Wat zijn odds/quoteringen

Kansverhoudingen

Gokken bij bookmakers is een van de leukste dingen die je maar kunt doen. Nu is het alleen wel zo dat je als beginner eerst het een en ander moet leren. Lees je goed in voordat je echt aan de slag kunt gaan met het wedden.

Zo is het onder andere belangrijk dat je bekend bent met de termen die vaak komen kijken bij het wedden. Voor het plaatsen van sportweddenschappen zijn de quoteringen, ook wel odds, erg belangrijk.

Weet je niet wat dit precies zijn? Dan raden wij je aan hieronder verder te lezen, want we zullen het er in dit artikel uitgebreid over hebben.

De functie van quoteringen of odds

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is eigenlijk de functie van de quoteringen? Zoals je waarschijnlijk wel weet hebben bookmakers ontzettend veel verschillende sportwedstrijden online staan.

Wanneer je een bepaalde weddenschap ziet staan dan staat hier de quotering altijd achter. De meest populaire weddenschappen trekken een hoop mensen. De quoteringen houden eigenlijk in wat de kans is dat een bepaalde gebeurtenis gaat uitkomen.

Omdat iedere wedstrijd anders is, is ook iedere quotering anders voor bij het gokken. De quoteringen zijn altijd terug te vinden als cijfers naast elkaar.

Deze cijfers laten zien hoeveel geld je ongeveer over zal houden aan de weddenschap als je deze met succes hebt geplaatst. Wanneer er bijvoorbeeld een quotering van 3.00 is dan zal je 3 euro krijgen voor elke euro die je inzet en die je wint. Hoe hoger de odds, hoe kleiner in principe de kans dat iets uitkomt.

Bij voorspellingen met hoge odds staat er dus wel tegenover dat het ook gelijk een stuk lastiger is om deze weddenschappen te kunnen winnen. Zo is de kans nu eenmaal een stuk kleiner dat een club als NAC het kan winnen van Real Madrid. Hierdoor zullen de kansen aanzienlijk lager zijn voor NAC.

Decimale, fractionele en Amerikaanse quoteringen

Als je dit al lastig vond dan hebben we helaas slecht nieuws voor je, het is namelijk ook nog eens zo dat er verschillende soorten quoteringen te vinden zijn voor bij het wedden. Wat zijn de verschillende soorten odds?

Wij maken in Europa voornamelijk gebruik van de decimale quoteringen, dit zijn de quoteringen die we al even kort hebben laten zien. In Engeland doen ze het anders, hier maken ze namelijk gebruik van breuken om de kans aan te geven.

Naast decimale en fractionele quoteringen zijn er ook nog de Amerikaanse quoteringen. Deze kan je ook wel herkennen aan de plus- en mingetallen. Aan deze is het mogelijk om verschillende dingen af te lezen.

Een mingetal geeft allereerst aan dat bookmakers verwachten dat het team met de winst naar huis zal gaan. Daarnaast zal je gelijk zien hoeveel je moet inzetten als je 100 dollar wilt winnen. Bij -175 zal er dus een inzet van 175 dollar zijn om zo uit te komen op 100 dollar. Het is ook mogelijk geld in te zetten op een underdog. Hier kan je logischerwijs potentieel meer mee verdienen.

verschillende soorten odds
decimale, fractionele en Amerikaanse odds

Hoe worden de quoteringen bepaald?

De quoteringen worden niet zomaar uit het niets verzonnen, dit zou namelijk nadelig uit kunnen pakken voor de bookmakers. Als een bookmaker een bepaalde quotering wil opstellen dan zal deze altijd een analyse uitvoeren voor de wedstrijd.

Aan de hand van deze analyse zijn ze in staat om te zien wat de kansen zijn dat er een bepaald team met de winst naar huis zal gaan. Deze onderzoeken worden voornamelijk gedaan door de echte sportexperts. Zij maken hierbij ook nog eens gebruik van speciale computermodellen om zich echt in de wedstrijd te kunnen verdiepen.

Zo wordt er onder andere gekeken naar de voorgaande resultaten, naar het thuisvoordeel en naar de mogelijke blessures die op zullen treden.

Het is voor een bookmaker natuurlijk super belangrijk dat de quoteringen zo goed mogelijk worden vastgesteld, wanneer dit niet gebeurt loopt hij namelijk het risico dat hij aanzienlijk wat geld zou verliezen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Sportweddenschappen-sites die bekend staan om hun goede odds zijn Bet365 en Betcity.

Pre-match wedden: de quoteringen staan vast als de wedstrijd begint

Over het algemeen zullen de diverse soorten sportweddenschappen al een paar dagen voor de wedstrijd zelf online komen te staan.

Het mooie aan online wedden is dat je al gelijk aan de slag kunt wanneer de weddenschappen online komen te staan op de website. Dit noemen we ook wel de pre match weddenschappen.

Voor deze weddenschappen zullen de quoteringen bijna altijd hetzelfde zijn. In een zeer uitzonderlijk geval wil er nog wel eens een keer iets veranderen, maar meestal zullen ze wel hetzelfde blijven.

Maar wat als je nu al geld hebt ingezet en de quoteringen veranderen? Dit maakt voor jou helemaal niets uit, je zal namelijk altijd de quotering krijgen die je van tevoren hebt afgesproken.

Soms kan dit goed uitpakken, het wil bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat er een sterspeler met een blessure naar huis gaat. Echter zou het ook maar eens nadelig voor je uit kunnen pakken

Of toch live wedden?

Wanneer je op zoek bent naar quoteringen die wel veranderen dan raden wij je aan om eens te kijken naar live weddenschappen.

Door middel van deze soort weddenschappen zal je namelijk een verschillende quotering kunnen krijgen in het midden van de wedstrijd als het andere team op een voorsprong komt te staan.

Dit is een leuke manier om het spannend te houden en om wat meer spanning te krijgen bij het kijken van de wedstrijd. Door live te wedden zal je bovendien in staat zijn om te wachten met inzetten als het niet zo gaat als je in eerste instantie in gedachten had.

Door deze info heb je als het goed is een beter beeld bij de quoteringen voor de weddenschappen. Kijk altijd goed naar de quoteringen voordat je besluit om een weddenschap te plaatsen. Je wilt namelijk wel zeker weten dat de quoteringen aansluiten bij de hoeveelheid risico die je bereid bent om te nemen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top