Wat zijn bookmakers?

Wat zijn en wat doen bookmakers eigenlijk?

Wat zijn bookmakers?

Wil je graag beginnen met wedden? Dan zal je op zoek moeten gaan naar een goede bookmaker voor het plaatsen van de weddenschappen. Als het aankomt op het wedden op bijvoorbeeld het EK of WK zijn er een hele hoop keuzes om voor te gaan.

Door deze verscheidenheid aan bookmakers is het van cruciaal belang dat je zoekt naar de bookmaker die aansluit bij wat je zoekt. Mocht je nog niet zo bekend zijn met bookmakers in het algemeen dan raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen. We zullen je zoveel mogelijk informatie proberen te geven rondom de diverse soorten bookmakers!

De geschiedenis van de bookmakers

Als we erachter willen komen hoe de functie van de bookmaker tot stand is gekomen dan is het handig om even terug te gaan in de tijd.

Van oorsprong komen de bookmakers uit Engeland. De eerste persoon die zich een bookmaker noemde was Harry Ogden, dit vond plaats in het jaar 1785. Het was in die tijd erg populair om te wedden op het paarden racen. Mensen konden bij hem terecht voor het plaatsen van de weddenschappen.

Overigens is het wedden op sport nog veel ouder, de Romeinen deden namelijk ook al aan gokken. Toen hadden ze alleen niet echt een centrale plek waar ze heen konden gaan voor het wedden. Hier heeft Ogden dus verandering in gemaakt, hij heeft er namelijk voor gezorgd dat er echt een centraal kantoor is gekomen waar je heen kunt gaan.

Vandaag de dag is het natuurlijk mogelijk om via het internet bij een bookmaker terecht te kunnen. Het voordeel van wedden via het internet is natuurlijk het feit dat je veel rustiger te werk kan gaan bij het wedden. Dit stelt je in staat om eerst even alle statistieken te bekijken voordat je daadwerkelijk een keuze maakt voor het wedden.

Hierdoor is het voor iedereen echt een stuk eenvoudiger geworden om ook op een zeer toegankelijke wijze kennis te maken met het wedden. Daarnaast is het ook erg fijn dat je bij online websites bookmaker-bonussen kunt claimen.

De taak van de bookmaker

Bookmakers

Als je wilt gaan wedden zal je als gokker eigenlijk maar een ding hoeven te doen: je hoeft aan de bookmaker alleen maar door te geven wat jouw voorspelling is voor de wedstrijd. De rest zal door de bookmaker worden geregeld.

Het is dan ook echt een partij die aanzienlijk wat taken voor je uit handen kan nemen. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor een platform waar je de weddenschappen op kunt plaatsen. Dit doen zij op een veilige manier, want je wilt namelijk wel zeker weten dat alles goed zal gaan bij het plaatsen van de weddenschap.

Ook zorgt de bookmaker voor de quoteringen. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn dit de kansen die er verbonden zijn aan een bepaalde soort wedstrijd. Deze kansen laten zien hoeveel je kunt winnen als je een weddenschap goed hebt gemaakt.

Dit is natuurlijk erg lastig om te doen, de bookmakers moeten dan ook echt veel expertise hebben om dit te kunnen. Bij de verkeerde quoteringen lopen ze namelijk een groter risico op verlies, hier zitten ze niet echt op te wachten. De laatste taak die zij uit handen nemen is dat zij de praktische zaken voor je zullen verrichten. Hier moet je denken aan bijvoorbeeld de uitbetalingen of aan de stortingen op de site.

Wat voor weddenschap kies je?

Als het aankomt op het plaatsen van een weddenschap bij een bookmaker is er ontzettend veel keuze om voor te gaan. Door deze verscheidenheid aan opties zal je in staat zijn om jouw keuze echt te personaliseren. Vroeger was er niet zoveel keuze voor het wedden, dit ligt vandaag de dag echter helemaal anders.

Nu kan je bijvoorbeeld naast het wedden op de winnaar ook wedden op veel andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten of aan het aantal kaarten wat zal vallen tijdens de wedstrijd. Deze verscheidenheid aan keuzemogelijkheden maakt het echt een stuk eenvoudiger om het spannend te maken bij het wedden op de site.

De mogelijkheden voor het wedden

Uit het bovenstaande kun je dus opmaken dat er een hoop opties zijn als het aankomt op het wedden bij de bookmaker. Dit is niet alleen terug te zien in de soorten sporten, maar ook in de keuzemogelijkheden op het gebied van de weddenschappen zelf. De meest gekozen keuze is de 1X2 weddenschap. Hierbij zal je kiezen wie er de wedstrijd zal gaan winnen.

Het is echter ook mogelijk om te wedden met een speciale handicap. De bookmaker zal altijd zijn best doen om het jou als gokker zo leuk mogelijk te maken. Ze willen namelijk wel dat je blijft gokken. Als zij geen leuke opties aanbieden voor het wedden is de kans groot dat je op zoek zult gaan naar een ander voor het wedden. Hier zitten ze niet echt op te wachten.

Een betrouwbare bookmaker kiezen

Als het aankomt op het kiezen van een bookmaker is het super belangrijk dat je kiest voor een bookmaker die je kunt vertrouwen. Het is namelijk wel de bedoeling dat je jouw geld op een veilige manier kunt inzetten op de verschillende soorten wedstrijden. Je zal na moeten denken over wat de bookmakers in kwestie te bieden hebben. Het handigste is om altijd even onze site door te nemen.

Ons eenvoudige overzicht zorgt er namelijk voor dat je in een oogopslag kunt zien bij welke soort aanbieders die je allemaal terecht kunt voor het wedden. Zo kan je bij ons terugvinden wat de verschillende quoteringen zijn en welke bonussen je allemaal kunt vinden bij de betreffende bookmaker. Een voorbeeld van een zeer betrouwbare en bekende bookmaker is BetCity.

Belangrijk is om altijd op zoek te gaan naar een aanbieder die over een licentie beschikt. Deze licentie houdt namelijk in dat zij onder het toezicht staan van de Kansspelcommissie. Dit is een commissie die toezicht houdt op de eerlijkheid van de aanbieders. Door te kiezen voor een bookmaker met dit keurmerk zal je altijd te maken hebben met een betrouwbare partij.

Een van de beste (legale) partijen om voor te kiezen op dit moment is Bet365. Zij zijn al een ontzettend lange tijd actief als het aankomt op alle mogelijke soorten sportweddenschappen. Neem zeker een kijkje op hun site om meer te weten te komen over deze aanbieder.


Beginnen met wedden bij bookmaker

Het is voor iedereen mogelijk om eenvoudig aan de slag te gaan met het wedden bij een bookmaker. Wel is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt voordat je zelf kunt beginnen.

De eerste stap is natuurlijk het aanmaken van een account. Zonder account zal het zeer lastig zijn om te beginnen met het wedden. De weddenschappen kunnen dan ook alleen worden gemaakt door de mensen die over een profiel beschikken. Bij het aanmaken van een account is het van belang dat je je ID-kaart bij de hand houdt, deze informatie heb je namelijk nodig tijdens de registratie.

Binnen een paar minuten kan je al een account aanmaken, hierdoor is het mogelijk om zo snel mogelijk te beginnen met het wedden. Na het maken van een storting kun je beginnen met het wedden. Kijk altijd even goed of er bepaalde bonussen zijn die je kunt gebruiken, deze kunnen namelijk aardig oplopen. Hier op de site vind je nog veel meer informatie die handig kan zijn als je graag ook wilt leren wedden op alle mogelijke soorten wedstrijden.

Het wedden op sportwedstrijden is echt een super leuke optie om het wat spannender te maken. Door de informatie uit dit artikel weet je in ieder geval wat de bookmaker voor je kan betekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top