Wedden op Formule 1

Ook wedden op F1?

Formule 1 is een van de leukste sporten van dit moment. Er is altijd een hoop te doen en te beleven tijdens deze grootschalige wedstrijden. Van de snelle races tot aan de spectaculaire kwalificaties, er is meer dan genoeg om te ontdekken.

Als het aankomt op de Formule 1 is de band tussen het team en de coureur natuurlijk van cruciaal belang. Maar ook de wagens zelf spelen een ontzettend belangrijke rol. Door deze vele factoren is het een goed idee om zelf eens een keer te wedden op een race bij de Formule 1.

Door zelf te gaan wedden bij bookmakers zal je de wedstrijden net even iets spannender maken dan voorheen!

Een spannende sport om op te wedden

Het mooie aan Formule 1 is dat de regels echt ontzettend simpel zijn om te begrijpen. Er zijn een twintigtal coureurs die aan het begin van de race proberen om zo snel mogelijk van start te gaan. Het draait er natuurlijk allemaal om de finish als eerste te bereiken.

Hierbij draait het niet alleen om je snelheid, maar ook om het lef wat je hebt. Durf jij de andere wagens in te halen? Of blijf je toch veilig achter op de rest. Dit is voor de coureurs altijd weer lastig tijdens het racen.

Het weer speelt een belangrijke rol tijdens het rijden van de race. Als het namelijk nat is wordt er anders gereden dan wanneer het helemaal droog is. De goede coureurs weten maar al te goed hoe zij hier mee om kunnen gaan. Ze doen het immers al een lange tijd.

Wil een coureur een race winnen dan komen er echt een hoop factoren bij kijken. Het is namelijk echt zo dat een fractie van een seconde al van invloed kan zijn op de uitslag van een race. Door deze vele factoren moeten de coureurs echt hun ogen open houden tijdens het wedden.

Aangezien de populariteit steeds groter aan het worden is, zijn er veel mensen die tijdens de races voor de buis zitten. Dit zal mede komen door het grote succes van Max Verstappen, natuurlijk dé racer van Nederlandse bodem waar wij maar al te trots op kunnen zijn. F1 wedden is mogelijk bij BetCity, Bet365 of één van de vele andere in onze reviews.

Populaire F1 races om op te wedden bij Nederlanders zijn vooral die van Monaco, Spa-Franchorchamps, Zandvoort en Silverstone

De totstandkoming van de Formule 1

Formule 1 is al sinds het jaar 1950 bezig als raceklasse. In dat jaar werd de Italiaan Guiseppe Farina de eerste kampioen van de Formule 1. In de afgelopen zeventig jaar zien we dat er veel is veranderd binnen in de sport. De racewagens van nu zijn helemaal niet meer zo simpel en langzaam als toen, deze zijn nu echt aanzienlijk beter.

De vele veranderingen die worden doorgevoerd zorgen ervoor dat de sport nog spannender wordt gemaakt van voorheen. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) is de instantie die bepaalt aan welke eisen de wagens moeten voldoen. Het is dus niet zo dat alles zomaar is toegestaan, dit zou immers een beetje raar zijn.

Het F1 seizoen is nagenoeg altijd ingepland van het begin van maart tot eind november. In die periode zijn er ruim twintig Grand Prixs die worden gehouden, dit is dus ook wel één race per twee weken. Elke race heeft zo zijn eigen karakter. Op het smalle stratencircuit van Monaco kunnen de wagens maar lastig ingehaald worden. Hierbij draait het allemaal om een goede kwalificatie.

Het Belgische Spa-Francorchamps en de Oostenrijkse Red Bull Ring zijn wel weer geschikt voor de coureurs die anderen graag in willen halen. Aangezien de Formule 1 over bijna heel de wereld te zien is kan je op iedere plek deze bijzondere raceklasse bekijken. Ook in Nederland is er een Grand Prix, op het circuit van Zandvoort.

f1 monaco verstappen
F1 Monaco

Wedden op Formule 1 online

De week waarin de Formule 1 wordt gehouden loopt van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdagen is er altijd tijd vrijgemaakt om de baan te trainen. Juist, dit is precies het moment waarop je kunt zien wie er echt goed zal zijn op de baan.

Op de zaterdag kun je pas echt in je handen wrijven als wedder op de Formule 1. Dat is ook wel aan te merken als de dag van de kwalificaties. En bij die kwalificaties is het mogelijk om diverse weddenschappen af te sluiten. Door deze kwalificaties krijg je meer inzicht in de race zelf.

Voorspellen van de kwalificaties

Gedurende de Formule 1 kwalificaties zal er in een drietal sessies (Q1, Q2 en Q3) worden bepaald wat de volgorde ten tijden van de Formule 1 race zal gaan zijn. Hierbij draait het dus om wie er het snelste is. In Q1 en Q2 zullen de coureurs die te langzaam zijn afvallen. Zij zullen dus niet vooraan starten bij de race op zondag.

De tien snelste coureurs zullen door mogen naar Q3, en hier gaat het pas echt helemaal los. Om de Grand Prix te winnen is het niet altijd nodig om op de pole staan, echter is het natuurlijk wel een stuk makkelijker. De kwalificatie is dus zeker even belangrijk als het rijden van de race.

Wanneer het weekend van de Formule 1 is begonnen zal je aan de slag kunnen met het plaatsen van de weddenschappen. Je kunt hier echt alle kanten op. Van het wedden die er de pole zal pakken tot aan het wedden op de winnaar. Door de weddenschappen zal je het tijdens het kijken van de Formule 1 wedstrijden voor jezelf wat makkelijker maken. Het is dus echt belangrijk dat je er al op tijd bij bent met het wedden op de Formule 1 races.

Tijd om te racen

Op de zondag beginnen de races natuurlijk pas echt. Dit is de dag waarop een hele hoop mensen voor hun tv gaan zitten. Iedereen speelt met dezelfde vraag: wie gaat er precies winnen.?

Als je graag een weddenschap wilt maken op de winnaar van een Formule 1 race dan is het echt van belang dat je goed kijkt naar het soort circuit. Er zit namelijk een groot verschil tussen de diverse soorten wagens, dit speelt echt een belangrijke rol. Sommige wagens doen het beter in de bocht dan andere wagens.

Zoals we al even hebben gezegd zijn er op dit moment steeds meer mensen die besluiten om naar de Formule 1 te kijken. Door deze populariteit zijn er ook gelijk een hoop meer mensen die een weddenschap plaatsen op de wedstrijden. Je kunt kiezen bij veel bookmakers om een head to head weddenschap te plaatsen.

Aan jou is het om te bekijken wie er het beste zal zijn tijdens de race. Hierbij maakt het niet uit op welke plaats er geëindigd zal worden, het draait er alleen om dat je gaat inschatten wie van de twee coureurs het precies beter doet. Het leuke aan deze soort weddenschap is dat het een weddenschap is waar je relatief veel kans maakt. 

Je kunt ook wedden op een podiumplaats voor een rijder. Door de vele mogelijkheden voor het wedden kan je het jezelf zo spannend maken als je zelf wilt.

Voorbereiden voor het wedden op de Formule 1

We zien dat er echt ontzettend veel geld rondgaat in de Formule 1. De teams doen natuurlijk hun best om hun rijders  te laten winnen. Nu is het niet zo dat het super eenvoudig is om veel geld te verdienen bij het wedden, er komen namelijk echt een hoop verschillende factoren bij kijken.

Wil je graag wedden op de Formule 1 dan is het van belang dat je jouw huiswerk echt goed doet. Je zal na moeten denken over de soort wagens die worden gebruikt en over het circuit waar op wordt gereden. Tevens zal je na moeten denken over de belangen van het team en van de coureur zelf.

Jezelf goed inlezen is een must als je zo veel mogelijk kans wilt maken tijdens het wedden op de Formule 1.

Er zijn veel mensen die besluiten om te wachten tot na de kwalificaties met het inzetten van hun geld. Dit is een handige strategie als je weet dat er een wedstrijd wordt gehouden waar het lastig is om de ander in te halen. Echter is het niet handig om alleen maar te kijken naar de kwalificaties.

Het is namelijk echt zo dat de beginpositie lang niet alles zelf over de race. Zo heeft Verstappen heel vaak gewonnen terwijl hij niet als starter van de baan ging. Het is belangrijk dat je echt kennis hebt van de sport als je geld wilt verdienen met het wedden.

Door je goed voor te bereiden en doordacht in te zetten, zal je met ontzettend veel plezier op de Formule 1 kunnen wedden. Houd er uiteraard wel rekening mee dat geluk altijd een rol speelt. Het plaatsen van een weddenschap op de Formule 1 maakt het kijken hoe dan ook echt een stuk spannender dan normaal!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top