Wedden op de Conference League Finale 2022

Wedtypes en termen

De eerste editie van de Conference League is zeker voor Nederland mooi geworden, want AZ, Vitesse en PSV presteerden allemaal goed, maar met Feyenoord in de finale kan het nog veel mooier worden. De Rotterdammers spelen de finale tegen AS Roma, dat eerder in het toernooi Vitesse nog met moeite uitschakelde. In het begin van het seizoen was er nog veel scepsis rondom het derde toernooi in Europa, maar dat verdween snel toen er heel wat mooie wedstrijden te zien waren en er waren per slot van rekening tussen de jaren 60 en 1999 ook altijd al drie Europese toernooien, met de Europa Cup 2 voor bekerwinnaars.

De finale wordt in het knusse nationale stadion van Albanië gehouden, in de hoofdstad Tirana om precies te zijn, met een capaciteit van 22.000 bezoekers, dus er kunnen relatief weinig fans van beide teams aanwezig zijn, maar dat zal de pret voor de Feyenoord fans niet drukken. Met quoteringen en een voorspelling ben jij na het lezen van dit artikel straks goed geïnformeerd over deze Conference League finale van 2022.

Conference League Finale 2022 Odds

Wedstrijd: AS Roma – Feyenoord
Datum / Tijd: 25 mei 2022, 21:00 uur

AS Roma wint: 2.35 bij BetCity
Gelijkspel: 3.35 bij BetCity
Feyenoord wint: 3.15 bij BetCity

(situatie 25/05/2022 10:46)


Conference League Finale 2022 Voorspelling

Het seizoen begon al vroeg voor Feyenoord, want de club heeft in Europa al 18 wedstrijden gespeeld en dat is samen met Rangers FC het meeste van alle clubs dit jaar. AS Roma mocht als nummer zeven van de Italiaanse Serie A direct in de groepsfase instromen, maar hoe is de weg naar de finale tot stand gekomen voor beide ploegen?

AS Roma

De Romeinen hadden op papier een redelijk makkelijke groepsfase met Zorya Loehansk, CSKA Sofia en FK Bodo Glimt en met veelal reserves werden de eerste twee wedstrijden werden ruim gewonnen. Daarna zorgde Bodo Glimt echter voor een gigantische stunt door Roma in eigen huis met 6-1 te vernederen. Trainer José Mourinho was woedend en de fans die bij de wedstrijd in het Noorden van Noorwegen waren, kregen als goedmakertje dan ook uiteindelijk tickets voor de finale.

Ondanks dat ze ook in de thuiswedstrijd niet van de Noren wisten te winnen ging de ploeg toch als eerste door naar de knock-outfase, waar ze het in de achtste finale tegen Vitesse opnamen. De tweestrijd leek tot grote verdienste van Vitesse op een verlenging uit te lopen, maar door een laat doelpunt van Tammy Abraham won Roma alsnog. Een pikante ontmoeting tegen Bodo Glimt kwam uit de koker voor de kwartfinale, maar deze keer wonnen de Romeinen met hun basiselftal wel overtuigend.

In de halve finale was Leicester City de tegenstander en na de 1-1 in Engeland kwam Roma in eigen stadion door een doelpunt van opnieuw Abraham al snel op voorsprong. Ondanks het overwicht van Leicester na de 1-0 hield Roma stand en mag de ploeg dus naar Tirana.

Feyenoord

Weinig mensen hadden verwacht dat Feyenoord zover zou komen toen het in de tweede voorronde in de terugwedstrijd ruim een helft op achterstand stond tegen het nietige Kosovaarse FC Drita. Het waren pas de eerste wedstrijden met nieuwe coach Arne Slot en het spel zag er nog erg stroperig uit. Guus Til werd met drie doelpunten uiteindelijk de matchwinnaar en de volgende kwalificatierondes werden daarna wel soepeltjes gewonnen.

Ook in de groepsfase ging het Feyenoord goed af, want de groepswedstrijden tegen Union Berlin, op papier de sterkste tegenstander, werden redelijk makkelijk gewonnen. Slavia Praag bleek in die fase de lastigste tegenstander, maar toch werd groepswinst op soevereine wijze behaald. In de achtste finale moest de club langs Partizan Belgrado en ondanks het goede seizoen van de Serviërs, bleken ook zij geen tegenstander want na de 3-1 in Servië, werd het in Rotterdam 5-2.

In de kwartfinale moesten de Rotterdammers het opnieuw tegen Slavia Praag opnemen en de eerste wedstrijd in de Kuip eindigde na een tegendoelpunt in de blessuretijd in 2-2. Cyriel Dessers, de absolute held in Feyenoord’s Conference League reeks werd in die wedstrijd nog verrassend aan de kant gehouden en was daar erg teleurgesteld over. In de return speelde Dessers echter weer en was Feyenoord weer scherp.

De Tsjechen kwamen nog wel terug van een 1-0 achterstand, maar daarna liep Feyenoord uit naar 1-3 en Dessers scoorde twee keer. Met Olympique Marseille lootten twee ploegen met prachtige supportersscharen elkaar in de halve finale en dat was te zien. Over twee sfeervolle wedstrijden was Feyenoord net iets beter en dus staat de ploeg voor het eerst sinds de gewonnen UEFA-cup van 2001 weer eens in een Europese finale.

Met Slot aan het roer is er veel positivisme in Rotterdam en dat is logisch. Het voetbal is goed en deze Europese campagne laat zien dat de ploeg ook op resultaat kan spelen. De trainer heeft echter nog niet zo heel veel ervaring op het allerhoogste niveau en dat heeft Mourinho natuurlijk wel. Hoewel de Portugees al een aantal jaar niet meer onder de allerbeste trainers wordt geschaard is hij nog steeds een tactisch meesterbrein in belangrijke wedstrijden.

Zijn laatste Europese finale dateert van 2016/17 toen hij met Manchester United van Ajax won en deze twee wedstrijden vertonen wel wat overeenkomsten. Net als toen speelt hij met een gelouterde ploeg tegen een enthousiaste ploeg met veel minder budget, die vanuit een mindere competitie toch met goed voetbal de finale haalde. In 2017 wist Mourinho met een waterdichte tactiek Ajax helemaal uit de wedstrijd te spelen en het zou zomaar kunnen dat hem dat weer lukt.
Conference League

Conference League Finale 2022 Wedden op de winnaar

Wat denk je nu van deze wedstrijd? Kunnen de Rotterdammers onder leiding van Arne Slot geschiedenis schrijven als de allereerste winnaar van de Conference League? Of denk je toch dat sluwe vos Mourinho wiens AS Roma een veelvoud van het budget van Feyenoord beschikbaar heeft gewoon gaat winnen? Volgens BetCity is AS Roma de favoriet voor bekerwinst. Feyenoord is echter zeker niet kansloos en als de ploeg met een fitte ploeg aan de aftrap verschijnt, kan het wel eens een hele spannende wedstrijd worden.

Conference League Finale 2022 Tabel quoteringen winnaar

Team Quotering
AS Roma 1.68
Feyenoord 2.25

(BetCity, situatie 25/05/2022 10:46)


Conference League 2022 Schema

In september begon de Conference League met 32 deelnemers. Na de groepsfase stroomden er nog eens acht in die uit de Europa League kwamen voor een tussenronde. Na de spannende knock-outfase zijn met Feyenoord en AS Roma nu de finalisten bekend. De ploegen nemen het op woensdagavond 25 mei om 21:00 in Tirana in het nationale stadion van Albanië tegen elkaar op voor de allesbeslissende finale van de Conference League 2022.

Conference League 2022 Laatste tien winnaars

De Conference League bestaat pas vanaf dit seizoen en dus kunnen Feyenoord en AS Roma geschiedenis schrijven door de allereerste winnaars van dit nieuwe toernooi te worden. Gaat een Nederlandse ploeg er met de eerste editie van de Conference League vandoor?

Wedden Conference League 2022 Bookmakers

Dit artikel heeft alle informatie over de Conference League die je nodig hebt om een goed inzicht te krijgen over het wedden op dit toernooi. De beste Nederlandse bookmakers bieden allemaal een veelvoud aan weddenschappen aan, zodat je op allerlei verschillende zaken kunt wedden. De bookmakers hebben een licentie om in Nederland weddenschappen op voetbal aan te bieden en hebben allerlei weddenschappen beschikbaar voor de Conference League, outright weddenschappen op de toernooiwinnaar of per wedstrijd, aantal doelpunten, doelpuntenmakers, resultaten (met of zonder handicap) en nog veel meer. Zoek daarom jouw favoriete bookmaker uit onderstaande lijst en wedt op de Conference League.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top