Wedden op Darts

Wedden op darten bij online bookmakers

Wedden op Darts

Ons land heeft een hele hoop bekende darters op de wereld gebracht. Dit is dan ook de reden dat er zoveel mensen zijn die het leuk vinden om naar darten op de tv te kijken. De laatste tijd maken er steeds meer kennis met deze bijzondere sport.

Doordat er steeds meer mensen zijn die van deze sport genieten zijn er ook gelijk meer mensen die besluiten om een weddenschap te plaatsen. Dit is mogelijk bij de bookmakers op verschillende wedstrijden en toernooien. Hier zullen we jou in dit artikel wat meer over laten zien. Zo weet je wat je allemaal te wachten staat.

Het idee achter het darten

Wat veel mensen niet weten is dat het echt ontzettend lastig is om goed te kunnen darten. De darters die je op tv ziet gooien zijn al sinds hun jeugd bezig met deze sport. Om te winnen is het van belang dat je zo snel mogelijk jouw 501 weg weet te spelen. De meest eenvoudige manier is om zoveel mogelijk in de triple 20 te gooien. Deze score is zelfs nog hoger dan het gooien van de dart in het midden van de bord.

Als een darter succes wil hebben dan heeft hij verschillende dingen nodig. Op de eerste plaats heeft een darter echt een vaste hand nodig. Ook moet een darter goed kunnen rekenen. Er zijn een aantal regels die van belang zijn bij het spelen van het spel. Zo moet er altijd met een dubbel worden uitgegooid.


Wedden op dartwedstrijden/toernooien

Iedereen die wel eens een keer een dartwedstrijd heeft gezien weet dat dit echt een groot spektakel is. Er zijn ontzettend veel mensen die komen kijken en het is altijd een groot feest. Er zijn verschillende soorten wedstrijden waar je op kunt gaan wedden. Door deze vele mogelijkheden zal je echt je eigen risiconiveau kunnen kiezen bij het wedden. Goede online wedkantoren voor darts zijn Bet365 en Jacks.

Het is echt van belang dat je de tijd neemt om de wedstrijden te bekijken en om goed te analyseren wat je precies wilt gaan doen. Als je echt de tijd wilt nemen om deze analyses te maken dan raden wij je aan om te kiezen voor de pre match-weddenschappen. Hierbij maak je namelijk al een voorspelling voordat de wedstrijd pas echt begonnen is.

Zoals je wel kunt begrijpen is dit bij een live wedstrijd weer tegenovergesteld. Bij deze wedstrijden kan je namelijk tijdens het spel zelf nog wel bepaalde weddenschappen plaatsen op de diverse spelers die er meedoen aan het darten. Het WK Darts is het meest populaire toernooi om op in te zetten (PDC World Darts Championship).
Kies je eigen weddenschap

Het is echt mogelijk om uit veel opties te kiezen voor bij het darten. Alle darters moeten met drie pijlen gooien en proberen om het spel te winnen. Dit maakt het dan ook zo spannend om op te wedden. Je kunt veel diverse soorten opties kiezen bij het wedden op deze bijzondere sport. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door een aantal van deze opties hieronder voor je op te nemen:

  • De winnaar van de wedstrijd

Bij een dartwedstrijd wordt er altijd gespeeld tussen twee personen, of bij enkele toernooien in koppels. Het draait er dus allemaal om dat je kunt voorspellen wie er met de winst naar huis zal gaan. In theorie heb je 50% kans dat je deze weddenschap wint. Door je goed voor te bereiden zal je in staat zijn om te zien wie er de meeste kans heeft om de wedstrijd te winnen. Het is een eenvoudige optie die je kunt kiezen als je niet zoveel zin hebt om heel erg veel risico te lopen bij  het plaatsen van de weddenschappen.

  • Wedden op het aantal legs en sets

Elke dartwedstrijd is ook wel opgebouwd uit de zogeheten legs en sets. Het verschilt per wedstrijd hoeveel legs er gespeeld zullen worden voordat er een winnaar aan kan worden gewezen. Ook het aantal sets dat nodig is voor het winnen van de wedstrijd verschilt. We hebben het vaak wel over de ‘best of 7’ of ‘best of 9’. Het kan erg interessant zijn om hierop te gaan wedden bij het gokken op het darten. Dit maakt het gelijk een stuk spannender om de wedstrijd te kijken op de tv.

  • Wedden op de pijlen

Alle darters proberen om zoveel mogelijk pijlen in de triple 20 te gooien, en daarmee 180 in één beurt te gooien. Dit is dan ook een optie om op te wedden bij het wedden op het darten. Je kunt bij de bookmakers de kansen zien dat een bepaalde darter de pijlen in dit plekje op het bord krijgt. Ook hier kan je een weddenschap op plaatsen. Nadeel van deze optie is natuurlijk wel dat er wat meer inzicht voor nodig is. 

Je kunt nu eenmaal niet voorspellen wat er allemaal zal gaan gebeuren bij het spelen. Je kunt er wel voor kiezen, maar dan is het echt van belang dat je genoeg weet over het spel als je een mooi bedrag binnen wilt halen tijdens het wedden.


Geld verdienen met het gokken

Wedden op Darts

Het is geen verrassing dat de sport darten echt een jackpot is voor de mensen die goed kunnen spelen. De prijzen gaan dan ook echt ontzettend hoog als het aankomt op dit spel. Zo is het bijvoorbeeld dat de winnaar van de World Grand Prix of Darts een prijs van 100.000 Britse pond krijgt (zo’n 115.000 euro).

Voor de verliezend finalist is het ook niet niks, deze krijgt namelijk 45.000 pond (ruim 50.000 euro) bij het plaatsen op de tweede plek. Al dit geld in de pot wordt verdeelt onder de verschillende spelers die er meedoen met een wedstrijd. Een plek bij de laatste zestien kan je ook nog eens 8.500 pond (bijna 10.000 euro) opleveren. Deze prijzenpot valt is overigens niets bij de bedragen die rondgaan voor de PDC World Darts Championship. Darters die hier een plek in de wacht kunnen slepen zijn in staat om echt tonnen te winnen.

Je kunt zelf ook geld verdienen aan darten door een weddenschap te plaatsen. Door te kiezen voor de weddenschappen met de hoge quoteringen is de potentiële uitbetaling hoger. Het is natuurlijk wel van belang dat je weet daat hoe hoger de odds zijn, hoe hoger het risico zal zijn dat je je geld verliest. Een bookmaker moet nu eenmaal ook winst kunnen maken.

Als je ervoor kiest om een weddenschap te plaatsen op een bepaalde wedstrijd binnen het darten dan is het van belang dat je echt goed je onderzoek doet om te zien wie er precies aan de slag zal gaan. Je kunt altijd even op de ranglijsten en uitslagenoverzichten van de PDC kijken als je graag wat meer inzicht krijgt in de spelers die aan de slag zullen gaan.


Het vinden van weddenschappen met hoge quoteringen?

Het dartspel is echt al honderden jaren houd. De Engelse koning Henry VIII (1491 – 1547) was volgens oude verhalen een super grote fan van het spel. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de dartsport overal in Europa gedaan, niet alleen meer in Engeland. Er kwamen meer wedstrijden bij en veel mensen gingen het ook eens een keer proberen.

Door deze ontwikkelingen is er veel meer om op te wedden. Je moet bij het wedden op het darten altijd de quoteringen afwegen tegen het risico.

Kies niet alleen maar voor een wedstrijd met een mooi bedrag, maar sta ook stil bij de kans dat je wint bij het wedden. Je kunt bij de bookmakers soms echt een mooie kans binnenhalen. Als je toch op een wedstrijd met een hoge kans wilt wedden dan kan je kiezen voor specifieke wedopties om voor te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld meer verdienen met een speciale handicap optie.

Je kunt ook kiezen tussen het wedden op losse wedstrijden en toernooiweddenschappen. Om die tweede te laten slagen moeten er meerdere dingen in jouw voordeel uitkomen, dus hier vind je dan vaak ook hogere odds.

Door de tips en tricks uit dit artikel zal ook jij in staat zijn om tijdens het wedden op het darten goed voorbereid aan de slag te gaan. Het is belangrijk om altijd je huiswerk te doen en om goed te bekijken wie er precies de meeste kans zal hebben om te winnen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Neem een kijkje hier op de site om er achter te komen wat de beste bookmakers zijn waar je terecht kunt voor het wedden op de wedstrijden binnen het darten. Onze site zorgt ervoor dat je alles bij de hand hebt om te kunnen beginnen met het wedden op de darters.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top