Feyenoord – Ajax voorspelling & odds, 05-04-2023

Feyenoord - Ajax

Wedstrijd: Feyenoord – Ajax
Competitie: KNVB-beker, halve finale
Datum / Tijd: 5 april 2023, 20:00
Locatie: De Kuip, Rotterdam

Wedtip: Meer dan 3.5 doelpunten
Bookmaker: BetCity
Odds: 2.55 (situatie 03/04/2023 05:00)

Bookmakers Feyenoord – Ajax Odds

Feyenoord wint: 2.48 bij BetCity
Gelijkspel: 3.65 bij BetCity
Ajax wint: 2.55 bij BetCity

(situatie 03/04/2023 05:00)


Voorspelling Feyenoord – Ajax KNVB-beker

In deze halve finale van de beker staat er een nieuwe Klassieker op het programma tussen aartsrivalen Ajax en Feyenoord. Bij de thuisploeg gaat het allemaal fantastisch, de ploeg lijkt hard op weg naar zijn eerste landstitel in zes jaar met acht punten voorsprong op achtervolgers Ajax en PSV. De Rotterdammers staan daarnaast in de kwartfinale van de Europa League en dus ook in de halve finale van de beker. Bij de Amsterdammers lijkt de beker de enige kans nog op een prijs na nieuw puntverlies in de competitie. Blijft Feyenoord in de race voor drie prijzen, of pakt Ajax zijn laatste kans op een prijs? Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor Feyenoord – Ajax, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers en wed op de Klassieker.

Feyenoord: teamnieuws

Feyenoord had de schrik er flink in zitten in de interlandpauze. Lutsharel Geertruida raakte geblesseerd bij Nederland, Gernot Trauner moest er bij Oostenrijk voortijdig uit en Mats Wieffer kreeg een doodschop van een speler van Gibraltar. Wieffer bleek geen schade te hebben, en Trauner was ook fit genoeg om afgelopen weekend in actie te komen en dus viel de schade mee en heeft Feyenoord ondanks dat Geertruida er niet bij is een sterke groep tot zijn beschikking.

Het grootste gemis is nog steeds keeper Justin Bijlow, die al sinds eind januari uit de roulatie is. Vervanger Timo Wellenreuther is lang niet van hetzelfde niveau en hield al vijf wedstrijden op rij niet de nul voor de Rotterdammers. Quinten Timber is ook nog geblesseerd, maar met de opkomst van Wieffer wordt het voor hem sowieso lastig om zijn basisplaats terug te krijgen. Verder gaat het goed bij Feyenoord, de ploeg 10 van de laatste elf wedstrijden en is hard op weg naar de Eredivisie titel, dus het vertrouwen is groot bij de ploeg van Arne Slot.

Ajax: teamnieuws

Ajax draait een stuk minder dan de tegenstander. Sinds het vertrek van succestrainer Erik ten Hag gaat het een stuk moeilijker in Amsterdam. Het kostte Alfred Schreuder zijn baan. Met John Heitinga in zijn plaats ging het even iets beter, maar onder de beginnende trainer werd Ajax vrij kansloos uitgeschakeld door Union Berlin en ging ten onder in de Klassieker tegen Feyenoord waardoor de titel uit zicht raakte. Het puntverlies tegen Go Ahead Eagles van afgelopen weekend was een nieuwe klap, waardoor de ploeg met weinig vertrouwen deze wedstrijd in gaat.

Ajax heeft zijn vaste groep vrijwel in zijn geheel beschikbaar, maar ook Heitinga begint nu te schuiven met zijn spelers. Edson Alvarez, die de laatste tijd weer terug was op het middenveld, stond tegen Go Ahead weer in de verdediging, in de plaats van de tegenvallende Calvin Bassey. Ook Owen Wijndal moest tegen Go Ahead zijn plaats afstaan aan jeugdspeler Youri Baas en in aanloop naar de wedstrijd tegen de grote rivaal is het onduidelijk of de twee verdedigers hun basisplaats terugkrijgen.

Devyne Rensch was er in het weekend niet bij en is met een race tegen de klok bezig om de Klassieker te halen, maar ook hij is niet goed in vorm, dus lijkt het de vraag of zijn aanwezigheid het verschil kan maken.

 

Laatste ontmoetingen Feyenoord – Ajax

Ajax – Feyenoord was jarenlang een eentonige gebeurtenis. Of Feyenoord nou beter draaide dan Ajax of niet, de Amsterdammers verloren geen wedstrijd tegen hun eeuwige rivaal, maar daar heeft Arne Slot verandering in gebracht. Onder Slot doet Feyenoord weer helemaal mee om de prijzen en twee weken geleden bleek ook tegen Ajax dat dit een ander Feyenoord is. De Rotterdammers pakten hun eerste Klassieker overwinning in de Johan Cruijff Arena in 18 jaar.

Het was toen een redelijk gelijk opgaande wedstrijd die in de laatste tien minuten werd beslist door Geertruida. De matchwinner zal er in deze editie van de Klassieker echter niet bij zijn.

Feyenoord – Ajax Wedden

Feyenoord lijkt op dit moment in vorm en na de winst in de Klassieker van twee weken geleden blaakt de ploeg van het zelfvertrouwen. De slechte reeks is echter niet zomaar uitgewist en dus zal ook Ajax zich allesbehalve kansloos voelen. Toch lijkt Feyenoord de sterkere ploeg op dit moment en dus lijkt het de moeite waard om op Feyenoord in te zetten, want de bookmakers zien Ajax als vrijwel gelijkwaardig en dat lijkt voor een wedstrijd in de Kuip niet helemaal correct in de huidige situatie. Bij BetCity krijg je een quotering van 2.48 voor een overwinning van Feyenoord. 

Feyenoord – Ajax Wedtip

Feyenoord mist Justin Bijlow nog steeds en dat is te zien in de laatste wedstrijden. Feyenoord scoorde in al zijn laatste vijf wedstrijden en kreeg ook in alle wedstrijden minimaal een doelpunt tegen. Het tekent de huidige staat van Feyenoord, dat heel veel kansen creëert, maar daardoor ook wel eens wat weggeeft. Ajax heeft ook een matige verdediging en hoewel ze het achterin soms wel dicht houden, lukt dat lang niet altijd. Beide ploegen willen meestal voetballen en ondanks dat er veel op het spel staat in deze wedstrijd, lijkt dat ook nu het geval te worden, daarom is onze wedtip: Meer dan 3.5 doelpunten. Odds: 2.55.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top