Verschillende soorten weddenschappen uitgelegd

 Let op: Een gedegen sportkennis geeft geen garantie op winnen met wedden.

Een aantal weddenschap soorten

Soorten Weddenschappen

Er zijn heel wat mensen die het leuk vinden om in het weekend voetbal te kijken. Dit snappen wij maar al te goed, het is namelijk een super spannende sport. Wist je alleen dat het mogelijk is om het nog net even wat spannender voor jezelf te maken tijdens het kijken van de wedstrijd?

Je kunt er namelijk voor kiezen om te gaan wedden op sportwedstrijden bij online bookmakers. Voetbal is ver uit de bekendste en populairste sport. Toch zijn sporten als formule 1, tennis, paardenrennen, hockey en golf in Nederland ook erg populair.

Wanneer je van plan bent om te wedden op voetbal zijn er een hoop verschillende soorten weddenschappen die je kunt afsluiten. Om het wat makkelijker te maken hebben we in dit artikel de belangrijkste soorten weddenschappen even voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je kunt verwachten bij het wedden.

  • 1X2 weddenschap

Dit is de meest gekozen weddenschap van dit moment. Bij deze soort weddenschap zal je moeten kiezen wie er de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat het team wint wat thuis zal spelen dan hoef je alleen maar een 1 in te vullen. Denk je dat het andere team zal winnen dan vul je natuurlijk een 2 in.

Mocht je denken dat het een gelijkspel zal worden dan is het mogelijk om hier je geld op in te zetten, dit doe je door een X in te vullen bij het wedden. 

Soms weet je niet zo goed waar je op moet wedden. Bepaalde wedstrijden zijn nu eenmaal lastig om te voorspellen. In dit geval is het mogelijk om een dubbele weddenschap aan te klikken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om X1 in te vullen. Op die manier win je zowel bij gelijkspel als bij winst voor de thuisploeg. Het is natuurlijk wel zo dat het eventuele uitbetalingsbedrag aanzienlijk lager zal liggen omdat je meer kans hebt om te winnen.

  • Under/Over weddenschap

Een andere optie is om te kiezen voor de Under/Over weddenschap. Deze weddenschap houdt in dat je geen geld zet op wie er wint maar dat je bepaalt hoeveel doelpunten er zullen vallen in de wedstrijd. Je begint bijvoorbeeld met het uitgangspunt van 2.5 doelpunten.

Wanneer je denkt dat er meer dan drie doelpunten zullen vallen dan is het mogelijk om Over in te vullen. Als je denkt dat er minder doelpunten vallen dan vul je gewoon Under in. Zo makkelijk kan het dus zijn. Er zijn verschillende soorten Under/Over weddenschappen te kiezen, let hier dus even goed op bij het gokken.

  • Handicap weddenschap

Weer een ander soort weddenschap is de Handicap weddenschap. Dit is een wedstrijd waarin een team veel meer kans heeft om de wedstrijd te winnen. Om het toch nog spannend te maken kan je ervoor kiezen om te wedden met een handicap. Zo kan je ervoor kiezen om een van de teams al een achterstand of een voorsprong te geven. Betrouwbare bookmakers met vele soorten weddenschappen zijn Betcity of Bet365

Met deze soort weddenschap is het mogelijk om alsnog lol te hebben tijdens een wedstrijd die eigenlijk een beetje een verloren zaak is. Soms is het namelijk zo dat er niet heel veel goals vallen en dat de winnaar maar met een punt verschil naar huis gaat met de winst.

  • Halftime/Fulltime weddenschap

Als je jezelf wilt uitdagen bij het wedden op bepaalde soorten wedstrijden dan is dit natuurlijk altijd een leuk idee om te doen. Zo is het bijvoorbeeld lastig om hoge odds te krijgen als een topteam tegen een kleine ploeg speelt, want het topteam wint bijna altijd. Door te kiezen voor een halftime/fulltime weddenschap ben je in staat om op een alternatieve manier te wedden.

Je zal bij deze weddenschap namelijk niet alleen wedden op wie er wint, maar ook wat de situatie bij het rustsignaal is. Het leuke aan deze optie is dat het echt alle kanten op kan. Dit zorgt ervoor dat je het zelf wat lastiger kunt maken. Het risico is hoger, maar je kunt er dan ook gelijk meer mee verdienen als jouw voorspelling goed uit blijkt te pakken. 

  • Juiste uitslag/Correct score

Als je zeker weet dat iemand met een bepaald aantal doelpunten zal gaan winnen dan is het mogelijk om te wedden op een directe uitslag. Misschien weet jij bijvoorbeeld zeker dat het een echte 1-0 wedstrijd zal gaan worden.

Je kunt een hoop aflezen aan de wedstrijden die er in het verleden zijn gespeeld. Hou er wel rekening mee dat dit echt aanzienlijk veel risico met zich mee zal nemen. Een bepaalde uitslag is namelijk een behoorlijk specifiek iets om te voorspellen.

  • Both to Score

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor de Both Teams to Score weddenschap. Bij deze weddenschap zal je aan moeten geven of beide teams zullen gaan scoren of dat dit toch niet het geval zal zijn.

Het is natuurlijk zo dat je het een en ander van het spel moet afweten om dit soort bets te kunnen aangaan. Dit om zoveel mogelijk kans op succes te hebben bij het wedden. Zolang je hier van op de hoogte bent is het echt een leuke soort weddenschap om te kiezen voor het wedden op voetbalwedstrijden.

Alle mogelijke soorten weddenschappen

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden als het aankomt op het wedden. Doordat voetbal nog altijd de meest populaire sport is zijn er een hoop opties om voor te kiezen. Door middel van deze opties zal je in staat zijn om het jezelf iedere keer wat makkelijker te maken. Van het aantal hoekschoppen tot aan de hoeveelheid kaarten die gegeven zal worden in de wedstrijd: nagenoeg alles is mogelijk.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kijk altijd wel even goed naar de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bepaalde weddenschappen. Door goed naar de regels te kijken weet je zeker dat je het meeste uit de weddenschappen kunt halen die je zet op de verschillende voetbalwedstrijden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top