Wat zijn bookmakers?

Wat zijn bookmakers?

Wil je graag beginnen met wedden? Dan zul je op zoek moeten gaan naar een goede bookmaker voor het plaatsen van de weddenschappen. Als het aankomt op het wedden op bijvoorbeeld het WK voetbal, de Eredivisie of vele andere competities en sporten, dan zijn er een hele hoop keuzes om voor te gaan. En dan kun je ook nog eens op allerlei verschillende wedtypes inzetten.

Door deze verscheidenheid aan weddenschappen is het van cruciaal belang dat je zoekt naar de bookmaker die aansluit bij wat je zoekt. Mocht je nog niet zo bekend zijn met bookmakers in het algemeen, dan raden wij je aan om dit artikel eerst eens goed door te nemen. Wat zijn en wat doen bookmakers eigenlijk? Op die vraag gaan we het antwoord geven. We zullen je zoveel mogelijk informatie proberen te geven rondom de legale Nederlandse bookmakers, en wat zij jou zoal te bieden hebben.

De geschiedenis van de bookmakers

Als we erachter willen komen hoe de functie van de bookmaker tot stand is gekomen, dan is het handig om even terug te gaan in de tijd. Van oorsprong komen de bookmakers uit Engeland. De eerste persoon die zich een bookmaker noemde was Harry Ogden, dit vond plaats in het jaar 1785. Het was in die tijd erg populair om te wedden op het paarden racen. Mensen konden bij hem terecht voor het plaatsen van de weddenschappen.

Overigens is het wedden op sport nog veel ouder, de Romeinen deden namelijk ook al aan gokken. Toen hadden ze alleen niet echt een centrale plek waar ze heen konden gaan voor het wedden. Hier heeft Ogden dus verandering in gebracht, hij heeft er namelijk voor gezorgd dat er echt een centraal kantoor is gekomen waar je heen kunt gaan.

Legaal online wedden in Nederland

Vandaag de dag is het natuurlijk mogelijk om via het internet bij een bookmaker terecht te kunnen. In Nederland kun je sinds het najaar van 2021 legaal online sportwedden dankzij de wet Kansspelen op Afstand. Sindsdien is er een gereguleerde Nederlandse markt met legale aanbieders. Omdat zij zich aan bepaalde spelregels moeten houden, blijft het wedden voor jou als speler veilig en leuk. Voorbeelden van goede bookmakers met een Nederlandse licentie zijn BetCity en Bet365.

Een voordeel van wedden via internet is natuurlijk dat je veel rustiger te werk kunt gaan bij het maken van jouw voorspelling. Dit stelt je in staat om eerst even alle statistieken te bekijken voordat je daadwerkelijk een keuze maakt voor het wedden. Hierdoor is het voor iedereen echt een stuk eenvoudiger geworden om ook op een zeer toegankelijke wijze kennis te maken met sportweddenschappen. Daarnaast is het ook erg fijn dat je bij de legale Nederlandse websites bookmaker-bonussen kunt claimen.

De taken van de (online) bookmaker

Bookmakers

Als je wilt gaan wedden zul je als speler eigenlijk maar twee dingen hoeven te doen: je hoeft aan de bookmaker alleen maar door te geven wat jouw voorspelling is voor de wedstrijd, en hoeveel geld je op die voorspelling wilt inzetten. Uiteraard is het verstandig als je ook een analyse maakt voordat je gaat wedden, maar voor de weddenschap zelf is de bookmaker degene die alles regelt.

Zo zorgt de bookmaker voor een platform waar je de weddenschappen op kunt plaatsen. Dit gebeurt op een veilige manier, want je wilt namelijk wel zeker weten dat alles goed zal gaan bij het plaatsen van de weddenschap. Bij online wedden kun je terecht op een website of app. Daar staan alle sporten, wedstrijden en weddenschappen waar je uit kunt kiezen.
De online bookmaker zorgt dus voor een platform en de weddenschappen, maar heel belangrijk: ook voor de quoteringen die daarbij horen. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn dit de kansen die er verbonden zijn aan een bepaalde soort wedstrijd. Deze kansen laten zien hoeveel je kunt winnen als je een weddenschap goed hebt voorspeld.

Dit bepalen van de odds vereist bepaalde kennis en vaardigheden. De bookmakers moeten dan ook echt veel expertise hebben om dit te kunnen. Bij de verkeerde quoteringen lopen ze namelijk een groter risico op verlies, en hier zitten ze natuurlijk niet echt op te wachten. Niet alle Nederlandse bookmakers rekenen de odds trouwens helemaal zelf uit. Er zijn bepaalde providers die zich specialiseren in het maken van quoteringen, en deze leveren aan verschillende wedkantoren.

Wat bookmakers ook doen is het verzorgen van een aantal praktische kerntaken. Hier moet je denken aan bijvoorbeeld de uitbetalingen of stortingen op de site die jij wilt uitvoeren. Ook het goed naleven van jouw gekozen speellimieten kun je hieronder scharen. Daarnaast regelen bookmakers acties en promoties, zoals welkomstbonussen voor nieuwe spelers. Tot slot hebben ze een klantenservice, die bij allerlei vragen en eventuele problemen helpt zoeken naar een oplossing.

De mogelijkheden voor het wedden

Als het aankomt op het plaatsen van een weddenschap bij een bookmaker is er ontzettend veel keuze om voor te gaan. Door deze verscheidenheid aan opties zul je in staat zijn om jouw keuze echt te personaliseren. Vroeger was er niet zoveel keuze voor het wedden, dit ligt vandaag de dag echter helemaal anders. Wat voor weddenschap kies jij?

Om te beginnen is er een groot aantal sporten om uit te kiezen. Voetbal is hierbij het populairst, met alle grote competities van de Premier League tot het EK voetbal. Maar voor liefhebbers is het juist leuk dat je bij bookmakers ook kunt inzetten op vele andere sporten. Zo kun je een voorspelling doen op de Formule 1 en tennis, maar ook op wielrennen, darts en basketbal.

Het grote aantal opties voor wedden bij de bookmaker is niet alleen terug te zien in de soorten sporten, maar ook in de keuzemogelijkheden op het gebied van de weddenschappen zelf. De meest gekozen optie is de 1X2 weddenschap. Hierbij zal je kiezen wie er de wedstrijd zal gaan winnen. Maar naast het wedden op de winnaar, kun je ook inzetten op veel andere zaken.
Denk bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten of hoekschoppen tijdens de wedstrijd. Het is echter ook mogelijk om te wedden met een speciale handicap, waardoor een team met een bepaald aantal goals verschil moet zien te winnen. Andere populaire bets zijn ‘Beide teams scoren’, of ‘Half Time / Full Time’.

Tot slot kun je ook nog kiezen uit losse weddenschappen, combinatie- en systeemweddenschappen. Deze verscheidenheid aan keuzemogelijkheden maakt het echt een stuk eenvoudiger om bij de Nederlandse online bookmakers een voor jou geschikte weddenschap te vinden.

Een betrouwbare bookmaker kiezen

Als het aankomt op het kiezen van een bookmaker is het super belangrijk dat je kiest voor een bookmaker die je kunt vertrouwen. Het is namelijk wel de bedoeling dat je jouw geld op een veilige manier kunt inzetten op de verschillende soorten wedstrijden. Je zult na moeten denken over wat de bookmakers in kwestie te bieden hebben. Het handigste is om altijd even onze site door te nemen.

Ons eenvoudige overzicht van betrouwbare Nederlandse bookmakers zorgt er namelijk voor dat je in één oogopslag kunt zien bij welke soort aanbieders die je allemaal terecht kunt voor het wedden. Zo kun je bij ons terugvinden wat de verschillende quoteringen zijn en welke bonussen je allemaal kunt vinden bij de betreffende bookmaker. Een voorbeeld van een zeer betrouwbare en bekende bookmaker is BetCity.

Belangrijk is om altijd op zoek te gaan naar een aanbieder die over een licentie beschikt. Deze licentie houdt namelijk in dat zij onder het toezicht staan van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Dit is een commissie die toezicht houdt op de eerlijkheid van de aanbieders. Door te kiezen voor een bookmaker met dit keurmerk zal je altijd te maken hebben met een betrouwbare partij.

Een van de beste (legale) partijen om voor te kiezen op dit moment is Bet365. Zij zijn al een ontzettend lange tijd actief als het aankomt op alle mogelijke soorten sportweddenschappen, en hebben zoals eerder benoemd een geldige Nederlandse licentie. Neem zeker een kijkje op hun site om meer te weten te komen over deze aanbieder.


Beginnen met wedden bij bookmaker

Het is voor iedereen mogelijk om eenvoudig aan de slag te gaan met het wedden bij een bookmaker. Wel is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt voordat je zelf kunt beginnen.

De eerste stap is natuurlijk het aanmaken van een account. Dit is een noodzakelijkheid om te beginnen met het online wedden. De weddenschappen kunnen namelijk alleen worden gemaakt door de mensen die over een profiel beschikken. Bij het aanmaken van een account is het van belang dat je je ID-kaart bij de hand houdt, deze informatie heb je namelijk nodig tijdens de registratie. Er wordt onder andere ook een koppeling gemaakt met een bankrekening op jouw naam en je bepaalt voor jouzelf je stortings- en speellimieten. Deze punten horen bij het aanmeldingsproces vanwege de regelgeving: ze zorgen ervoor dat alles veilig gebeurt en dat iedereen alleen onder zijn of haar echte naam kan spelen.

Binnen een paar minuten kun je al een account aanmaken. Na het maken van een storting kun je beginnen met het wedden. Kijk altijd even goed of er bepaalde bonussen zijn die je kunt gebruiken, deze kunnen namelijk aardig oplopen. Als nieuwe speler zul je bijna altijd gebruik kunnen maken van een welkomstbonus, die je meestal een mooi extra voordeel oplevert zoals Freebets of eenmalig flink hogere quoteringen.

En dan ben je er klaar voor om te beginnen bij de bookmaker. Het wedden op sportwedstrijden is echt een super leuke optie voor liefhebbers, zolang je met mate speelt. Door de informatie uit dit artikel weet je in ieder geval wat de bookmaker doet en voor je kan betekenen. Hier op de site vind je nog veel meer informatie die handig kan zijn als je graag ook wilt leren inzetten op alle mogelijke soorten wedstrijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top