Zwitserland – Kameroen voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Zwitserland – Kameroen

Wedstrijd: Zwitserland – Kameroen
Competitie: WK 2022, groep G, speelronde 1
Datum / Tijd: 24 november 2022, 11:00
Locatie: Al Janoub stadion, 40.000 toeschouwers

Wedtip: meer dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Circus
Odds: 2.28 (situatie 21/11/2022 21:00)

Bookmakers Zwitserland – Kameroen WK 2022 Odds

Zwitserland wint: 1.75 bij Circus
Gelijkspel: 3.50 bij Circus
Kameroen wint: 5.10 bij Circus
(situatie 21/11/2022 21:00)


Voorspelling Zwitserland – Kameroen WK 2022

Zwitserland zit in een lastige poule met verder nog Brazilië en Servië en lijkt daarom in deze wedstrijd tegen Kameroen een goed resultaat te moeten halen om hoge ogen te kunnen gooien op dit WK. Kameroen wil de tijden van begin jaren 2000 laten herleven, maar lijkt niet de selectie te hebben om op dit toernooi hoge ogen te kunnen gooien. Wil je wedden op deze wedstrijd, lees dan hier onze voorbeschouwing voor Zwitserland – Kameroen, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers.

Zwitserland WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Zwitserland verraste vriend en vijand door in de WK-kwalificatiegroep voor Italië te eindigen en zich zo rechtstreeks voor dit WK te plaatsen. Een van de helden van die WK-kwalificatie was Yann Sommer, de keeper die in beide wedstrijden een penalty van Jorginho stopte. Jorginho miste met zijn kenmerkende hupje voor het schieten vrijwel nooit penalty’s, maar Sommer vond de gouden truc en had daarmee een levensgroot aandeel in de WK-plaatsing van Zwitserland. Sommer is vanwege een enkelblessure echter een twijfelgeval voor dit WK. De keeper speelde half oktober zijn laatste wedstrijd en het wordt een race tegen de klok of hij op tijd fit is. Door het gebrek aan fitheid bij Sommer heeft Zwitserland er als enige land voor gekozen om met vier keepers naar dit WK te gaan, maar Sommer lijkt gewoon op tijd fit voor de wedstrijd tegen Kameroen.

Ook potentieel vervanger Yvon Mvogo is er niet bij, de doelverdediger moet het WK vanwege een blessure helemaal aan zich voorbij laten gaan. Verder werkt Zwitserland met een fitte ploeg naar dit WK toe. De vorm is ook prima in de laatste maanden. In de Nations League werden in juni de eerste drie wedstrijden verloren, maar daarna waren er drie overwinningen op onder andere Portugal en Spanje, dus lijkt de ploeg van oud-speler Murat Yakin in prima vorm naar dit WK te komen en een serieuze kans te hebben om de achtste finale te halen.

Kameroen WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Kameroen lijkt een moeilijk WK tegemoet te gaan. Het land heeft met Rigobert Song één van de helden uit het verleden aan het roer staan, maar de spelersgroep lijkt niet zo goed als de ploeg die 15 jaar geleden een gerespecteerde ploeg was op internationale toernooien. Met voormalig Ajax keeper André Onana en spits Eric Maxim Choupo-Moting heeft de ploeg twee topspelers en ook Bryan Mbeumo, Karl Toko Ekambi en Vincent Aboubakar hebben een goede reputatie, maar daarnaast lijkt de ploeg de echte kwaliteit te missen.

Op de Africa Cup aan het begin van dit jaar eindigde de ploeg in eigen land op een derde plaats, maar ook daar waren de kritieken niet mals, nadat het land in een aantal situaties bevoordeeld leek te worden. De winst op Algerije in de laatste fase van de WK-kwalificatie was daarom verrassend. De wedstrijd leek lang op penalty’s af te stevenen, tot Algerije aan het einde van de verlenging scoorde. De WK-droom van Kameroen leek voorbij, maar in de 124ste minuut scoorde Toko Ekambi alsnog en het uitdoelpunt was voldoende voor directe plaatsing.

Kameroen heeft het voordeel dat het een stuk beter met de warme omstandigheden om kan gaan, maar heeft het niet getroffen met zijn groep.

Laatste ontmoetingen Zwitserland – Kameroen

Zwitserland en Kameroen hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld en dus wordt deze eerste wedstrijd van het WK de eerste ontmoeting tussen de twee landen.

Zwitserland – Kameroen WK 2022 Wedden

Zwitserland is bij de bookmakers de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Kameroen staat op dit WK niet hoog aangeschreven en daardoor is een weddenschap op Zwitserland niet zo’n slechte gedachte. De odds van 1.71 voor een overwinning van Zwitserland zijn best goed, maar denk je dat Zwitserland deze wedstrijd met een groter verschil gaat winnen kun je bij de Nederlandse bookmakers ook op de handicap wedden.  Met een handicap van 0-1 krijg je odds van 3.00 voor een overwinning van Zwitserland. 

Zwitserland – Kameroen Wedtip

Zwitserland lijkt de betere ploeg en heeft vooral de verdediging doorgaans goed op orde. De odds voor weinig doelpunten zijn daarom erg laag. De ploeg mist waarschijnlijk echter keeper Sommer in deze wedstrijd en hij is de laatste jaren toch wel erg belangrijk geweest. Bij Kameroen ligt de kwaliteit vooral in de aanval met Choupo-Moting in topvorm. Net als de meeste Afrikaanse ploegen focussen ze zich meestal op de verdediging, maar die is in dit geval relatief zwak, ondanks de aanwezigheid van keeper Onana. De kans op doelpunten is daarom wat groter dan anders, dus is onze wedtip voor deze wedstrijd: meer dan 2.5 doelpunten. Odds: 2.28
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top