Bookmakers Super Bowl 2023 Wedden & Odds voor Winnaar

Het NFL-seizoen bereikt weer het jaarlijkse kookpunt met de Super Bowl. Dit jaar strijden Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles om de prestigieuze Vince Lombardi Trophy. Het State Farm Stadium in Glendale, Arizona is het toneel van dit enorme sportevenement. De halftime show, waar ook menig kijker voor inschakelt, wordt dit keer verzorgd door Rihanna.

Bookmakers Super Bowl 2023 Odds voor Winnaar

De Super Bowl brengt heel veel mooie weddenschappen met zich mee, maar eerst kijken we naar de odds voor beide teams. De verschillen zijn erg klein. Voor Philadelphia Eagles krijg je op dit moment een quotering van 1.82 en voor Kansas City Chiefs is dat met 2.00 net wat hoger. Richting de Super Bowl kunnen de odds altijd iets veranderen, dus check ook zeker de stand van zaken bij de bookmaker zelf, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste quoteringen.

Philadelphia Eagles Kansas City Chiefs
1.82 2.00

(Bijgewerkt op: 04-02-2023, 12:45)


Favoriet Super Bowl 2023

Zowel Philadelphia Eagles als Kansas City Chiefs kent een heel goed seizoen. Door middel van een terugblik analyseren we wie er de favoriet is tijdens de Super Bowl 2023.

Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles wist in het reguliere seizoen bovenaan te eindigen in de National Football Conference (NFC).  Met veertien overwinningen en slechts drie nederlagen liet het teams als Buffalo Bills en Cincinnati Bengals achter zich. Twee van de nederlagen kwamen in de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen.

In de play-offs pakte Philadelphia Eagles het weer op. Als nummer één van de NFC stroomde het team pas in de Divisional Round in. Daarin troffen de Eagles de New York Giants. Deze wedstrijd verliep erg soepel voor de ploeg uit Philadelphia en het won dan ook met ruime cijfers: 38-7. Een ronde later, in de Conference Final, was San Francisco 49ers de tegenstander. Ook dit keer waren de Eagles duidelijk de betere partij. Het resulteerde dit keer in een 31-7 overwinning. Philadelphia is dus nog niet echt op de proef gesteld in deze play-offs.

Vorig jaar waren de play-offs van korte duur voor Philadelphia Eagles. In de Wild Card Round verloor het van Tampa Bay Buccaneers, waardoor het gelijk ophield. Nu staan de Eagles voor het eerst sinds 2018 in de Super Bowl. In dat jaar wonnen ze het kampioenschap ook. Het was de eerste Super Bowl-zege voor de franchise uit Philadelphia.

Kansas City Chiefs

Kansas City Chiefs is na een jaar van afwezigheid ook weer aanwezig in de Super Bowl. De ploeg stond in 2019 en 2020 voor het laatst in de finale van de NFL en ging er in 2019 vandoor met de Vince Lombardi Trophy door San Francisco 49ers te verslaan. Een jaar later bleek Tom Brady met Tampa Bay Buccaneers in de Super Bowl een maatje te groot voor de Chiefs.

Vorig seizoen scheelde het ook niet veel of de Chiefs hadden weer in de Super Bowl gestaan. In de Conference Final viel het doek voor het team. In die ronde was Cincinnati Bengals te sterk. De Bengals verloren later in de Super Bowl van Los Angeles Rams.

In dit seizoen kwam Kansas City Chiefs ook weer erg sterk voor de dag. In het reguliere seizoen was het het best presterende team in de NFL. Net als Philadelphia Eagles won het veertien keer en verloor het drie keer. Het stroomde ook net als de aanstaande tegenstander in tijdens de Divisional Round. Daarin versloegen de Chiefs de Jacksonville Jaguars met 27-20. Een ronde later rekende de ploeg af met de Cincinnati Bengals (23-20). De Chiefs namen zo dus revanche op de Bengals voor het mislopen van de Super Bowl van 2022. Kansas City had het duidelijk zwaarder dan Philadelphia Eagles tijdens deze play-offs.

Wedden op Super Bowl 2023

We hebben de twee finalisten onder de loep genomen, dus het is nu tijd om over te gaan op de weddenschappen. Welke bets zijn interessant tijdens de aanstaande editie van de Super Bowl? We nemen er een aantal met je door.

Winnaar Super Bowl 2023

De populairste weddenschap is natuurlijk het wedden op de winnaar van de Super Bowl. Soms kun je dit vrij goed inschatten, omdat het ene team in het seizoen duidelijk sterker was dan de ander. Dat is dit jaar niet zo. Beide teams deden het erg goed in het reguliere seizoen en vonden uiteindelijk ook terecht hun weg naar de Super Bowl.

We zien wel dat Philadelphia Eagles in de play-offs erg sterk was. De ploeg kwam geen enkel moment in de problemen en verzekerde zich zo vrij eenvoudig van een plek in de Super Bowl. Bij Kansas City Chiefs was dat wel anders. De ploeg van quarterback Patrick Mahomes moest twee keer diep gaan voor een overwinning. Wat tijdens de Super Bowl mee kan gaan spelen is de ervaring. Zo stond Mahomes bijvoorbeeld in 2019 en 2020 nog met zijn Chiefs in de Super Bowl. Hij weet hoe het is om deze wedstrijd te spelen, in tegenstelling tot Eagles-quarterback Jalen Hurts.

Ondanks de mindere ervaring, zien wij de Eagles dit jaar de Super Bowl winnen. De ploeg laat erg sterk spel zien en de verdediging staat als een huis. We zien de Chiefs er daardoor niet zomaar doorheen komen.


Weddenschappen Super Bowl 2023

De Super Bowl neemt automatisch heel veel verschillende weddenschappen met zich mee. Het is één van de grootste sportevenementen ter wereld en dus pakken de bookmakers uit.

Philadelphia Eagles won zoals benoemd twee keer erg ruim tijdens de play-offs. Als je denkt dat dat ook nu weer het geval is, dan is handicap wedden een interessante optie. Je kunt zelf bepalen met hoeveel punten verschil je denkt dat het team wint. Zo levert wedden op de Eagles met een verschil van 6 punten (één touchdown) 2.65 op. Je kunt dit andersom natuurlijk ook voor de Chiefs doen als je erg veel vertrouwen hebt in Mahomes en zijn team. In dat geval levert een handicap van -6 odds op van 3.05.

Het totaal aantal punten in een wedstrijd, is ook een onderdeel waarop je kunt inzetten. Misschien verwacht je een Super Bowl waarin er op los gescoord wordt. Dan kun je bijvoorbeeld inzetten op ‘Meer dan 50.5 punten’. Hiervoor krijg je een quotering van 1.91. Dezelfde quotering krijg je voor ‘Minder dan 50.5 punten’. De bookmakers verwachten dus dat het totaal aantal punten dus rond dit getal ligt. Je kunt zelf spelen met de hoeveelheid punten. In de laatste twee Super Bowls lag het aantal lager dan 50.5. Toen de Chiefs en de Eagles voor het laatst de Super Bowl wonnen lag het aantal wel hoger.

Dan gaan we tot slot nog naar het wedden op de MVP van de Super Bowl. De quarterbacks van de finalisten maken doorgaans de meeste kans op deze onderscheiding. Dat is ook dit jaar het geval. Voor zowel Hurts als Mahomes krijg je op dit moment een quotering van 2.30. Vorig jaar was het echter geen quarterback die de MVP werd. Toen was het de wide receiver van Los Angeles Rams Cooper Kupp die zich Most Valuable Player mocht noemen. Patrick Mahomes is al eens de MVP geweest in de Super Bowl. Dat was in 2020 toen hij zijn team naar de eindzege leidde.


Winnaar Super Bowl laatste 10 jaar

We nemen je nog even mee naar de laatste tien winnaars van de Super Bowl om een goed beeld te geven van de laatste winnaars. De finalisten van dit jaar komen allebei één keer in dit rijtje voor. Zo won Kansas City Chiefs de Super Bowl in 2020 voor het laatst en was dat bij Philadelphia Eagles twee jaar eerder.

Jaar Winnaar Super Bowl
2022 Los Angeles Rams
2021 Tampa Bay Buccaneers
2020 Kansas City Chiefs
2019 New England Patriots
2018 Philadelphia Eagles
2017 New England Patriots
2016 Denver Broncos
2015 New England Patriots
2014 Seattle Seahawks
2013 Baltimore Ravens

Bookmakers voor Wedden op Super Bowl 2023

Veel verschillende bookmakers spelen in op de Super Bowl. Het is dus aan jou om de keuze te maken bij welke bookmaker jij wil wedden voor of tijdens dit grootse sportevenement. Zo is het wedaanbod bij de ene bookmaker net wat ruimer dan bij de ander. Er zijn ook bookmakers die met acties komen in aanloop naar de Super Bowl. Dat kan ook erg gunstig zijn voor jou als sportwedder. Naast het aanbod en acties zijn de odds natuurlijk ook overal anders. Zoek uit bij welke bookmaker je de beste quoteringen voor jouw weddenschap kunt verdienen. We zetten hieronder alvast een aantal betrouwbare bookmakers voor je op een rijtje.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top