Portugal – Uruguay voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Portugal - Uruguay

Wedstrijd: Portugal – Uruguay
Competitie: WK 2022, Groep G, speelronde 2
Datum / Tijd: 28 november 2022, 20:00
Locatie: Lusail stadion, 80.000 toeschouwers

Wedtip: Dubbele kans Uruguay/gelijkspel
Bookmaker: Bet365
Odds: 1.80 (situatie 26/11/2022 19:30)

Bookmakers Portugal – Uruguay WK 2022 Odds

Portugal wint: 1.95 bij Bet365
Gelijkspel: 3.40 bij Bet365
Uruguay wint: 4.20 bij Bet365
(situatie 26/11/2022 19:30)


Voorspelling Portugal – Uruguay WK 2022

Na het gelijkspel tegen Zuid-Korea kan Uruguay zich hier eigenlijk geen nederlaag permitteren. Portugal won zijn eerste wedstrijd wel, tegen Ghana, maar het ging een stuk moeizamer dan vooraf verwacht werd. Dit lijkt echter de wedstrijd tussen de twee toppers in deze poule. Pakt Portugal zijn tweede overwinning, of kan Uruguay de ploeg van Cristiano Ronaldo pijn doen? Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor Portugal – Uruguay, met voorspelling, wedtip en odds van de bookmakers om te kunnen wedden op deze wedstrijd.

Portugal WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Het ging Portugal niet al te makkelijk af in de wedstrijd tegen Ghana. De Afrikaanse ploeg, die toch niet tot de topploegen van dit WK behoort, hield Portugal een helft lang in bedwang. Een goedkope penalty van Cristiano Ronaldo brak uiteindelijk de ban. Ghana kwam nog wel gelijk, maar uiteindelijk eindigde de spectaculaire tweede helft met vijf doelpunten in een 3-2 overwinning voor de Portugezen. Toch was het spel van Portugal niet erg soepel. De ploeg heeft in alle linies een aantal spelers rondlopen die op het allerhoogste niveau actief zijn bij hun clubs, maar had moeite om het spel te maken. Keeper Diogo Costa ging aan het einde van de wedstrijd nog bijna gruwelijk in de fout omdat hij een speler van de tegenstander niet zag, maar de gelijkmaker bleef uit. Toch kan de jonge keeper wel eens vervangen worden door de ervaren rot Rui Patricio.

In de aanloop naar dit WK waren er nogal wat geruchten dat de spelers een beetje zat beginnen te raken van de sterallures van Cristiano Ronaldo en het stroeve spel zou daar mee te maken kunnen hebben. Maar het zijn enkel geruchten, dus zou het ook andere redenen kunnen hebben. Voor deze wedstrijd zou Portugal weer met dezelfde elf kunnen beginnen, maar Otavio liep op de training een blessure op, dus het is nog niet duidelijk of de basisspeler van donderdag opnieuw aan de aftrap kan staan. Ook Nuno Mendes is nog een twijfelgeval. De linksback van Paris Saint Germain miste de eerste wedstrijd al vanwege een blessure en het is maar de vraag of hij wel op tijd fit is voor deze wedstrijd.

Beste Bookmakers in Nederland – Wedden op Sport

Uruguay WK 2022: vorm en geblesseerde spelers

Uruguay had een moeizame openingswedstrijd tegen Zuid-Korea en die eindigde in 0-0. De ploeg had moeite om openingen te vinden en Luis Suarez lijkt nu toch echt zijn beste tijd gehad te hebben. De centrumspits zag er traag uit en lijkt met wat overgewicht te kampen, maar was desondanks des duivels toen hij in de tweede helft naar de kant gehaald werd. Of het gedrag van Suarez een impact kan hebben op de groep is niet duidelijk, maar het lijkt geen goed vooruitzicht voor Uruguay dat met een jonge trainer naar dit WK komt. De grootste kans van Uruguay kwam van Diego Godin, een andere veteraan, die al in 2010 basisspeler was op het WK.

Godin lijkt opnieuw in de basis staan, want Ronald Araujo lijkt ook de tweede wedstrijd op dit WK te moeten missen. De centrumverdediger van Barcelona heeft al twee maanden niet gespeeld en lijkt dus opnieuw niet aan de aftrap te kunnen staan voor deze wedstrijd. Verder lijkt het elftal van Uruguay gewoon fit te zijn voor deze wedstrijd en dus zal het middenveld weer gecommandeerd worden door Federico Valverde, die ook tegen Zuid-Korea van grote afstand keihard op de paal schoot. De middenvelder lijkt een abonnement te hebben op kiezelharde doelpunten van afstand, maar tegen Zuid-Korea ging de poging er dus net niet in.

Laatste ontmoetingen Portugal – Uruguay

Uruguay en Portugal kwamen elkaar één keer eerder tegen, maar dat was wel meteen een belangrijke wedstrijd. Op het WK van vier jaar geleden in Rusland was de achtste finale het toneel van deze ontmoeting en toen won Uruguay met 2-1 door twee doelpunten van Edinson Cavani. Cavani zal in deze wedstrijd ongetwijfeld opnieuw speeltijd krijgen.

Portugal – Uruguay WK 2022 Wedden

Uruguay is dit WK matig begonnen en kan zich in deze wedstrijd eigenlijk geen nederlaag veroorloven, maar wat meestal wel goed staat bij de Uruguayanen is de verdediging. Diego Godin is op zijn retour, maar heerst nog steeds in de lucht en zijn tekortkomingen vallen minder op met snelle verdedigers naast hem. Portugal heeft geen overwinning nodig in deze wedstrijd, dus wordt het mogelijk een afwachtende pot, dus kun je bij de bookmakers wedden op weinig doelpunten. Minder dan 2.5 doelpunten is bij Bet365 een quotering van 1.66 waard.

Portugal – Uruguay Wedtip

Portugal wordt alom gezien als favoriet voor deze wedstrijd, maar Uruguay heeft een goede ploeg die zich echt in een tegenstander kan bijten en dan niets weggeeft, vier jaar geleden was Uruguay nog te sterk voor Portugal, dat toen ook sterker geacht werd en dat zou zomaar eens opnieuw kunnen gebeuren, daarom is onze wedtip: Dubbele kans Uruguay/gelijkspel. Odds: 1.80.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top