Wales – Engeland voorspelling, wedden & odds, WK 2022

Wales - Engeland

Wedstrijd: Wales – Engeland
Competitie: WK 2022, Groep B, speelronde 3

Datum / Tijd: 29 november 2022, 20:00
Locatie: Ahmad Bin Ali stadion, 40.000 toeschouwers

Wedtip: Meer dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Odds: 1.78 (situatie 27/11/2022 23:30)

Bookmakers Wales – Engeland WK 2022 Odds

Wales wint: 7.45 bij Toto
Gelijkspel: 4.55 bij Toto
Engeland wint: 1.44 bij Toto
(situatie 27/11/2022 23:30)


Voorspelling Wales – Engeland WK 2022

Na de nederlaag tegen Iran lijkt Wales uitgeschakeld, vooral omdat ze het veel sterker geachte Engeland tegenkomen in de laatste groepswedstrijd. Engeland is echter ook nog niet helemaal door en zal niets weg willen geven. De wedstrijd tussen de twee landen uit het Verenigd Koninkrijk is altijd een pikante ontmoeting en dus zal Wales zijn huid hoe dan ook duur proberen te verkopen. Kan Wales stuntten tegen de grote broer in het koninkrijk? Lees onze uitgebreide voorbeschouwing voor Wales – Engeland, met voorspelling, wedtip en odds van bookmakers zodat je weet waar je op kunt wedden op het WK 2022 in Qatar.

Wales WK 2022: teamnieuws

Wales staat na twee wedstrijden op de rand van uitschakeling. Het gelijkspel tegen de Verenigde Staten was nog wel goed, maar de nederlaag tegen Iran was niet verwacht. De wedstrijd was nog helemaal open toen keeper Wayne Hennessey in de 85ste minuut uit zijn doel vloog om een pass te onderscheppen en de verdediger keihard in het gezicht raakte. Het betekende de eerste rode kaart van het toernooi en het maakte de opdracht voor Wales een stuk lastiger. De Britten bleven dapper op zoek naar de overwinning, maar kregen in de laatste minuten van de extra tijd het deksel op de neus en staan daardoor op de rand van uitschakeling.

In de aanloop naar het toernooi werd veel verwacht van Gareth Bale en Aaron Ramsey, de routiniers die op clubniveau al jaren weinig meer klaarspelen, maar voor het nationale team steevast boven zichzelf uitstijgen, maar dit toernooi lijkt de koek echt op voor zowel Bale als Ramsey, die allebei traag ogen. Bale was zelfs de spelers met de minste balcontacten in de wedstrijd tegen het laag ingeschatte Iran en dat belooft niet veel goeds voor deze wedstrijd.

Door zijn rode kaart is Hennessey geschorst voor deze wedstrijd, maar dat lijkt geen groot gemis, want voor het toernooi was er al discussie of Danny Ward niet eerste keeper moest worden. De keeper van Leicester City verdedigt in ieder geval tegen Engeland het doel.

Engeland WK 2022: teamnieuws

Engeland begon het toernooi met een klinkende 6-2 overwinning op Iran, maar vervolgde die met een bloedeloze 0-0 tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen gingen deze wedstrijd voor een gelijkspel en Engeland had moeite om er doorheen te komen en creëerde amper kansen. Voor de kansen van Engeland op een plek in de volgende ronde heeft het weinig invloed, want door het goede doelsaldo moet er wel heel veel misgaan wil Engeland hier nog uitgeschakeld worden. Een gelijkspel zou echter kunnen betekenen dat ze achter Iran tweede worden in de groep en daar zitten ze zeker niet op te wachten, dus heeft Engeland nog alles om voor te spelen.

De verdediging van Engeland is erg stabiel geweest, maar vooral de aanval liet het tegen de Verenigde Staten afweten. Raheem Sterling en Bukayo Saka, die tegen Iran nog door de verdediging heen dartelden, waren nu onzichtbaar en Harry Kane heeft net als op het EK van vorig jaar een matig begin van het toernooi. De Engelse fans waren verder ontevreden dat Phil Foden geen speeltijd kreeg. De vleugelspeler van Manchester City kwam in bloedvorm naar dit WK, maar bondscoach Gareth Southgate staat erom bekend vast te houden aan de spelers die hij al jaren vertrouwd en Foden hoort daar nu niet bij. Het meest verrassende was echter dat Foden ook in de tweede helft het veld niet in kwam.

Laatste ontmoetingen Wales – Engeland

Omdat Wales en Engeland buren zijn en onder hetzelfde Koninkrijk vallen hebben de twee een lange historie van onderlinge ontmoetingen. Omdat Wales zich echter lange tijd niet voor de eindtoernooien plaatste, was het grootste deel van die wedstrijden vriendschappelijk. In de 19e eeuw was dit zelfs een jaarlijkse wedstrijd. In die periode won Engeland al regelmatig en dat is nooit veranderd. De zes ontmoetingen in deze eeuw werden allemaal gewonnen door Engeland, waarvan de belangrijkste op het EK 2016.

Ondanks het verlies in de groepsfase van dat EK in 2016 haalde Wales toen wel verrassend de halve finale van het EK, terwijl Engeland een ronde eerder uitgeschakeld werd.

Wales – Engeland WK 2022 Wedden

Wales verkoopt zijn huid altijd duur als ze tegen Engeland spelen, want er is vanuit het kleine staatje uit het Verenigd Koninkrijk een flinke rivaliteit richting het buurland. Engeland is echter de veel betere ploeg en bij Wales lijken de leiders van het team, Bale en Ramsey nu echt aan het einde van hun carrière te komen en dus is Engeland de duidelijke favoriet voor de overwinning. Wedden op een overwinning van Engeland heeft bij de bookmakers dan ook niet zoveel zin, maar met de handicap kun je toch goede odds krijgen. Voor een overwinning van Engeland met handicap 1-0 krijg je bij Toto een quotering van 2.13 

Wales – Engeland Wedtip

Engeland is hier de favoriet en heeft voorin genoeg kwaliteit lopen, maar heeft niet echt haast om er hier een zware wedstrijd van te maken. Wales moet echter komen en liet tegen Iran zien dat ze niet bang zijn om aanvallend te spelen als het moet, zelfs toen ze met een man minder speelden. Dit is weer zo’n wedstrijd waarin Wales alleen aan winst genoeg heeft om een kans te maken en dus kunnen er wel eens doelpunten komen, daarom is onze wedtip: Meer dan 2.5 doelpunten. Odds: 1.78
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top