Polen – Argentinië voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Polen - Argentinië

Wedstrijd: Polen – Argentinië
Competitie: WK 2022, Groep C, speelronde 3

Datum / Tijd: 30 november 2022, 20:00
Locatie: 974 stadion, 40.000 toeschouwers

Wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Bet365
Odds: 2.60 (situatie 28/11/2022 21:30)

Bookmakers Polen – Argentinië WK 2022 Odds

Polen wint: 6.50 bij Bet365
Gelijkspel: 4.33 bij Bet365
Argentinië wint: 1.50 bij Bet365
(situatie 28/11/2022 21:30)


Voorspelling Polen – Argentinië WK 2022

Dit is een belangrijke wedstrijd in groep C, want de winnaar van deze wedstrijd plaatst zich (vrijwel zeker als groepswinnaar) voor de volgende ronde, terwijl de verliezer waarschijnlijk naar huis moet. Dat geldt zeker voor Argentinië dat zich herstelde van het verlies tegen Saoedi-Arabië met een moeizame 2-0 overwinning op Mexico. Polen zou met een klein verlies nog wel door kunnen naar de volgende ronde, maar is dan afhankelijk van de andere wedstrijd in de groep tussen Mexico en Saoedi-Arabië. Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor Polen – Argentinië, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers zodat je goed voorbereid op deze wedstrijd kunt wedden.

Polen WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Polen speelt nog geen goed WK, maar met vier punten uit twee wedstrijden staan ze er niet slecht voor in de aanloop naar de wedstrijd tegen Argentinië. In het doelpuntloze gelijkspel tegen Mexico miste Robert Lewandowski nog een penalty en het was al de vierde WK-wedstrijd waarin de topspits niet op het scoreformulier kwam. Tegen Saoedi-Arabië veranderde dat eindelijk en de spits hield het direct na zijn doelpunt niet droog. Polen had het erg zwaar tegen het opnieuw verrassend sterke Saoedi-Arabië, maar profiteerde optimaal van de ruimte die de Arabieren in hun aanvalsdrift weggaven en won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0.

Voor deze wedstrijd zou Polen weer met dezelfde 11 aan kunnen treden, maar omdat Polen aan een gelijkspel genoeg heeft, is de kans groot dat ze weer met een vijfmansdefensie starten. In dat geval begint Nicola Zalewski in plaats van één van de middenvelders of vleugelaanvaller Przemyslaw Frankowski, die ook tegen Mexico al op de bank begon. Verder kan Arek Milik weer uit de basis verdwijnen, de ex-Ajacied wist de bal goed vast te houden tegen Saoedi-Arabië en creëerde regelmatig gevaar, maar het lijkt niet logisch dat Polen met twee spitsen gaat spelen.

Argentinië WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Voor Argentinië was de wedstrijd tegen Mexico al van levensbelang na het verrassende verlies tegen Saoedi-Arabië en dat ging ze goed af. Ze hadden het echter niet makkelijk en na een afwachtende eerste helft, was het sterspeler Leo Messi, die halverwege de tweede helft met een mooi schot de ban brak voor Argentinië. Invaller Enzo Fernandez maakte aan alle onzekerheid een einde met een gekruld schot en Argentinië speelde de voorsprong professioneel uit.

Fernandez kan wel eens beloond worden met een basisplaats. De talentvolle middenvelder die sinds deze zomer bij Benfica actief is, kwam bij 0-0 in het veld en was veel beter aan de bal dan Rodrigo de Paul, die de hele wedstrijd mocht blijven staan en Guido Rodriguez, die hij op het middenveld verving. Verder zal Argentinië waarschijnlijk met dezelfde groep starten. Lisandro Martinez liet tegen Mexico zien dat hij in de basis hoort en verder stond Argentinië ook prima. De Argentijnen hebben een overwinning nodig om zeker te zijn van de volgende ronde. Een gelijkspel zou ook voldoende kunnen zijn, maar dan zijn ze wel afhankelijk van het resultaat op het andere veld.

Laatste ontmoetingen Polen – Argentinië

Polen en Argentinië zijn elkaar niet vaak tegengekomen, maar zowel in 1974 als 1978 speelden ze op het WK tegen elkaar, waarin beide ploegen één keer wonnen. In 1974 was de eerste groepsfase het speelveld en toen won Polen, dat uiteindelijk als derde eindigde op dat WK. Vier jaar werd deze wedstrijd in de tweede groepsfase gespeeld. Argentinië won toen met 2-0 in eigen huis, waarna ze zich voor de finale plaatsten en het toernooi wonnen door het Nederlands elftal in de finale te verslaan.

Polen – Argentinië WK 2022 Wedden

Argentinië is de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd, maar de ploeg speelt nog erg stroef. Leo Messi heeft voorlopig nog moeite om zich onder de dekking vandaan te spelen en met het aanvalsspel in zijn algemeenheid. Met de druk op deze wedstrijd lijkt Argentinië geen makkelijke wedstrijd te krijgen. Polen zal waarschijnlijk weinig weggeven en dus is de kans op een fikse nederlaag niet groot. Afhankelijk van het resultaat op het andere veld kan Polen zelfs aan een kleine nederlaag genoeg hebben, dus kun je op Polen Asian Handicap +1.5 wedden. Bij Bet365 krijg je daar odds van 1.55 voor. 

Polen – Argentinië Wedtip

Polen heeft geen noodzaak tot aanvallen en zal dan ook vooral de verdediging dicht willen houden. Met Lewandowski hebben ze wel een topspits in de gelederen, maar de aanvoer naar Lewandowski is altijd al matig. Met de spanning die op deze wedstrijd staat zal ook Argentinië niet voluit op de aanval gaan en dus kan dit wel eens een hele afwachtende wedstrijd worden met weinig kansen en goals, daarom is de wedtip voor deze wedstrijd: Minder dan 2.5 doelpunten. Odds: 1.72.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top