Wedden op sport: quoteringen, wedtypes en tips

Wedtypes en termen

Als je een wedstrijd wat spannender wil maken dan is wedden op sport de ideale manier om dat te doen! Het kan overweldigend zijn een eerste keer geld inzetten op een wedstrijd, dus wij helpen je graag verder met tips en uitleg zodat je direct weet wat je moet doen!

Wedden op sport is leuk, maar ook complex. Dus neem dit artikel goed door om zo min mogelijk fouten te maken, het gaat namelijk om echt geld. Het interessante is dat je wedden op sport zo serieus kan nemen als je zelf wilt. Je kan enkele euro’s per maand wedden, maar ook nauwgezet elke wedstrijd bijhouden en meerdere weddenschappen per dag aangaan.

De basis van wedden op sport: de quoteringen

Wanneer je op sport wil wedden draait alles rond de kansen die je krijgt van de bookmaker. Deze kansen worden ook de odds of quoteringen genoemd. Deze geven weer met hoeveel jouw inzet wordt vermenigvuldigd wanneer je een juiste voorspelling hebt gemaakt.

Het volgende simpele voorbeeld zal dit verduidelijken:

PSV speelt tegen Ajax. Je krijgt van de bookmaker de volgende quoteringen:

  • Ajax wint 1.5
  • PSV wint 1.75
  • Gelijkspel 2.10

Als je 10 euro inzet, dan zul je 15 euro (10 x 1.5) krijgen mocht je wedden op Ajax en zij winnen.

Als je 10 euro inzet dan zul je 17.5 euro (10 x 1.75) krijgen mocht je op PSV wedden en zij winnen.

Als je 10 euro inzet op een gelijkspel dan win je 21 euro (10 x 2.10) mocht het daadwerkelijk een gelijkspel worden. Heb je de voorspelling fout, dan verlies je je inzetbedrag.

De quoteringen die je krijgt bij een bookmaker staan niet vast. Deze kunnen veranderen naar aanloop van de wedstrijd. Bijvoorbeeld, als de topspeler van een team ziek uitvalt dan zal de kans dat zij winnen omlaag gaan. Ook kun je live wedden tijdens de wedstrijd. Dan veranderen de odds continue op basis van het wedstrijdbeeld.

Het loont om eens de quoteringen te vergelijken die de verschillende bookmakers je geven als je wilt wedden op sport. Zo kun je altijd het maximale uit je speelgeld halen. Wij hebben voor je reeds alle legale Nederlandse bookmakers doorgelicht en beoordeeld, zo hoef je dat alvast niet meer te doen!

Ken de verschillende wedtypes

Ongeacht of je gaat wedden op tennis, wielrennen of darts, je zult enkele wedtermen te zien krijgen waar je nog nooit van gehoord hebt. Vooral de verschillende wedtypes zijn belangrijk om te leren kennen.

We geven je hier snel een overzicht van de drie meest voorkomende wedtypes die je zelfs als beginner snel kunt begrijpen.

1×2: dit is de gemakkelijkste weddenschap om te begrijpen. In deze weddenschap gok je wat het resultaat van het thuisteam zal worden. De 1 staat voor de voorspelling dat het thuisteam wint. De x staat voor het scenario dat het een gelijkspel wordt en de 2 staat voor een overwinning van de uitspelende ploeg.

De combinatieweddenschap: een combinatieweddenschap is een weddenschap waar je meerdere voorspellingen met elkaar gaat combineren tot een enkele weddenschap. Door dit te doen, ga je alle quoteringen van de verschillende weddenschappen met elkaar vermenigvuldigen. Zo kun je een hele hoge quotering krijgen. Het nadeel is dat wanneer je een enkele voorspelling fout hebt, je de gehele weddenschap verliest.

Correcte score weddenschap: Een bet die relatief eenvoudig is om te begrijpen en hoge quoteringen heeft, is de correcte score weddenschap. Hier is het de bedoeling dat je de eindstand van een sportwedstrijd helemaal juist gaat voorspellen. Dit is echter een stuk moeilijker dan het lijkt omdat er heel wat mogelijke uitkomsten zijn.

Hoe meer je weet, hoe beter

Wanneer je gaat wedden op sport, dan moet je de sport zo goed mogelijk kennen om een optimale strategie te bedenken. Hoe meer je weet over de sport en de spelers en teams waar je wilt op wedden, hoe beter de beslissingen zijn die je kunt maken. Hier zijn enkele factoren waar je best eens naar kijkt voordat je een weddenschap plaatst.

Kijk naar historische resultaten

Uit de resultaten van het verleden kun je heel wat nuttige informatie afleiden. Vaak kun je zien hoe goed het team thuis speelt of waar de zwakke punten liggen van de ploeg. Ook kun je afleiden hoe goed bepaalde teams tegen elkaar spelen of wanneer spelers kansen kunnen krijgen.

Kijk naar het speelschema

Wanneer het team een afmattend speelschema heeft met meerdere wedstrijden na elkaar dan beginnen spelers vermoeid te raken. Ook de wedstrijden die er nog aankomen zijn van belang. Als de volgende wedstrijd een bekerfinale is, of een belangrijke kwalificatiewedstrijd dan zal de coach zijn spelers sparen.

Wed niet op basis van emoties maar op basis van feiten

Een fout die veel beginners maken is dat ze op hun favoriete ploeg wedden zonder daar kritisch over na te denken. Daarom gaan zij vaak slechte weddenschappen aan waar de quoteringen niet in hun voordeel zijn of de kans erg klein is dat de voorspelling echt kan gebeuren.

Door je emoties uit te schakelen en enkel te wedden op de basis van de feiten, maak je betere beslissingen en kun je vaker de bookmaker te slim af zijn.

Algemene wedden op sport tips

Beheer je bankroll slim

Je bankroll is een belangrijk aspect van het wedden. Het geeft weer hoeveel geld je hebt op je speelrekening en wat je budget is voor het wedden. Door alles in eenmaal in te zetten loop je het risico je gehele bankroll kwijt te spelen in een keer.

Als dat voorkomt dan kun je niet meer wedden en ga je bepaalde weddenschappen met heel aantrekkelijke quoteringen niet meer kunnen afsluiten. Hou je dus strikt aan je wedbudget en ga geen impulsieve beslissingen maken.

Probeer een nieuwe strategie eerst eens op papier

Wil je je wedstrategie eens helemaal over een nieuwe boeg gooien? Dan is het een goed plan om deze nieuwe strategie eerst eens op papier te proberen. Zo kun je zelf kijken of dit wel bij je past en je wel de tijd hebt om deze strategie goed uit te voeren. Het voordeel hiervan is ook dat je risicoloos beter kunt worden in het voorspellen van sportwedstrijden.

Lees je in

Voordat je gokt raak je best vertrouwd met goktermen en wedtypes. Ook is elke sport redelijk verschillend ten opzichte van elkaar. Daarom lees je best eens enkele relevante artikels op onze website over het wedden op populaire sporten zoals voetbal of darts.

Zo kun je als je een value bet ziet, hier snel op gokken en weet je exact wat je moet doen bij de bookmaker!

Gok bij een legale bookmaker

Wanneer je gaat wedden op sport is het belangrijk om dat bij een legale betrouwbare bookmaker te doen. Om een licentie te krijgen moet de bookmaker de nodige middelen hebben om de gewonnen weddenschappen uit te betalen en aan allerlei kwalitatieve vereisten voldoen.

Wij hebben alle betrouwbare bookmakers die een licentie hebben van de Nederlandse kansspelcommissie voor je op een rijtje gezet! Zo kun je altijd vol vertrouwen wedden op je favoriete sport.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top