Wedden op KNVB Beker

Een gokje wagen op KNVB Beker

Wedden op KNVB Beker In de voetbalwereld strijden alle clubs in Nederland natuurlijk om de landstitel. Het is de hoogste titel die je kunt bemachtigen in de Nederlandse competitie. Laten we echter niet vergeten dat het winnen van de KNVB beker ook zeker een bewonderingswaardige prestatie is.

De droom van elke club: het winnen van allebei de toernooien op je naam hebben staan. Veel Nederlanders zijn echt gek op voetbal en daarom zijn er ook vrij veel clubs in ons land. Iedereen heeft wel een favoriete club maar weet zeker ook het een en ander van zijn rivalen.

Deze informatie kun je dus uitstekend gebruiken voor spannende KNVB Beker weddenschappen bij de bookmakers. Hierbij is het belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat het strijden om de KNVB Beker er heel anders aan toe kan gaan dan het strijden om de landstitel. Verwacht dus verassende wedstrijden en uitslagen. Maar dat maakt het juist extra interessant en spannend.

TeamOdds
Ajax1.72
PSV2.00

(Bijgewerkt op: 11-04-2023, 11:45)


Het oudste voetbaltoernooi van Nederland

Ondanks dat het winnen van de landstitel nu erg gewild is, kent het strijden om de beker een langere geschiedenis. In het seizoen van 1956/1957 werd de eerste kampioen van de hoogste voetbaldivisie bekend.

Het bekertoernooi ging al veel eerder van start, namelijk in het seizoen van 1898/1899. Daarmee is de KNVB Beker de trotse eigenaar van de titel: het oudste voetbal toernooi van Nederland.

Het idee ontstond naar aanleiding van de Engelse FA Cup. Het Nederlandse bekertoernooi had echter nogal een roestige start, aangezien er eerst maar twee deelnemers waren in 1894. Maar uiteindelijk is Nederland er toch nog in geslaagd om het toernooi van de grond te krijgen, georganiseerd door de NVB (Nederlandse Voetbal Bond).

In de naam van het toernooi is ook flink wat gewijzigd door de jaren heen. Namen als de Holdertbeker, NVB-beker, de Amstel Cup en de Gatorade Cup kwamen voorbij. Maar uiteindelijk blijven we toch bij de meest gebruikte naam sinds de Tweede Wereldoorlog. Je raad het al: de KNVB Beker.

Profclubs en amateur-teams in het toernooi

Heerlijke spannende duels en uitstekend voetbal kun je wel verwachten bij het KNVB Beker toernooi. Voetbalfans staan (of zitten lekker op de bank) dus met smart te wachten op de wedstrijden en kijken ze vol spanning. Er is natuurlijk een erg leuke manier om de wedstrijden nog spannender te maken: een weddenschap. En bij het KNVB Beker toernooi is dat extra interessant.

Nu vraag je je wellicht af wat er nou zo bijzonder is aan het KNVB Beker toernooi. Nou, het leuke is dat clubs met verschillende niveaus mee mogen doen. Je hebt dus clubs uit het betaalde voetbal, denk aan Eredivisie en de Eerste Divisie. Maar ook clubs uit de Tweede, Derde Divisie en amateur-teams van de regionale district bekers die het beste presteren. Wedden op voetbal kan bij populaire bookmakers als Bet365 en Betcity.

Je kunt er natuurlijk wel vanuit gaan dat de amateurclubs echt een tandje bij moeten zetten om überhaupt te kunnen spelen in het hoofdtoernooi. Maar je weet maar nooit welke club je kan verrassen. Stel je voor: een kleine club zoals FC Lienden tegenover PSV. Het kan maar zo! De kleine amateurclubs kennen namelijk nogal een heftige strijdlust. Het KNVB-Beker toernooi kan vol met verrassingen zitten.

Na de zes speelrondes op naar de bekertitel

Wedden op KNVB Beker Maar hoe gaat het gehele toernooi met profclubs en amateurteams nou in zijn werking? Natuurlijk moeten de amateurteams zich wel kunnen bewijzen om tegen de echte profs te spelen. Vandaar dat zijn de KNVB Beker beginnen met een paar kwalificatierondes. Dan blijven er 27 winnaars over die dan mogen strijden tegen de profclubs.

Het toernooi kent vanaf de eerste wedstrijd al een knock-out systeem. Dat betekent dat je maar één kans hebt om tot de begeerde volgende ronde te komen. Heeft het team een slechte dag en is het spel een stuk minder? Dan word je er gelijk uitgeknikkerd als je hebt verloren. Je kunt je dan op geen andere manier nog bewijzen om door te gaan naar de volgende ronde. Elke wedstrijd geldt: zet alles op alles.

Dit is minder leuk voor de clubs maar des te interessanter voor de gokkers. De strijdlust zie je in bijna elke wedstrijd weer terug, dus verwacht geen saaie gelijkspellen.

Om de titel te bemachtigen moeten de clubs in het hoofdtoernooi zes wedstrijden spelen. Aan het einde van februari of het begin van maart is het tijd voor de grote finale en dan strijden de twee beste clubs tegen elkaar. Heb jij al vroeg in het spel goed gegokt wie naar huis mag met de KNVB beker? Dan heb je geluk, want hoe eerder je een weddenschap aangaat, hoe meer je ervan zult profiteren.

Dit valt er te winnen voor de voetbalclubs

Natuurlijk zit er aan een toernooi als de KNVB Beker een mooie prijs verbonden waarvoor de clubs extra hard hun best doen. Ajax, PSV en Feyenoord zitten in de top 3. Zij hebben het vaakst de beker mee naar huis mogen nemen.

Maar toch zijn er ook andere Nederlandse voetbalclubs die de titel weten te bemachtigen zoals Vitesse, PEC Zwolle of FC Groningen. Het KNVB beker toernooi biedt dus genoeg kansen en niet alleen voor de top clubs.

Natuurlijk is het winnen van de KNVB Beker al een eer maar daarnaast krijg je ook een mooie trofee mee naar huis, oftewel ‘de dennenappel’. Maar voor veel teams is het belangrijkste aan het winnen van het KNVB Beker toernooi dat je Europa in mag.

Met de bekertitel heb je al een plekje veroverd in de Europa League. Het team mag dan beginnen in de derde voorronde. Natuurlijk is dit vooral erg mooi voor de clubs die op normale wijze niet een plekje weten te bemachtigen via de reguliere competitie.

En dit valt er te winnen voor jou als gokker

Niet alleen de voetbalclubs kunnen met een mooie prijs naar huis gaan, ook voor de gokkers valt er genoeg te winnen. Als je het juiste gokje hebt gewaagd kun jij ook naar huis gaan met een mooie prijs. In het voetbalseizoen is de KNVB Beker natuurlijk een hoogwaardig toernooi.

Vandaar dat een bookmaker rondom het KNVB Beker toernooi allerlei wedopties aanbiedt. Je kunt dus zelf bepalen hoe en op wat je wilt wedden. Zo kun je wedden op de correcte eindstand, of een Over of Under op het aantal goals? Je kunt ook voor een 1×2 weddenschap gaan of je geld zetten op de eerste doelpuntenmaker. Misschien voorspel je wel een penalty of juist helemaal niet.

Bijna alles is wel mogelijk als het aankomt op de Beker weddenschappen. Het Nederlandse bekertoernooi krijgt daarom veel aandacht van de grote bookmakers. Toto is een goede bookmaker als je de wedstrijden van de KNVB Beker op de voet aan het volgen bent. Deze biedt namelijk veel extra’s rondom het toernooi. Verhoogde quoteringen, free bets, cashback bonussen, noem maar op.

Een live weddenschap op de KNVB Beker

Vanaf september gaat officieel het hoofdtoernooi van de Toto KNVB beker beginnen. Dan worden namelijk de speelrondes op een vrij vast moment in het jaar afgewerkt. In oktober tot en met maart worden de wedstrijden gespeeld. En dan natuurlijk als kers op de taart: de grote finale in mei.

Om te kunnen wedden op de KNVB Beker hoef je natuurlijk niet elke week voor de buis gekluisterd te zitten om het voetbal te kunnen volgen. Het schema van het hoofdtoernooi is namelijk vrij overzichtelijk. Het KNVB Beker toernooi is super geschikt voor een live weddenschap aangezien veel wedstrijden rechtstreeks te zien zijn op tv, bijvoorbeeld op ESPN.

Het is natuurlijk belangrijk om voorafgaand aan een weddenschap de statistieken te analyseren. Welke clubs zijn momenteel erg sterk en welke clubs scoren veel? Uiteindelijk ligt het toch echt aan de wedstrijd tijdens het live wedden maar dat maakt het ook spannend. Je kunt rustig het bekerduel afwachten om te een beslissing te nemen over de weddenschap. Maar wacht niet te lang, want anders zijn bepaalde hoge quoteringen helaas verdwenen. Er wordt namelijk gewoon meegekeken door de bookmakers en die passen het natuurlijk aan.

Neem je het risico?

Je kunt bij bookies terecht zodra de profclubs hun strijd om de KNVB Beker zijn begonnen. Je kunt dan een voetbalweddenschap sluiten. Het fijne aan voetbal wedstrijden is dat het erg flexibel is. Zodra een speelronde afgelopen is kun je alweer inzetten op een andere speelronde.

Je kunt natuurlijk ook het gehele seizoen wedden op de bekerwinnaar. Als je er vroeg bij bent neemt je natuurlijk een risico, maar de hoge quoteringen zijn het overwegen waard. Je moet jezelf dus afvragen of je analyse goed is en of je het risico kunt nemen.

Wat je goed moet onthouden is dat het hem zit in de intenties van de clubs. Het KNVB Beker toernooi is heel anders dan het strijden om de landstitel. Als een club in Europa presteert én tegelijkertijd strijd om de landstitel kan het belang van het behalen van de Beker een stuk minder zijn. Weet op wie je wed en dan is het alleen nog aan jou om te kiezen: doe je een vroege inzet of een live weddenschap? Of wil je van alle markten thuis zijn?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top