Wedden op de Champions League 2023

Champions League

De Champions League klinkt je vast bekend in de oren want dit voetbaltoernooi is voor de Europese voetbalclubs erg belangrijk. Maar waarom is de Champions League het voetbalevenement van het jaar bij de bookmakers? Dat komt natuurlijk door de goede voetbalteams en de rivaliteit tussen de koplopers. Denk aan de ultieme kampioen Real Madrid, dat keer op keer weer de titel weet te veroveren. Maar laten we niet de andere bekende Europese voetbalteams vergeten die prachtige wedstrijden opleveren zoals Liverpool, Inter, FC Barcelona en Bayern München. In de laatste jaren hebben Paris Saint-Germain en Manchester City zich hier ook bijgevoegd. Op deze en vele andere goede teams kun je wedden in de Champions League.

Alleen de allerbesten kunnen die Champions League titel-op hun naam schrijven. Maar de clubs staan er niet alleen voor: elk jaar staan de trainers en fans weer klaar om hun favoriete club aan te moedigen en zo naar de top te helpen. Het belangrijkste clubtoernooi is dan ook een zeer aantrekkelijk evenement voor gokkers. Want wie zal dit jaar de titel binnenslepen en welke verrassingen kunnen we dit jaar verwachten? De Champions League is de ultieme periode om een gokje te wagen op al die spannende voetbalwedstrijden.

Champions League 2023 Odds voor winnaar

Team
Manchester City1.661.731.73
Real Madrid4.334.754.75
Inter8.008.008.00
AC Milan9.509.009.00
Ga naar

(Bijgewerkt op: 28-04-2023, 11:56)

Favorieten Champions League 2022/23

De halve finales staan op het programma en dus zitten er nog vier kanshebbers in het toernooi. In de eerste halve finale nemen de twee favorieten Manchester City en Real Madrid het tegen elkaar op en de andere halve finale is een Milanees onderonsje tussen AC Milan en Inter. Wie gaat er naar de finale?

Manchester City

Het Manchester City van Pep Guardiola is al jaren een vaste gast bij de topfavorieten, maar de ploeg heeft de beker ondanks de vele investeringen, sterke spelersgroep en de grootse resultaten in de eigen competitie nog niet gewonnen, en dat steekt. In de afgelopen seizoenen was het telkens een goed geoliede machine, die tot halve finales, kwartfinales en in 2021 zelfs tot de finale reikte, maar de cup met de grote oren ontbreekt nog in de snel groeiende prijzenkast.

De ploeg speelde jarenlang met een soort van valse nummer 9 en had geen spelers die zomaar even 20 doelpunten per seizoen scoorden, maar dat is dit seizoen anders. Met Erling Braut Haaland versterkte City zich met een absolute topspits, die de doelpuntenrecords al jaren aaneen rijgt. De Noor is al het hele seizoen in topvorm en dat maakt Manchester City lastig te stoppen. City rekende relatief makkelijk af met het eveneens favoriete Bayern München en Real Madrid en dus zijn de Engelsen de duidelijke favoriet voor de titel.

Inter

Inter draait een interessant seizoen. In de eigen competitie is het wisselvallig geweest, maar de laatste maanden is de ploeg verbeterd. In de halve finale was de ploeg duidelijk te sterk voor stadsrivaal AC Milan. Inter scoorde vroeg en gaf daarna in twee wedstrijden geen echte kansen weg. 

De kracht van de ploeg ligt voor een groot deeel in de verdediging. Inter speelt al jaren met drie centrumverdedigers en met André Onana daarachter krijgt Inter amper meer doelpunten tegen. Met die formule werd in 2021 de Italiaanse titel behaald en deze keer zal die sterke verdediging nodig zijn om de sterrenaanval van Manchester City af te stoppen op weg naar Europees succes. 

Outsiders Champions League 2022/23

Het is duidelijk dat aan het einde van dit superseizoen Inter duidelijk de underdog is. In dit toernooi verloor de ploeg echter alleen nog maar van Bayern München en dus zijn de Italianen zeker niet kansloos.

Schema Champions League 2022/23

Er zijn veranderingen aanstaande wat betreft het spelformaat van de Champions League, maar die worden pas vanaf 2024/25 ingevoerd, en dus is het systeem weer hetzelfde als in de afgelopen jaren. Het schema van de groepsfase zat echter wel wat dichter op elkaar gepropt en dat had alles te maken met het WK voetbal in Qatar dat halverwege november begon, waardoor al het clubvoetbal tijdelijk stil kwam te liggen.

Alle wedstrijden in de groepsfase worden op dinsdag en woensdag gespeeld met aanvangstijden van 18.45 en 21.00. Het speelschema van de groepsfase is als volgt:

Speelronde 1: 6 – 7 september
Speelronde 2: 13 – 14 september
Speelronde 3: 4 – 5 oktober
Speelronde 4: 11 – 12 oktober
Speelronde 5: 25 – 26 oktober
Speelronde 6: 1 – 2 november

Na het WK en de winterstop speelden de groepswinnaars en nummers 2 van de Champions League-groepen eind februari tegen elkaar in de achtste finales, die allen om 21.00 gespeeld werden. Ook de andere rondes in de knock-outfase hebben 21.00 uur als vaste aanvangstijd.

Heenwedstrijd achtste finales: 14 -15 en 21 – 22 februari
Return achtste finales: 7 – 8 en 14 – 15 maart
Heenwedstrijd kwartfinales: 11 – 12 april
Return kwartfinales: 18 – 19 april
Heenwedstrijd halve finales: 9 – 10 mei
Return halve finales: 16 – 17 mei

De grote finale wordt dit seizoen in Istanboel gespeeld. De Turkse stad was al twee keer eerder aangewezen als finaleplaats, maar zowel in 2020 als 2021 gooide corona roet in het eten. De finale van de Champions League 2022/23 wordt op zaterdag 10 juni om 21.00 gespeeld.

Geschiedenis en opzet van Champions League

Voordat je gaat wedden op de Champions League is het handig om meer over het toernooi te weten te komen. In het jaar van 1955/1966 werd het toernooi geïntroduceerd als de Europacup I. De officiële naam van het toernooi was ‘Coupe des Clubs Champions Européens’. In 1992 werd de naam veranderd naar de Champions league. 

Het toernooi van de kampioenen dus. Dat is de Champions League zeker met een toernooi vol met de beste teams van Europa. Eigenlijk mochten eerst alleen de Europese landskampioenen deelnemen. Die opzet is inmiddels veranderd. Veel landen hebben natuurlijk meerdere goede voetbalclubs die een kans verdienen om zich met de beste tegenstanders te meten. Dus al vrij snel konden er naast de landskampioenen ook andere clubs meedoen.
Je kunt door de ruime opzet favoriete clubs zoals FC Barcelona én Real Madrid in de Champions League bewonderen, maar ook Bayern München en Borussia Dortmund kunnen gewoon tegen elkaar spelen in de eindfase van het toernooi. In de groepsfase en achtste finales ontlopen ploegen uit hetzelfde land elkaar nog wel.

De UEFA is betrokken bij de Champions League als organisator. Zij stellen de coëfficiëntenranglijst op waarop het aantal clubs per land wordt gezet. In de groepsfase van het hoofdtoernooi is er plek voor 32 teams. De clubs moeten zich in hun eigen land bewijzen om in het hoofdtoernooi te komen. Via verschillende voorrondes en een serie play-offs kan een aantal teams zonder direct ticket zich alsnog proberen te plaatsen.

Er liggen vier tickets klaar voor de sterkste Europese landen om te veroveren. Manchester City en Real Madrid hoeven zich dus vaak geen zorgen te maken over hun ticket. Vanaf het seizoen 2024/25 mag Nederland de nummers één en twee van de Eredivisie direct naar het hoofdtoernooi afvaardigen, terwijl de nummer drie in de voorronde mag spelen. Dit komt door de goede prestaties in de verschillende Europese toernooien van de afgelopen jaren.

Gokken op de Champions League-winnaar of onderlinge wedstrijden is mogelijk bij legale Nederlandse bookmakers zoals Bet365 of BetCity. Zoals we zullen zien, brengt iedere fase in de opzet van de Champions League weer nieuwe mogelijkheden met zich mee voor wedden op het toernooi.

Kwalificatie voor het Champions League hoofdtoernooi

Half september begint het allemaal. Dan gaat het hoofdtoernooi van de Champions League van start. Maar laten we even terugspoelen naar de voorrondes, want die bepalen welke clubs de laatste felbegeerde plekken in het hoofdtoernooi bemachtigen. Hier komen de kampioenen van de kleinere Europese landen in actie, of de teams die net achter de topteams zijn geëindigd in de nationale competities.

Het begint allemaal met drie reguliere kwalificatierondes. Deze wordt gevolg door een play-offronde. Naarmate de kwalificatie verder vordert stromen de sterkere teams in. Zo moet de kampioen van Malta logischerwijs meer rondes doorlopen dan de nummer twee van pakweg België.

Er wordt dus hard gestreden in de voorrondes om dat plekje in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Op al die wedstrijden kun je bij de bookmakers ook wedden, wat vaak genoeg interessante opties oplevert. Vooral bij de laatste kwalificatierondes zitten er voor de gokkers zeker een aantal wedstrijden tussen met redelijk bekende teams in actie.

De groepsfase en/of knock-outfase van de Champions League

Dan komen we bij het ‘echte’ werk in september waarbij 32 Europese clubs beginnen aan de strijd voor de titel, oftewel de groepsfase van de Champions League. De teams worden opgedeeld in acht groepen van vier, waarbij de allersterkste teams elkaar in de loting nog ontlopen. Alle groepsgenoten treffen elkaar uit- en thuis, dus in deze maandenlange fase zijn er tientallen duels waar je op kunt wedden.

Na de groepsfase zullen er 16 teams overblijven, de nummers één en twee van iedere poule. Zij mogen doorstrijden voor de titel. Natuurlijk kun je tijdens de groepsfase ook tal van weddenschappen vinden bij iedere wedstrijd. Wie wint de wedstrijd en krijgt die drie punten? Daarnaast kun je ook voorspellen hoeveel goals er vallen, wat de rust- en eindstand is en nog vele andere zaken.

Maar uiteindelijk draait het allemaal om die ene vraag: welke clubs gaan er door naar de knock-outfase? Dat is natuurlijk een heel ander soort weddenschap. Helemaal aan het begin van het toernooi kun je al aangeven wie er als tweede eindigen en natuurlijk wie de grote groepswinnaars worden. Dat wordt dus een hele interessante weddenschap.
Wordt je trouwens voor de winterstop uitgeschakeld in de Champions League-groepsfase, dan kun je met een derde plaats in elk geval nog door in de Europa League-tussenronde.

Vervolgens is het tijd voor de knock-outfase. Dit begint bij de achtste finales. Nu is het menens, want na een uit- en thuisduel valt telkens het overall verliezende team af. Een paar prachtige acties op het veld kun je wel verwachten aangezien de beste Europese voetbalclubs tegen elkaar spelen.
Na de achtste finales volgen nog de kwartfinale en halve finales, uiteraard gevolgd door de eindstrijd tussen de laatste twee teams. Een extra interessante bet in de KO-fase is ‘Kwalificeert zich’, waarmee je voorspelt wie over twee duels aan het langste eind trekt.

Wedden op de winnaar van de Champions League

Voor veel spelers is het een absolute droom om de Champions League te winnen. Die prestigieuze titel wil iedereen wel op zijn naam hebben staan. Het zal de winnende teams nooit vervelen om de Champions League-titel te bemachtigen aangezien je dan keer op keer de beste bent van de Europese clubs. Maar wat win je dan naast die mooie titel? Naast de eindzege win je de ‘cup met de grote oren’ en kun je een aardig zakcentje verdienen. De winnaar loopt na het toernooi weg met een prijzengeld van 65 miljoen euro.

Jij kunt gelukkig ook een beetje meeliften op het succes van de grote winnaar van de Champions League. Je kunt namelijk gaan wedden op de Champions League-winnaar bij de bookmaker. Voor een grotere potentiële uitbetaling kun je het beste al vroeg in het toernooi gaan wedden, aangezien er richting de finale minder hoge quoteringen zijn. Je kunt natuurlijk ook voorafgaand aan de Champions League een gokje wagen. Geloof jij nog in de club die vorig jaar met de titel ervan door is gegaan, of denk je dat er een nieuwe ster aan de horizon is?

Topscorer: Wedden op  Champions League-spelers

Natuurlijk telt elke speler in de voetbalwereld en is het ook een teamsport. Maar er zijn altijd wel een paar uitblinkers die toch iets meer bijdragen aan de overwinning. In een spannend toernooi zoals de Champions League is het dan ook de ultieme kans voor de spelers om uit te blinken. Daarom kun je ook wedden op de spelers bij de bookmakers. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de topscorer van de Champions League dit seizoen, of de anytime goalscorer in iedere losse wedstrijd.

Nu komen er vast al een paar bekende namen bij je op, als je denkt aan topvoetballers. Denk bijvoorbeeld aan recordbreker Lionel Messi, doelpuntenmachine Erling Braut Haaland of de vaak zo belangrijke Karim Benzema. Als je wedt op de topscorer hoop je natuurlijk dat er door jouw gekozen naam veel doelpunten worden gemaakt in het toernooi. Aan het einde van de Champions League weet je of je de juiste speler hebt gekozen.

Maak de wedstrijden nog spannender met een live weddenschap

De Champions League volgen is voor de meeste voetbalfans de ultieme bezigheid. Heerlijk met de voeten op de bank en een biertje of een chipje erbij. Wanneer de Europese top overblijft in het toernooi wordt het pas echt spannend en dan wil je natuurlijk ook niks missen. Heb je zin om de wedstrijden nog spannender te maken? Ga dan voor een live weddenschap op de Champions League.

Pak je laptop, tablet of telefoon erbij en plaats een wedje. Dit kan natuurlijk al van tevoren, maar je kunt bijvoorbeeld ook de eerste fase van de wedstrijd afwachten. Merk je dat een team toch echt de overhand heeft? Dan kun je met een live weddenschap alsnog tijdens de wedstrijd meteen een gokje doen. Kies een goede bookmaker bonus en speel!
Het is natuurlijk erg belangrijk dat je voor elke wedstrijd alle peilingen in de gaten hebt gehouden. Volg de voorbeschouwingen en verdiep je in beide teams en hun speelstijl. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij een live bet moet je snel beslissen, dus het is van belang dat je vooraf al wat onderzoek hebt gedaan.

Wereldwijde voetbaltoernooien zoals de Champions League

Waarschijnlijk heb je meer affiniteit met de Europese clubs, maar ook buiten Europa worden spannende grote toernooien georganiseerd voor de topclubs van dat continent. Dit zijn in feite de Champions League-tegenhangers.

Je kunt dan ook op toernooien gokken zoals die van Zuid-Amerika genaamd de Copa Libertadores, die wordt georganiseerd door de CONMEBOL. Hierin kom je goede clubs tegen zoals Palmeiras of Boca Juniors.
Ook Azië en Australië hebben interessante wedstrijden. De AFC Champions League is ook zeker het volgen waard. Afrikaanse voetbalclubs laten zich zien in de CAF Champions League. Waar jouw voorkeur ook ligt, bij de bookmakers kun je op alle goede topwedstrijden wedden om het nog spannender te maken.

Champions League Laatste tien winnaars

Real Madrid is de recordkampioen Champions League met 14 titels en ook in de laatste tien jaar is de ploeg veruit de beste geweest met vijf overwinningen. Het toernooi wordt over het algemeen gedomineerd door de Spaanse en Engelse ploegen en Bayern München, al komt ook Paris Saint-Germain steeds dichterbij. Ook de Italiaanse clubs kunnen gevaarlijk voor de dag komen.

JaarWinnaarVerliezer finaleUitslag
2021/22Real MadridLiverpool1-0
2020/21ChelseaManchester City1-0
2019/20Bayern MünchenParis Saint-Germain1-0
2018/19LiverpoolTottenham Hotspur2-0
2017/18Real MadridLiverpool3-1
2016/17Real MadridJuventus4-1
2015/16Real MadridAtlético Madrid1-1 (n.s.)
2014/15BarcelonaJuventus3-1
2013/14Real MadridAtlético Madrid4-1 (n.v.)
2012/13Bayern MünchenBorussia Dortmund2-1

Wedden Champions League 2023 Bookmakers

Wat denk je van deze Champions League, wie gaat het toernooi winnen? Met dit artikel over de Champions League heb je waarschijnlijk een aardig idee wat je kunt verwachten van deze editie van het miljardenbal en dus kun je met wat goede voorkennis wedden op dit toernooi. Weet je al bij welke bookmaker je dat wilt doen? Wed op de Champions League bij de beste bookmakers in Nederland. Deze bookmakers hebben een licentie om in Nederland weddenschappen op voetbal aan te bieden en hebben een ruim assortiment aan weddenschappen beschikbaar, zoals wedden op het resultaat, het aantal doelpunten, of direct op de toernooiwinnaar. Zoek daarom jouw favoriete bookmaker uit onderstaande lijst en begin met wedden op de Champions League.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top