Feyenoord – Shakhtar Donetsk voorspelling, wedden & odds, 16-03-2023

Feyenoord - Shakhtar Donetsk

Wedstrijd: Feyenoord – Shakhtar Donetsk
Competitie: Europa League, achtste finale, return
Datum / Tijd: 16 maart 2023, 18:45
Locatie: De Kuip, Rotterdam

Wedtip: Feyenoord wint met handicap 0-1
Bookmaker: Toto
Odds: 2.24 (situatie 14/03/2023 18:00)

Bookmakers Feyenoord – Shakhtar Donetsk Odds

Feyenoord wint: 1.49 bij Toto
Gelijkspel: 4.50 bij Toto
Shakhtar Donetsk wint: 6.50 bij Toto

Feyenoord plaatst zich voor de volgende ronde: 1.22 bij Toto
Shakhtar Donetsk plaatst zich voor de volgende ronde: 3.85 bij Toto

(situatie 14/03/2023 18:00)


Voorspelling Feyenoord – Shakhtar Donetsk Eredivisie

Na de 1-1 in Polen, staat nu de return van de Europa League wedstrijd tussen Feyenoord en Shakhtar Donetsk op het programma. In Warschau was Feyenoord vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg, maar vergat het zichzelf te belonen. Lukt ze dat deze keer voor eigen publiek in de Rotterdamse Kuip wel? Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor Feyenoord – Shakhtar Donetsk, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers zodat je goed voorbereid op deze wedstrijd kunt wedden.

Feyenoord: teamnieuws

Feyenoord werkt met dezelfde groep als vorige week naar deze wedstrijd toe. Toch is er een belangrijke verandering ten opzichte van vorige week. In de heenwedstrijd tegen Shakhtar moest spits Santiago Gimenez in de warming-up afhaken met een lichte blessure en Danilo nam het op het laatste moment van hem over. De blessure bleek mee te vallen en Gimenez speelde in het weekend alweer gewoon mee, dus zal hij ook in deze wedstrijd gewoon aan de aftrap staan. Dat is ook echt belangrijk, want Danilo heeft al sinds begin januari geen doelpunt meer gescoord en is niet in vorm.

Justin Bijlow is er nog niet bij, en dat is dan ook het belangrijkste gemis van Feyenoord, want Timo Wellenreuther heeft nog niet echt uit kunnen blinken als vervanger van de keeper van het Nederlands elftal. Verder is Feyenoord grotendeels compleet. Gernot Trauner is weer terug van een blessure, maar lijkt voorlopig nog achteraan de rij aan te moeten sluiten, want Lutsharel Geertruida speelt uitstekend centraal in de verdediging. Als Slot toch voor Trauner kiest, schuift Geertruida op naar rechts en moet Marcus Pedersen vanaf de bank beginnen.

Quinten Timber en Patrik Walemark zijn er ook nog niet bij, maar sinds Mats Wieffer op de plek van Timber in het elftal is gekomen is het alleen maar beter gaan lopen en Wieffer kreeg zelfs een uitnodiging in de voorselectie van het Nederlands elftal. Timber wordt dus amper gemist in de aanloop naar deze wedstrijd. Ezequiel Bullaude scoorde in de heenwedstrijd vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker en zit steeds dichter tegen een basisplaats aan, maar voorlopig is de van een blessure teruggekeerde Sebastian Szymanski nog de eerste keus als aanvallende middenvelder.

Shakhtar Donetsk: teamnieuws

Shakhtar Donetsk liet in de heenwedstrijd zien wel te kunnen strijden, maar dat het ook wat kwaliteit tekort kwam tegen dit Feyenoord. De ploeg uit het door de Russische inval zwaar getroffen land is pas net weer aan de competitie begonnen en heeft door de regelingen van de FIFA flink in moeten leveren. Spelers kregen namelijk de mogelijkheid om in een veiliger land te gaan spelen, zonder dat ze een grote transfersom opleverden voor Shakhtar en dus heeft de ploeg veel aan kwaliteit ingeboet in het afgelopen jaar.

Ten opzichte van vorige week is Bogdan Mykhaylichenko er wel weer bij. De Oekraïens international was er in Warschau niet bij vanwege een schorsing, maar zal voor deze wedstrijd zijn vaste positie als linksback weer innemen. Verder kregen een aantal van de basisspelers dit weekend rust, om in optimale conditie in Rotterdam aan te komen. Dat was bijvoorbeeld het geval voor oud-Ajacied Lassana Traoré, één van de weinige buitenlanders die nog bij de Oekraïense topclub spelen. De Ivoriaan was in de heenwedstrijd vrijwel onzichtbaar, maar pakt regelmatig zijn goaltjes mee.

Laatste ontmoetingen Feyenoord – Shakhtar Donetsk

Voor Feyenoord en Shakhtar Donetsk was dit de derde keer dat de twee ploegen elkaar tegenkwamen. De eerste twee ontmoetingen in 2017 waren de Oekraïners duidelijk de sterk voor Feyenoord en vorige week kwam er een 1-1 op het scorebord. Feyenoord was eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg, maar kwam wat ongelukkig op achterstand. In de laatste minuten kreeg het toch nog de verdiende gelijkmaker door een doelpunt van Bullaude, waardoor de ploeg alsnog vol vertrouwen deze return in gaat.

Feyenoord – Shakhtar Donetsk Wedden

Feyenoord liet in Warschau zien dat ze niet bang hoeven te zijn voor de Oekraïners. De ploeg was alleen erg onzorgvuldig met zijn kansen, waardoor er niet al meteen afstand genomen werd. De verwachting is dat dat nu alsnog gebeurt en dat Feyenoord deze keer wel een aantal keren op het scorebord komt. Bij Toto krijg je een quotering van 1.75 voor meer dan 2.5 doelpunten. 

Feyenoord – Shakhtar Donetsk Wedtip

Feyenoord is de laatste maanden erg in vorm en omdat ze de vorige ronde van de Europa League niet hoefden te spelen, loopt de ploeg nog niet op zijn laatste benen. Voor eigen publiek is de verwachting dan ook dat een gebrand Feyenoord met het overschot aan kwaliteit snel afstand zal nemen en zich uiteindelijk relatief makkelijk voor de volgende ronde zal plaatsen, daarom is de wedtip voor deze wedstrijd: Feyenoord wint met handicap 0-1. Odds: 2.24.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top