Eredivisie Speelronde 2 Voorspellingen & Odds 2022/2023

Na de eerste speelronde van de Eredivisie staan de topploegen waar ze horen. De vijf ploegen die dit seizoen actief zijn in Europa wisten allemaal te winnen. Ondanks dat drie van die ploegen actief zijn in voorrondes van de Europese toernooien en daardoor veel wedstrijden spelen, zou dat in deze speelronde nog wel eens kunnen gebeuren, want er staan zo vroeg in het seizoen nog geen topwedstrijden op het programma. De verwachtingen is echter dat er ons in deze speelronde toch weer een aantal verrassingen te wachten staan. We geven hier een korte voorbeschouwing van elke Eredivisiewedstrijd met wedtip, waarin we kijken naar wat je kunt verwachten van de wedstrijden in de tweede speelronde van de Eredivisie.

Eredivisie Speelronde 2: 12-08-2022 – 14-08-2022 Odds bij bookmakers

Datum Tijd Thuis Uit 1 X 2
12-08 20:00 Excelsior Vitesse 1.95 3.55 4.10
13-08 18:45 Go Ahead Eagles PSV 12.00 7.00 1.22
13-08 20:00 FC Emmen RKC Waalwijk 1.85 3.95 4.10
13-08 20:00 FC Utrecht SC Cambuur 1.20 7.50 14.00
13-08 21:00 Feyenoord SC Heerenveen 3.95 3.60 1.98
14-08 12:15 FC Volendam NEC 1.81 3.75 4.60
14-08 14:30 Ajax FC Groningen 3.15 3.45 2.32
14-08 14:30 FC Twente Fortuna Sittard 3.90 4.00 1.88
14-08 16:45 Sparta Rotterdam AZ 1.37 5.30 8.50

(Situatie: 10-08-2022, 15:00)


Excelsior – Vitesse Voorspelling 12-08-2022

Excelsior verraste vriend en vijand in Leeuwarden door meteen de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Dat was echter niet helemaal verdiend. Cambuur creëerde ontzettend veel kansen, maar wist niet te scoren, terwijl Excelsior uit twee kansen twee doelpunten maakten. Het is echter duidelijk dat Excelsior geen makkelijke tegenstander is. Vitesse kwam heel matig voor de dag tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren lang niet op hun sterkst, maar hadden eigenlijk geen kind aan Vitesse. Vooral achterin rammelde het aan alle kanten en dat is ook niet zo gek, want Vitesse raakte de hele verdediging kwijt. Scoren lukte wel en de verwachting is dat dat ook deze wedstrijd zo is, terwijl ze achterin waarschijnlijk opnieuw moeite hebben om het dicht te houden.

Wedtip: Meer dan 2.5 doelpunten

Go Ahead Eagles – PSV Voorspelling 13-08-2022

Go Ahead Eagles kwam er tegen een gehavend AZ eigenlijk niet aan te pas. De ploeg verloor bijna zijn hele basiself en de trainer en lijkt dit jaar serieus voor degradatie te moeten vrezen. PSV draait juist fantastisch. Onder Ruud van Nistelrooij wordt er over het algemeen verzorgd voetbal gespeeld, maar tegen Monaco speelde afgelopen dinsdag ook de geluksfactor mee. Na 120 minuten voetbal en met veel geblesseerde wisselspelers, zal de ploeg tegen de Eagles mogelijk minder sterk voor de dag komen als in afgelopen wedstrijden. Het moet echter voldoende zijn om Go Ahead met relatief gemak aan de kant te zetten.

Wedtip: PSV wint, handicap -1.5

FC Utrecht – SC Cambuur Voorspelling 13-08-2022

FC Utrecht viel vorige wedstrijd tegen RKC eigenlijk heel erg tegen en het was aan één man te danken dat het niet met een nederlaag naar huis ging; Bas Dost. De aanvaller, die vanwege fitheid maar een helft speelde, redde het vege lijf van Fraser. Dost is altijd hongerig naar doelpunten, maar de ploeg moet flink verbeteren om niet te afhankelijk te zijn van de aanvaller. Cambuur speelde bij vlagen fantastisch tegen Excelsior, maar wist op miraculeuze wijze niet te scoren. Toch ziet de ploeg er weer goed uit en Henk de Jong is de trainer er niet naar om zich door een misstap te laten beïnvloeden, dus zal Cambuur waarschijnlijk weer goed voor de dag komen

Wedtip: Dubbele kans SC Cambuur/gelijkspel

FC Emmen – RKC Waalwijk Voorspelling 13-08-2022

FC Emmen kreeg zo vroeg in het seizoen al een flinke domper te verwerken. Maikel Kieftenbeld scheurde zijn kruisband af en is dit seizoen al klaar. De ervaren middenvelder was sowieso al ongelukkig tegen PSV met een eigen doelpunt en heel Emmen speelde erg naïef. Zo vroeg in het seizoen is dit al direct een zes-punten wedstrijd voor beide ploegen die als doel hebben om degradatie te voorkomen. RKC rook vorige week tegen Utrecht aan zijn eerste overwinning, maar gaf het laat in de wedstrijd toch nog weg. Ondanks de tegendoelpunten tegen PSV staat Emmen bekend om de sterke verdediging en dat zou deze wedstrijd wel eens de doorslag kunnen geven.

Wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten

Feyenoord – SC Heerenveen Voorspelling 13-08-2022

SC Heerenveen viel in de openingswedstrijd ontzettend tegen. De ploeg creëerde voor eigen publiek niets. Omdat het ook niets weggaf was 0-0 de enige mogelijke einduitslag, maar tegen Feyenoord zal het waarschijnlijk een andere wedstrijd worden. Feyenoord verloor meer dan de helft van de basiself en was tegen Vitesse duidelijk nog zoekende, maar geholpen door een zwak Vitesse swingde de ploeg bij vlagen toch weer. De verwachting is dat Heerenveen de doelpunten niet zo makkelijk weg gaat geven en dus kan het wel eens wat minder spectaculair worden.

Wedtip: Minder dan 3.5 doelpunten

FC Volendam – NEC Voorspelling 14-08-2022

NEC stuntte deze week met het binnenhalen van Jasper Cillessen. De keeper van het Nederlands Elftal wilde na jaren Spanje weer aan spelen toekomen en keerde daarom terug op het oude nest. Tegen FC Twente was het een andere nieuweling, Oussama Tannane, die er bovenuit stak. De spelmaker was een genot om naar te kijken en was verantwoordelijk voor alle Nijmeegse kansen en dat kan tegen Volendam wel eens goed uitkomen. De ploeg staat meestal garant voor doelpunten, maar geeft achterin veel ruimte weg. NEC zou daarom op een bloedhete middag in Volendam wel eens de sterkste kunnen zijn.

Wedtip: NEC wint

FC Twente – Fortuna Sittard Voorspelling 14-08-2022

Fortuna Sittard speelde tegen Ajax een prima eerste wedstrijd en Burak Yilmaz liet zien dat hij wel eens een sensatie in de Eredivisie kan worden. Daarnaast heeft de club de talentvolle Cole Bassett ook nog eens op huurbasis van Feyenoord overgenomen en lijkt dus weer een prima aanval te hebben. FC Twente speelt juist vanuit een sterke verdediging. De Tukkers hebben vanwege de Conference League al wat meer wedstrijdritme en zijn daarom de favoriet, maar zal geen onnodige krachten willen verspelen. Omdat Fortuna opnieuw goed in elkaar zit is de verwachting dat Twente het lastig krijgt.

Wedtip: Fortuna Sittard wint, handicap +1.5

Ajax – FC Groningen Voorspelling 14-08-2022

Ajax is nog niet in vorm zo aan het begin van dit nieuwe seizoen. In de Johan Cruijff Schaal werd verloren van PSV en Fortuna Sittard werd maar net verslagen. Nieuwe trainer Alfred Schreuder heeft moeite de juiste samenstelling van de ploeg te vinden en heeft nog lang niet de status die ten Hag had als het gaat om de moeilijke beslissingen nemen. Toch is de ploeg een stuk sterker dan FC Groningen, dat tegen Volendam nog een 2-0 voorsprong weggaf. Coach Frank Wormuth creëert echter stugge ploegen en daarom is er een goede kans dat Groningen in een hete Johan Cruijff Arena niet weggespeeld gaat worden.

Wedtip: FC Groningen wint, handicap +2.5

Sparta Rotterdam – AZ Voorspelling 14-08-2022

AZ heeft al direct in het begin van het seizoen veel wedstrijden met de voorrondes van de Conference League erbij. Het betekent dat het qua wedstrijdritme wel goed zit, maar de ploeg heeft weinig wisselmogelijkheden. Sparta liet tegen Heerenveen zien dat het hier niet is om de fans te vermaken, alhoewel dat in eigen stadion misschien anders zal zijn. Sparta zal AZ waarschijnlijk in de tegenstoot willen pakken en vanwege het zware programma van AZ en de warmte hebben ze daarmee waarschijnlijk een kans op een resultaat.

Wedtip: Dubbele kans Sparta Rotterdam/gelijkspel


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top