Wedden op de Champions League

wedden op de champions league

Een gokje wagen op Champions League

De Champions League klinkt je vast bekend in de oren want dit voetbal toernooi is voor de Europese voetbalclubs erg belangrijk. Maar waarom is de Champions League het voetbalevenement van het jaar bij de bookmakers? Dat komt natuurlijk door de goede goed voetbalteams en de rivaliteit tussen de koplopers. Denk aan de ultieme koploper Real Madrid die keer op keer weer de titel weet te veroveren. Maar laten we niet de andere Europese voetbal teams vergeten die prachtige wedstrijden opleveren zoals Liverpool, Ajax, FC Barcelona en Bayern München.

Alleen de beste van de beste kunnen die Champions League titel op hun naam schrijven. Maar de clubs staan er niet alleen voor: elk jaar staan de trainers en fans weer klaar om hun favoriete club aan te moedigen en zo te helpen naar de top. Het belangrijkste clubtoernooi is dan ook een zeer aantrekkelijk evenement voor gokkers. Want wie o wie zal de titel binnen slepen en welke verassingen kunnen we dit jaar verwachten? De Champions League is de ultieme periode om een gokje te wagen op al die spannende voetbalwedstrijden.

Het toernooi van de kampioenen

Voordat je gaat wedden op de Champions League is het handig om meer over het toernooi te weten te komen. In het jaar van 1955/1966 werd het toernooi geïntroduceerd als de Europacup I. De officiële naam van het toernooi was ‘Coupe des Clubs Champions Européens’. Dus hij is later, in 1992, werd de naam veranderd naar de Champions league.

Het toernooi van de kampioenen dus. Dat is de Champions League zeker met een toernooi vol met de beste teams van Europa. Eigenlijk mochten er eerst alleen de Europese landskampioenen die mochten deelnemen. Gelukkig is dit inmiddels veranderd. Want veel landen hebben natuurlijk meerdere goede voetbalclubs die ook zorgen voor spannende wedstrijden als ze tegen elkaar spelen. Dus sinds de jaren 90 kunnen er naast de landskampioenen meerdere clubs mee doen. Gokken op de winnaar of onderlinge wedstrijden is mogelijk bij 888Sport of LeoVegas Sportweddenschappen.

Je kunt hierdoor je favoriete clubs zoals FC Barcelona én Real Madrid in de Champions League bewonderen maar ook Bayern München en Borussia Dortmund kunnen gewoon tegen elkaar spelen in het toernooi. Het is een slimme zet van de Champions League want alle wedstrijden worden zo een stuk spannender. Op deze manier blijven de echte topclubs over en is de rivaliteit nog heftiger tussen de teams.

De UEFA is betrokken bij de Champions League als organisator. Hun stellen de coëfficiëntenranglijst op waarop het aantal clubs per land wordt gezet. Vaak liggen er vier tickets klaar voor de sterkere Europese landen om te veroveren. Maar die komen echter niet geheid allemaal terecht in het hoofdtoernooi. In de voorronde van het hoofdtoernooi is er plek voor maar 32 teams. De clubs moeten zich dus bewijzen om in het hoofdtoernooi te komen.

Een plekje bemachtigen in het CL-hoofdtoernooi

Half september begint het allemaal. Dan gaat het hoofdtoernooi van de Champions League van start. Maar laten we even terugspoelen naar de voorrondes want die bepalen natuurlijk welke club in het hoofdtoernooi beland. Het begint allemaal met drie reguliere kwalificatierondes. Deze wordt gevolg door een play-offrond. Er stromen du meer teams in als de kwalificatie verder vordert.

Er wordt dus hard gestreden in de voorrondes om dat plekje in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Echter zijn er al een paar tickets vergeven aan de rechtstreeks geplaatste clubs. Die behoren dan volgens de UEFA-ranglijst tot de beste voetbalclubs van Europa en dan hoor je natuurlijk gewoon in het toernooi te zitten.

Manchester City en Juventus hoeven zich dus geen zorgen te maken over hun ticket. De voorrondes zijn eigenlijk niet zo interessant voor veel voetbalfans omdat het nog niet het echte werk is. Als gokker zijnde zitten hier echter wel een paar spannende wetstrijden tussen, vooral bij de laatste kwalificatierondes.

De groepsfase en/of knock-outfase van de Champions League

Dan komen we bij het ‘echte’ werk in september waarbij 32 Europese clubs beginnen aan de strijd voor de titel, oftewel de groepsfase van de Champions League. Na de groepsfase zullen er 16 teams overblijven, die door mogen strijden voor de titel. Natuurlijk kun je de groepsfase elke wedstrijd met spanning gaan bekijken. Wie o wie wint de wedstrijd en krijgt die drie punten? Maar uiteindelijk draait het allemaal om die ene vraag: welke clubs gaan er door naar de knock-outfase? Dat is natuurlijk een heel ander soort weddenschap. Helemaal aan het begin van het toernooi kun je al aangeven wie er als tweede eindigen en natuurlijk wie de grote groepswinnaars worden. Dat wordt dus een hele interessante weddenschap.

De spannende wedstrijden worden meteen aangeleverd in de knock-outfase. Dit zijn de achtste finales. Een paar prachtige acties op het veld kun je wel verwachten aangezien de beste Europese voetbalclubs tegen elkaar spelen. Het leuke is dat elke wedstrijd onvoorspelbaar kan zijn. Soms zit het ene team net iets lekkerder in zijn vel dan het andere team. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een club een nieuwe aanwinst wist te bemachtigen voor het toernooi en dat ze daardoor er een stapje bovenop kunnen doen.

Wie o wie wordt de grote winnaar?

Voor veel spelers is het een absolute droom om de Champions League te winnen. Die prestigieuze titel wil iedereen wel op zijn naam hebben staan. Het zal de winnende teams nooit vervelen om de Champions League-titel te bemachtigen aangezien je dan keer op keer de beste bent van de Europese clubs. Maar wat win je dan naast die mooie titel? Naast de mooie titel wint je de ‘cup met de grote oren’ en kun je een aardig zakcentje verdienen. De winnaar loopt na het toernooi weg met een prijzengel van 65 miljoen euro.

Jij kunt gelukkig ook een beetje meeliften op het succes van de grote winnaar van de Champions League. Je kunt namelijk gaan wedden op de winnaar bij de bookmaker. Voor een goede winst kun je het beste al vroeg in het toernooi gaan wedden aangezien er richting de finale minder hoge quoteringen zijn. Je kunt natuurlijk ook voorafgaand de Champions League een gokje wagen. Geloof jij nog in de club die vorig jaar met de titel ervan door is gegaan of denk je dat er een nieuwe ster aan de horizon is?

Welke speler van het Champions League toernooi is een weddenschap waard?

Natuurlijk telt elke speler in de voetbalwereld en is het ook een teamsport. Maar er zijn altijd wel een paar uitblinkers die toch iets meer bijdragen aan de overwinning. In een spannend toernooi zoals de Champions League is het dan ook de ultieme kans voor de spelers om uit te blinken. Daarom kun je ook wedden op de spelers bij de bookmakers. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de topscorer of de anytime goalscorer.

Nu komen er vast al een paar bekende namen bij je op, als je denkt aan topvoetballers. Grote namen zijn onder andere Christiano Ronaldo, die bij drie verschillende Europese clubs heeft meegedaan aan het toernooi, Lionel Messi die voor FC Barcelona speelt of Raúl die voor Real Madrid en Schalke 04 heeft gespeeld. Maar je kunt natuurlijk ook naar rijzende sterren kijken zoals Erling Braut Håland die sinds januari bij Borussia Dortmund speelt. Als je wedt op de topscorer hoop je natuurlijk dat er veel doelen worden gemaakt in het toernooi. Aan het einde van de Champions League weet je de juiste speler hebt gekozen.

Maak de wedstrijden nog spannender met een live weddenschap

De Champions League volgen is voor de meeste voetbalfans de ultieme bezigheid. Heerlijk met de voeten op de bank en een biertje of een chipje erbij. Wanneer de Europese top overblijft in het toernooi wordt het pas echt spannen en dan wil je natuurlijk ook niks missen. Heb je zin om de wedstrijden nog spannender te maken?

Pak dan je laptop, tablet of telefoon erbij en plaats een wedje. Als je net begint met het wedden op wedstrijden kun je het beste even de eerste helft afwachten. Merk je dat een team toch echt de overhand heeft? Dan kun je met een live weddenschap meteen een gokje doen. Kies een goede bookmaker bonus en speel!

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je voor elke wedstrijd alle peilingen in de gaten hebt gehouden. Volg de de voorbeschouwingen en verdiep je in beide teams en hun speelstijl. Goede boorbereiding is het halve werk. Bij een live betting moet je snel beslissen dus het is van belang dat je vooraf al wat onderzoek hebt gedaan.

Wereldwijde spannende voetbaltoernooien

Waarschijnlijk heb je meer affiniteit met de Europese clubs maar ook buiten Europa worden spannende grote toernooien georganiseerd. Je kunt dan ook op toernooien gokken zoals die van Zuid-Amerika genaamd de Copa Libertadores die wordt georganiseerd door de CONMEBOL. Hierin kom je goede clubs tegen zoals Palmeira of Boca Juniors.

Ook Azië en Australië hebben interessante wedstrijden. De AFC Champions League is ook zeker het volgen waard. Maar ook Afrikaanse voetbalclubs zijn echte kanjers die je kunt volgen in de CAF Champions League. Waar jouw voorkeur ook ligt, bij de bookmakers kun je op alle goede topwedstrijden wedden om het nog spannender te maken.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top