke vervanger. PSV heeft door een aantal langdurige blessures niet veel wisselmogelijkheden en dat staat in grauw contrast met Feyenoord, die juist elke positie dubbel bezet heeft. Aanvallers Danilo en Santiago Gimenez rijgen de doelpunten aaneen en ook op de vleugels en het middenveld is de bezetting sterk. Toch denken de bookmakers dat PSV deze wedstrijd de favoriet is. PSV was deze week vrij door het uitstellen van de Europa League wedstrijd tegen Arsenal is dus fris voor deze wedstrijd. De quoteringen bij Jack’s zijn 1.88 voor een overwinning van PSV, tegen 3.85 voor Feyenoord en 4.10 voor een gelijkspel.

PSV – Feyenoord Wedden op Under / Over doelpunten

Feyenoord scoort dit seizoen weer erg makkelijk, in de laatste vijf wedstrijden vond de ploeg 19 keer het net, met onder andere vijf doelpunten van Santiago Gimenez en drie doelpunten van Danilo, die de Mexicaanse spits       voorlopig nog uit de basis houdt. Gimenez tekende pas laat in de zomer en kwam met een blessure aan in Rotterdam, maar hij wordt met de week sterker en heeft nu een ongelooflijk gemiddelde van één doelpunt per 25 minuten.

Bij PSV moet aanvallend het meeste van Cody Gakpo komen, maar de reserveaanvoerder heeft de echte vorm nog niet gevonden. Door het ontbreken van de Jong speelt PSV met Yorbe Vertessen of Xavi Simons als valse negen. Tegen de mindere tegenstanders ging dat bij vlagen goed, maar als de tegenstand sterker werd, kwam er weinig gevaar uit die hoek. PSV heeft zich met Anwar El Ghazi op het laatste moment nog wel versterkt op de rechtervleugel. El Ghazi heeft lang niet gespeeld en dus zijn de verwachtingen voor deze wedstrijd nog niet zo groot, maar hij brengt een hoop internationale ervaring met zich mee en dat ontbreekt momenteel bij de jeugdige aanval van PSV. Het is voor deze wedstrijd de vraag of de aanvallende kwaliteit van Feyenoord of de verdedigende kwaliteit van PSV de overhand gaan hebben.

De bookmakers denken dat er wel gescoord gaat worden. Bij Toto krijg je een quotering van 1.48 voor meer dan 2.5 doelpunten, meer dan 3.5 doelpunten is 2.17 waard en een weddenschap op minder dan 3.5 doelpunten lijkt niet zo interessant met een quotering van 1.61.

PSV – Feyenoord Wedden op de Doelpuntenmaker

Bij BetCity lijkt het wedden op Feyenoorders Danilo (3.20) en Santiago Gimenez (3.00) het meest interessant. Maar de laagste quotering is voor Cody Gakpo, die ondanks zijn matige vorm altijd voor doelpunten kan zorgen. Voor een doelpunt van Gakpo krijg je een quotering van 2.25. Als Guus Til, die niet altijd goed voetbalt, maar wel makkelijk scoort, tegen zijn oude club op het scorebord komt, krijg je daar een quotering van 3.00 voor.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top