Wedden op Olympische Spelen

Waarom wedden op de Olympische Spelen?

Wedden op Olympische Spelen

Heel wat mensen vinden het leuk om te kijken naar de Olympische Spelen. Dit kunnen wij wel begrijpen, er is namelijk voor iedereen wel een leuke sport te vinden. Door de grote verscheidenheid aan sporten hoef jij je geen moment te vervelen tijdens het kijken.
Wil je het voor jezelf nog net even wat spannender maken dan voorheen? Dan is het mogelijk om ervoor te kiezen om een weddenschap te plaatsen bij bookmakers online. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de Spelen echt op het puntje van je stoel zal zitten.
Wij zullen je hier in dit artikel het een en ander over laten zien. Zo weet je na het lezen precies wat je te wachten staat.

De Olympische Spelen – Geschiedenis

De geschiedenis van de Olympische Spelen gaat verder terug dan enige andere sport of competitie. De Spelen werden gespeeld tussen 776 voor Christus en 393 na Christus in Olympia, Griekenland.
Weinigen beseffen dat het nog eens 1503 jaar duurde voordat de Olympische Spelen terugkwamen. De eerste moderne Spelen werden gehouden in Athene, Griekenland in 1896. Tot 1994 werden de Olympische Spelen om de vier jaar gehouden. Waarbij de Zomer- en Winterspelen elk in hetzelfde jaar plaatsvonden.
Dat veranderde in 1986 toen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot de Zomer- en Winterspelen te scheiden. De verandering brak een 70-jarige traditie.
Elk van de Spelen wordt nu om de vier jaar gehouden, maar ze worden gescheiden door twee jaar. Dit begon aanvankelijk met de Winterspelen van 1992 en de Zomerspelen van 1994. De meest recente Olympische Spelen waren de Pyeongchang Winterspelen van 2018, gehouden in Zuid-Korea.
De volgende zomerspelen zijn gepland voor Tokio in 2020 en de winterspelen zijn gepland voor Bejing, China in 2022. De Olympische Spelen van de openingsceremonie tot de slotceremonie duren iets meer dan twee weken. De Winterspelen worden de hele maand februari gehouden. De Zomerspelen worden gehouden in augustus.

Wedden op de Olympische Zomer Spelen

Het wedden op de Olympische Zomerspelen is iets wat men niet mag missen. Ze zijn er namelijk maar eens in de vier jaar. De Olympische sporten worden vaak veranderd. Bijna elk jaar worden er nieuwe sporten toegevoegd en sommige zijn verwijderd.
De lijst met sporten is de afgelopen decennia sterk veranderd. De meeste sporten in de Spelen zijn beschikbaar voor weddenschappen in binnenlandse of internationale competities. Goede online bookmakers voor het wedden op dit evenement zijn Bet365 en Betcity.
De lijst met sporten voor de 2020 Zomerspelen zijn boogschieten, badminton, basketbal, beachvolleybal, boksen, kano/kajak, fietsen, duiken, paardrijden, schermen, veldhockey, golf, gymnastiek, handbal, judo, moderne vijfkamp, roeien, rugby 7s, zeilen, schieten, voetbal, zwemmen, synchroonzwemmen, tafeltennis, taekwondo, tennis, baan en veld, triatlon, volleybal, waterpolo, gewichtheffen, en worstelen.
Zoals je wel kunt zien is er echt voor iedereen wel een sport te vinden die leuk is om te zien. Dit maakt het dan ook zo’n bijzonder evenement om op te wedden, iedereen zou het eens in zijn leven moeten proberen.


Kans maken tijdens het wedden

Olympisch wedden is niet veel anders dan andere competities. Gokkers moeten nog steeds gebruik maken van de normale strategieën voor het wedden. De voorbereiden om te wedden op de Olympische spelen is het verkrijgen van kennis over de sport en elk team.
Als je gaat om te wedden op medailles van elk Olympisch team, dan moet je een kennis van de concurrenten van elk land in het algemeen. Voor individuele sporten moet je weer op een andere manier jezelf voorbereiden. De Olympische Spelen mogen dan een verzameling van sporten zijn, maar sport is nog steeds sport.
Als je regelmatig op andere sporten zoals schaatsen of curling wedt en het spel binnen en buiten begrijpt, biedt de Olympische Spelen je nog veel meer mogelijkheden om te wedden. Hetzelfde geldt voor andere sporten zoals poolstok-hoogspringen, hoewel gokkers een hier wel wat meer kennis voor nodig hebben.
Wedden op de Olympische Zomerspelen is niet heel veel anders dan het wedden op dezelfde sport buiten de Olympiade. Gokkers kunnen gebruik maken van hun kennis om zoveel mogelijk kans te maken.

Wedden op de Olympische Winterspelen van 2022

Wedden op Olympische Spelen

De Olympische Winterspelen van 2022 is een van de grootste sportevenementen ter wereld en dus een prima plek voor het plaatsen van weddenschappen op alle mogelijke sporten. De meest populaire sporten zijn ijshockey, langlaufen en alpineskiën. Deze drie sporten zijn ook de meest populaire sporten om op te wedden.
Veel bookmakers bieden uitstekende kansen voor en tijdens de Olympische Winterspelen op een verscheidenheid aan wintersporten. De lijst van sporten voor de winterspelen van 2022 zijn bobsleeën, rodelen, skeletten, ijshockey, kunstschaatsen, schaatsen op korte afstand, curling, alpineskiën, freestyle skiën, snowboarden, biatlon, langlaufen, skischansspringen en Nordic walking.
De Olympische sporten zijn onderhevig aan een hoop verandering. Bijna elk jaar worden er nieuwe sporten toegevoegd en sommige worden er weggehaald. De lijst met sporten is de afgelopen decennia sterk veranderd.

Kun je goed gokken op de Olympische Spelen?

De gokmarkten voor de Olympische Spelen zullen niet zo uitgebreid zijn als de grote sporten, ook al worden de Spelen door tientallen miljoenen mensen over de hele wereld in de gaten gehouden. Ook al zijn ze ongelooflijk populair, dit betekent niet altijd dat er mensen zijn die ervoor kiezen om weddenschappen te sluiten.
Gokkers lijken meer geïnteresseerd te zijn in weddenschappen op sporten als basketbal, voetbal en football. Hun hard verdiende geld neerzetten op het Braziliaanse waterpoloteam heeft gewoon niet dezelfde aantrekkingskracht. Met dat gezegd hebbende, is de gokmarkt voor de Spelen de laatste jaren toegenomen. Voor sporten zoals hockey en basketbal, kunnen gokkers verwachten dat de er meer dan genoeg opties zijn om op te wedden.

Propositieweddenschappen

Propositie-weddenschappen, ook wel prop bets of proposition bets genoemd, zijn weddenschappen met betrekking tot het al dan niet plaatsvinden van een gebeurtenis tijdens een spel dat niet direct van invloed is op het eindresultaat van het spel.
Olympische prop bets zijn een uitstekende gelegenheid om niet alleen geld te verdienen, maar ook om het wat leuker te maken bij het kijken van de wedstrijden. Zo kan je bijvoorbeeld wedden op de sport met de meest druggerelateerde diskwalificaties of op het land wat de meeste bronzen medailles zal winnen? Het zijn vrij unieke weddenschappen die altijd zorgen voor een hoop gelach en vertier.

De limieten

Over het algemeen liggen de limieten gelijk aan de normale sporten. Sporten zoals basketbal en hockey zullen waarschijnlijk dicht bij of gelijk zijn aan die van de professionele competities of collegiale competities.
Voor andere sporten, met name die buiten de Spelen niet populair zijn, kunnen er aanzienlijk lagere limieten gelden. Dit kan ook worden gezegd voor andere soorten sporten tijdens dit evenement. Weddenschaps-limieten zullen ook afhankelijk zijn van de aanbieder en de markt.
Europese bookmakers hebben grotere limieten dan de meeste Amerikaanse goksites. De kans is groot dat zij vaker meedoen met de Olympische Spelen omdat veel sporten populairder zijn op de Europese markten in vergelijking met de Amerikaanse.

Hoe veilig gokken op de Spelen?

Wil jij ook graag gaan wedden op Olympische Spelen? Dan raden wij aan om te kiezen voor een officiële bookmaker voor het wedden. Dit geeft je namelijk veel meer zekerheid voor bij het wedden. Het is natuurlijk goed mogelijk dat je geld zal verliezen, dit hoort nu eenmaal bij het  gokken.
De Olympische Spelen zijn gigantische evenementen waarin er enorm veel geld rond zal gaan. blijf altijd weg van de illegale bookmakers, deze kun je namelijk niet vertrouwen. Als je pech hebt kun je fluiten naar je centen.
Het is voor het wedden op de Olympische Spelen echt belangrijk om je voor te bereiden, dit hebben we al even kort aangestipt in dit artikel. Denk hierbij goed aan de prestaties, ontwikkelingen en vorm van landenteams en atleten voor de wedstrijden die er op de planning staan.
Een goede voorbereiding geeft je echt veel meer kans. Tijdens de Spelen kan je op een hele hoop verschillende manieren gaan wedden. Van de meest bijzondere wedopties tot aan de standaard keuzes.
Wij raden je aan om even op de site van de bookmaker te kijken welke opties er allemaal zijn. Je zou ook zeker deze site in de gaten moeten houden als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelen. Door je goed in te lezen weet je zeker dat je optimaal voorbereid bent voor het wedden op de Spelen.

Ook gokken op de Olympische Spelen?

Door ervoor te kiezen om tijdens de Olympische spelen te wedden zal ook jij zorgen voor een hoop plezier. Het is een super leuke manier om wat meer leven in de brouwerij te brengen. Nu moet je natuurlijk wel de juiste keuzes maken bij het wedden.
Maak je de verkeerde keuze dan kan het zomaar zijn dat je pech hebt en dat je jouw geld verliest. Dit is nu eenmaal onderdeel van het gokken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top