Frankrijk – Denemarken voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Frankrijk - Denemarken

Wedstrijd: Frankrijk – Denemarken
Competitie: WK 2022, Groep D, speelronde 2
Datum / Tijd: 26 november 2022, 17:00
Locatie: 974 stadion, 40.000 toeschouwers

Wedtip: Frankrijk wint
Bookmaker: BetCity
Odds: 1.83 (situatie 23/11/2022 23:30)

Bookmakers Frankrijk – Denemarken WK 2022 Odds

Frankrijk wint: 1.83 bij BetCity
Gelijkspel: 3.50 bij BetCity
Denemarken wint: 4.90 bij BetCity
(situatie 23/11/2022 23:30)


Voorspelling Frankrijk – Denemarken WK 2022

Frankrijk begon het WK met een makkelijke overwinning op Australië, maar verloor wel Lucas Hernandez. Denemarken had het zwaar tegen Tunesië en kwam niet verder dan een gelijkspel. Daarom hebben de Denen een resultaat nodig om plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand te houden. Gek genoeg zijn de twee ploegen elkaar al zes keer tegengekomen op grote toernooien en vijf van de zes keer won Frankrijk of Denemarken toen het toernooi. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing voor Frankrijk – Denemarken, met voorspelling, wedtip en odds van de bookmakers en zet in op deze wedstrijd op het WK 2022 in Qatar.

Frankrijk WK 2022: teamnieuws

De Fransen begonnen dit WK met een makkelijke overwinning op Australië. Frankrijk kwam nog wel verrassend op achterstand, maar zette er direct een tandje bij en walste daarna over Australië heen. De 4-1 eindstand was alles behalve geflatteerd en had nog wel wat hoger uit kunnen vallen als met name sterspeler Kylian Mbappé wat scherper was geweest. Frankrijk kreeg echter wel een flinke domper te verwerken. Lucas Hernandez moest gewisseld worden met een ogenschijnlijk zware blessure en die vrees werd bevestigd, gescheurde kruisband en einde seizoen voor de linksback van Bayern München.

Hernandez werd door zijn jongere broer Theo vervangen en die was in aanvallend opzicht direct belangrijk, maar gaf met slordigheden ook wel een aantal kansen weg. Frankrijk was ook voor het WK al in mineur toen Karim Benzema definities wegviel, maar Olivier Giroud liet gisteren zien dat hij een prima vervanger is. Giroud scoorde twee keer en werd daarmee al gedeeld recordtopscorer van het land door Thierry Henry te evenaren met 51 doelpunten. Voor Frankrijk is deze wedstrijd tegen Denemarken echter de zwaarste wedstrijd van de groep, want de Denen waren eerder dit jaar in de Nations League nog twee keer te sterk voor Frankrijk. De ploeg kan deze wedstrijd waarschijnlijk wel weer beschikken over Raphael Varane, die terug is na zijn blessure en tegen Australië alweer op de bank zat.

Denemarken WK 2022: teamnieuws

Denemarken begon het WK niet zoals verwacht. Tegen Tunesië had Denemarken moeite het spel te maken en wisten de keeper ook niet echt te verontrusten. De Afrikanen kregen vooral in de eerste helft de betere kansen en de 0-0 eindstand was verdiend. Denemarken begon met een 5-3-2 opstelling met drie centrale verdedigers, maar tegen Tunesië werkte dat niet echt. De Denen kwamen regelmatig een mannetje tekort op het middenveld en Tunesië speelde goed tussen de linies, waardoor ze beter met de situatie om wisten te gaan.

In de tweede helft leek Tunesië vermoeid te raken en toen Brentford middenvelder Mathias Jensen erin kwam voor aanvoerder Simon Kjaer kreeg Denemarken pas echt de overhand. Het bleek niet genoeg voor de overwinning, maar daardoor is het niet duidelijk of Denemarken tegen Frankrijk opnieuw met vijf verdedigers gaat beginnen. De Fransen zijn natuurlijk wel een paar klassen beter dan Tunesië en hebben met Mbappé vooral voorin ontzettend veel kwaliteit, dus is er een goede kans dat trainer Kasper Hjulmand weer voor een vijfmansverdediging kiest. Voor Thomas Delaney is het WK voorbij, de verdedigende middenvelder moest tegen Tunesië net voor rust gewisseld worden nadat een tegenstander ongelukkig op zijn been was gevallen. Een scan wees uit dat Delaney minstens vier weken moet revalideren van een knieblessure.

Laatste ontmoetingen Frankrijk – Denemarken

Frankrijk en Denemarken zijn elkaar in het verleden heel vaak tegengekomen op belangrijke momenten. Op het EK van 1984 won Frankrijk en het EK in 1992 won Denemarken, en beide keren won dat land het toernooi. Op het door Frankrijk gewonnen WK van 1998 en EK 2000 waren de Fransen allebei te sterk voor Denemarken. 2002 was de enige keer dat ze tegen elkaar speelden en geen van beide teams het toernooi won. Denemarken was toen te sterk tegen de regerend wereld- en Europees kampioen, die zonder ook maar een doelpunt te scoren naar huis gestuurd werd.

In 2018 eindigde de wedstrijd op het WK in Rusland in 0-0 en opnieuw werd Frankrijk toen wereldkampioen. De laatste ontmoetingen waren dit jaar in de Nations League, toen won Denemarken twee keer. Dat toernooi is natuurlijk niet helemaal als graadmeter te nemen, maar dat Frankrijk Denemarken niet kan onderschatten is duidelijk.

Frankrijk – Denemarken WK 2022 Wedden

Frankrijk tegen Denemarken is een interessante ontmoeting en als de voorgaande ontmoetingen iets zeggen is dat de twee ploegen niet veel scoren. Behalve op de Olympische spelen van 1908, werden er in 13 ontmoetingen nooit meer dan drie doelpunten gescoord en ook nu lijken beide ploegen een redelijk verdedigende stelling in te nemen, dus kun je daarop wedden bij de bookmakers. Minder dan 2.5 doelpunten gaat bij BetCity voor odds van .

Frankrijk – Denemarken Wedtip

Frankrijk heeft zoveel kwaliteit en heeft er deze wedstrijd niet zo heel veel druk op staan, voor Denemarken is een resultaat noodzakelijk om plaatsing voor de achtste finale in eigen hand te houden. Ik ben echter bang dat de Denen het ontzettend zwaar gaan krijgen en het surplus in kwaliteit bij de Fransen zou daarom de doorslag moeten geven, dus is onze wedtip: Frankrijk wint. Odds 1.83.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top