Brazilië – Zwitserland voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Brazilië - Zwitserland

Wedstrijd: Brazilië – Zwitserland
Competitie: WK 2022, Groep H, speelronde 2

Datum / Tijd: 28 november 2022, 17:00
Locatie: 974 stadion, 40.000 toeschouwers

Wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Odds: 1.92 (situatie 26/11/2022 18:30)

Bookmakers Brazilië – Zwitserland WK 2022 Odds

Brazilië wint: 1.50 bij Toto
Gelijkspel: 4.35 bij Toto
Zwitserland wint: 6.45 bij Toto
(situatie 26/11/2022 18:30)


Voorspelling Brazilië – Zwitserland WK 2022

Zowel Brazilië als Zwitserland begon dit WK met een overwinning. Waar Brazilië daarmee al bijna door lijkt, zal Zwitserland nog volop aan de bak moeten om een plek in de achtste finale te bemachtigen omdat het nog tegen grootste concurrent Servië moet. Brazilië verloor in de vorige wedstrijd echter wel Neymar en Danilo met een blessure en dat is een tegenvaller voor de ploeg van Tite, maar met kwalitatief goede vervangers is Brazilië nog steeds de grote favoriet. Kan Brazilië die favorietenrol opnieuw waarmaken? Lees onze uitgebreide voorbeschouwing voor Brazilië – Zwitserland, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers zodat je weet waar je op kunt wedden op het WK 2022 in Qatar.

Brazilië WK 2022: teamnieuws

Brazilië begon het toernooi met een goede overwinning op Servië. De Serviërs verdedigden dapper, maar hadden eigenlijk niets in te brengen tegen het veel sterkere Brazilië. In de tweede helft wisten de gele kanaries dan toch verdiend de score te openen en de ploeg bleef daarna heer en meester. Neymar was weer belangrijk en kreeg de hele wedstrijd veel overtredingen te verwerken. Uiteindelijk ging hij met een dikke enkel naar de kant en naar nu blijkt moet Neymar de rest van de groepsfase vanaf de tribune toekijken met een blessure. Dat is een domper voor Brazilië, maar de ploeg moet zich na de overwinning op Servië ook zonder Neymar kunnen plaatsen en hopen dat de aanvoerder voor de knock-outfase weer fit is.

Ook Danilo kwam niet ongeschonden uit de strijd en moet de rest van de groepsfase missen. Dat betekent dat Dani Alves waarschijnlijk in de basis zal staan op rechtsback. De inmiddels 39-jarige Alves was de grote verrassing in de selectie en gaat op voor zijn derde WK. In plaats van Neymar kunnen we Rodrygo van Real Madrid in de basis zien, maar het lijkt logischer dat Paqueta naar voren opschuift en Fred het team inkomt als centrale middenvelder. Brazilië zal hier ongetwijfeld weer voor de overwinning gaan, maar puntverlies lijkt geen probleem voor een mogelijk vervolg in het toernooi.

Zwitserland WK 2022: teamnieuws

Net als Brazilië begon ook Zwitserland met een overwinning aan dit WK, maar de Zwitsers deden dat tegen waarschijnlijk de zwakste ploeg van deze groep en zijn dus nog lang niet voor de volgende ronde geplaatst. Man van de wedstrijd was keeper Yann Sommer. Het was lang onduidelijk of de voor Zwitserland ontzettend belangrijke keeper in deze wedstrijd wel kon beginnen. Sommer kampte namelijk lang met een blessure in de aanloop naar dit WK, maar bleek dus op tijd fit voor deze wedstrijd en speelde meteen een sleutelrol.

Breel Embolo maakte het enige doelpunt voor de Zwitsers en de in Kameroen geboren Zwitser verschuldigde zich daar bijna voor bij de fans van de Afrikanen. Verder moest Zwitserland het echter vooral van de verdediging hebben, want aanvallend speelden ze net als Kameroen niet veel klaar. Voor deze wedstrijd lijkt Zwitserland over dezelfde ploeg te kunnen beschikken en het is de vraag of ze opnieuw met vier verdedigers gaan spelen, of dat ze met Fabian Schär een extra centrale verdediger inbrengen. Daarmee kunnen ze wat meer zekerheid inbouwen tegen het goed aanvallende Brazilië. De Zuid-Amerikanen hebben ook zonder Neymar een team met louter topaanvallers.

Laatste ontmoetingen Brazilië – Zwitserland

Deze wedstrijd is de derde keer dat Brazilië en Zwitserland elkaar op een WK tegenkomen. De vorige twee ontmoetingen eindigden allebei in een gelijkspel. In 1950, het jaar dat het favoriete Brazilië uiteindelijk de finale verloor, eindigde het in 2-2. De laatste ontmoeting was echter een stuk recenter. Op het vorige WK eindigde deze wedstrijd in de groepsfase in 1-1 en beide ploegen plaatsten zich later voor de achtste finales.

Brazilië – Zwitserland WK 2022 Wedden

Brazilië lijkt de favoriet in deze wedstrijd, maar heeft na de overwinning tegen Servië niet meer de noodzaak om deze wedstrijd te winnen. Ondanks dat er ook zonder Neymar genoeg kwaliteit rondloopt missen ze toch hun leider in de aanval. Zwitserland verdedigt goed en heeft er een betrouwbare keeper achter staan, daarom kun je bij de bookmakers wedden op een resultaat voor de Zwitsers.  Bij Toto zijn de odds voor een dubbele kans Zwitserland/gelijkspel namelijk 2.37 en op basis van de vorige resultaten kan dat de moeite waard zijn.  

Brazilië – Zwitserland Wedtip

Brazilië mist dus zijn leider in de aanval en dat kan tot een wat minder aanvallende opstelling leiden. Tegen Servië vielen ze bij vlagen volle bak aan, maar de Zwitserse verdediging lijkt een stuk stabieler dan die van Servië en dus lijken ze niet zoveel kansen te krijgen als in de vorige wedstrijd. Zwitserland heeft niet zo’n goede aanval dit WK, met Shaqiri die al een tijdje over zijn hoogtepunt heen is, dus het kan wel eens een wedstrijd met weinig kansen worden, daarom is onze wedtip voor deze wedstrijd: Minder dan 2.5 doelpunten. Odds: 1.92
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top