Wedden op Paarden

Wedden op paardenraces online

Wanneer mensen aan een bookmaker denken, dan zijn paardenraces een van de eerste dingen waar ze aan zullen denken. Dit is natuurlijk niet zo raar, de paardenraces hebben het gokken op de sportwereld namelijk echt op de kaart gezet.

Wedden op paardenraces is niet alleen super leuk, maar ook nog eens een mooie uitdaging als je wilt proberen dit zo goed mogelijk te doen. Het draait bij de paardenraces niet alleen om de paarden zelf, maar ook aan de jockeys die op de paarden zitten.

De paarden gaan tijdens de paardenraces echt ontzettend hard over de baan heen. Door de relatief korte afstanden duren de wedstrijden niet al te lang. Hierdoor is het dus niet nodig om superlang naar een wedstrijd te kijken waar eigenlijk helemaal niets bij gebeurt.

De paardenraces zullen altijd spannend zijn en zorgen altijd weer voor een hoop plezier en vermaak. In dit artikel zullen wij je alles laten zien rondom het gokken op paardenraces. Wanneer je gaat gokken op paardenrennen, kies dan altijd betrouwbare bookmakers online. We laten alleen goede en 100% legale Nederlandse bookmakers zien op onze website.

Paardenrennen geschiedenis

Er worden al voor een ontzettend lange tijd paardenraces gehouden op de wereld. De paardenraces zijn dan ook gelijk de eerste plek waar de quoteringen voor de wedstrijden zijn ingevoerd. Dit is een wereld waarin de mensen die het leuk vinden om te wedden samenkomen met de mensen die naar de sport willen kijken.

Als het aankomt op het wedden op paardenraces zijn er heel veel mogelijkheden om voor te gaan. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de lengte van de baan wanneer je wilt wedden op paarden. Het is niet zo dat er allemaal maar grote ovale banen te vinden zijn. Dit zijn de typische banen, waarbij er meestal tien paarden zijn die samen de strijd met elkaar aangaan.

Echter zijn er ook andere lengtes mogelijk van banen. De ene baan is anderhalve kilometer lang, de andere is bijna drie kilometer lang. Door deze lengte kan je alle kanten op, je zal bijvoorbeeld na moeten denken of het paard waar je op wilt gaan wedden wel deze lange afstanden kan lopen zonder moe te worden. Een betrouwbare bookmaker om te gokken online is ZEturf.

Wanneer we het hebben over de wereldwijde paardenraces zijn er een hoop verschillende races waar je op kunt gaan wedden. In Nederland zijn er op dit moment vier grote banen voor paardenraces te vinden, dit zijn de Victoria Park in Wolvega, Duindigt in Wassenaar, Drafcentrum Alkmaar en de drafbaan in het Groninger Stadspark.

Ook in andere landen zijn er veel bekende races waar veel paardenfanaten samenkomen om naar deze bijzondere sport te kijken. De meest bekende baan van heel de wereld is nog altijd de Ascot, dit is echt de top van de top.

Rijden op de korte baan

Naast de races op de lange baan kan je er ook voor kiezen om te wedden op de wedstrijden op de korte baan. Deze wedstrijden verschillen sterk van de wedstrijden op de lange banen. Bij deze wedstrijden zullen twee paarden het tegen elkaar opnemen door middel van een speciaal systeem.

Als een paard een wedstrijd wint dan zal hij doorgaan naar de volgende ronde. In deze ronde krijgt hij weer een nieuwe tegenstander om tegen te racen. Dit gaat net zo lang door totdat er maar één paard is dat de winnaar is. De uitgeschakelde paarden hebben geen kans meer op de winst. Deze wedstrijden zijn echt een stuk korter dan de wedstrijden op de lange baan.

De wedstrijden op de korte baan zijn over het algemeen 300 meter lang. Hierbij speelt de samenwerking tussen de jockey en het paard echt een belangrijke rol. Het is namelijk zo dat het paard niet wordt bereden maar dat er een sulky achter het dier wordt gespannen.

ZEturf als bookmaker voor wedden op paarden

Wedden op Paarden

Er is een aanbieder waar je altijd weer terecht kunt voor het wedden op paardenraces. Dit is natuurlijk de site van ZEturf wedden op paarden. Deze aanbieder is al voor een lange tijd de grootste aanbieder op het gebied van de paardenraces. Je kunt bij deze site terecht voor alle soorten opties en mogelijkheden voor het wedden op de paardenraces.

De paardenraces en weddenschappen horen echt bij elkaar: de combinatie bestaat al sinds de Romeinse tijd. Door zelf ook een kansje te wagen zal het nog spannender worden tijdens het bekijken van de wedstrijden.

Zoals we al even hebben vermeld kan je bij ZEturf nagenoeg alles vinden voor het wedden op de paarden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een groot aantal races te vinden om een weddenschap op te plaatsen. Ook zijn er genoeg opties voor binnen de wedstrijd zelf. Het is op dit moment mogelijk om via deze site geheel veilig te wedden op de paardenraces. Deze bookmaker beschikt namelijk over een officiële licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Enkele bekende wedopties

Naast het wedden op het paard dat gaat winnen is er nog veel meer mogelijk voor bij het wedden. Als je wilt wedden op het paard dat als eerste over de finish gaat dan moet je op zoek gaan naar een ‘winnend’ weddenschap bij de bookmaker.

Het grootste voordeel aan een dergelijke soort weddenschap is dat je alleen maar hoeft te kijken naar het paard wat de meeste kans maakt om te winnen. Dit zorgt er dan ook voor dat het een van de minst risicovolle manieren is om te wedden op het paardrijden. Er zijn altijd wel een select aantal jockeys en paarden te vinden die waarschijnlijk met de winst naar huis zullen gaan.

Door goed naar de statistieken te kijken zal je binnen no time kunnen zien welke paarden er al zullen wegvallen tijdens het gokken. Je kunt deze statistieken vaak via de bookmaker zelf vinden, maar je kunt natuurlijk ook altijd op het internet kijken als je graag wat meer informatie wilt rondom een bepaald paard.

Als je van plan bent om de hogere quoteringen met meer risico maar ook een potentieel hogere uitbetaling te verkennen, dan is het ook mogelijk om voor andere opties te gaan. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk om eens te kiezen voor een Duo of een Trio weddenschap. Je kunt het eigenlijk al wel aan de naam zien: bij deze soort weddenschappen vul je naast de eerste plaats ook de tweede en de derde in.

Door deze optie zal je in staat zijn om echt voor potentieel hogere uitbetalingen te spelen. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat je ook een hoop risico zult nemen tijdens het wedden. Het voorspellen van precies de drie eerste paarden bijvoorbeeld is namelijk geen eenvoudige opgave.

Wel is het zo dat je vaak een Trio Wanorde kunt nemen. In dit geval hoef je alleen maar te kiezen welke paarden er in de top 3 zullen eindigen. Voor deze optie is het niet nodig om te bepalen op welke van de drie bovenste plekken het paard precies zal eindigen.

Wedden op paarden met serie van wedstrijden

Je kunt ervoor kiezen om maar op één wedstrijd te wedden, maar misschien wil je dit uitbreiden. Het is dan een leuk idee om meerdere races aan elkaar te koppelen bij het wedden. Zo is het bij veel bookmakers mogelijk om te wedden over een selectie van meerdere wedstrijden in een combinatieweddenschap. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te wedden over drie, vier of zelfs vijf wedstrijden. Het is aan jou om voor iedere race te kiezen welk paard er op de eerste plek zal gaan eindigen.

Uiteraard neem je ook hierbij weer meer risico dan bij het enkel en alleen wedden op een losse wedstrijd.

Het is van belang dat je weet dat je wel aan een eis moet voldoen als je voor de optie van een combinatie wilt kiezen. Deze eis is dat de voorspelling ook echt moet uitkomen. Als je een verkeerde inzet hebt gemaakt dan heb je alles verloren. Dit is dus echt een zeer risicovolle manier om te wedden. Wij raden dit alleen aan als je al echt bekend bent met het wedden op paarden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon een selectie te maken met een aantal losse wedstrijden waar je op gaat wedden. Dan kan iedere weddenschap op zich winnend of verliezend zijn, zonder dat de uitkomsten effect op elkaar hebben. De quoteringen zullen wel een stuk lager liggen dan bij de wedstrijden die je in een serie afneemt, maar het risico ook!

Kijken naar de statistieken

We hebben het al even kort vermeld, maar het is handig om het nog een keer te herhalen. Voor het wedden op paardenraces is het handig om de statistieken goed door te nemen voordat je begint met het wedden. De statistieken zijn echt een must als je zoveel mogelijk kans wilt maken. Je kunt deze bij ZEturf gelukkig zeer uitgebreid raadplegen.

In de statistieken kan je alle informatie vinden met betrekking tot het paard, denk aan de snelheid en aan het gewicht. Ook krijg je hier de staat van het paard en de wedstrijden die het in het verleden heeft gewonnen. Lees dit echt goed door als je zoveel mogelijk kans wilt maken tijdens het wedden op de paardenraces.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top