Wedden op Tennis

Hoe werkt het wedden op tennis?

Er zijn ontzettend veel mensen die het leuk vinden om naar tennis te kijken. De gezellige sfeer, de spannende wedstrijden en de beste spelers maken dit tot een van de meest populaire sporten die wij in dit land kennen.

Door deze populariteit zijn er een hoop mensen die besluiten om ook eens een weddenschap te plaatsen bij online wedkantoren op een tenniswedstrijd. Je zou zeggen dat je 50% kans hebt om de winnaar eruit te kiezen. Echter zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor het wedden op tennis.

Zo is het ook mogelijk om te wedden op het aantal sets of op de winnaar van een toernooi.


Geschiedenis van tennis

Zoals je wellicht al weet wordt de sport tennis al echt voor een ontzettend lange tijd gespeeld. Al sinds de elfde eeuw spelen ze in Frankrijk de balsport. Toen was het natuurlijk nog niet echt het tennisspel. Het oudste balspel is de sport Jeu de Paume.

Bij dit spel was het de bedoeling op de bal weg te slaan naar de andere speler. Over de jaren heen heeft deze sport een hoop veranderingen doorgemaakt, wij kennen het nu als tennis. Aangezien de sport al zo oud is zijn er een hele hoop verschillende tradities die in stand worden gehouden bij het spel.

Dit zien we onder andere tijdens de wedstrijden die worden gespeeld tijdens het bekende toernooi Wimbledon. Dit toernooi wordt al sinds 1877 gehouden, ieder jaar vindt het alsnog plaats. Veel bekende spelers hebben hier hun bekendheid aan te denken. Denk bijvoorbeeld maar aan Roger Federer, Andy Murray, Pete Sampras, of aan Boris Becker.

Puntentelling van tennis

De sport tennis heeft een vrij bijzondere puntentelling ten opzichte van andere sporten. Als leek maakt dit het soms een beetje lastig om het spel te volgen. Als je het spel wilt winnen moet je de zes games winnen om een set te hebben. Voor het winnen van de wedstrijd moet je drie of twee sets hebben.

Het wordt pas echt raar wanneer de eerste bal het veld in komt. Alles begint altijd bij de 0-0, dit is ook bij tennis het geval. Echter zit het bij deze sport toch iets anders, hier krijg je namelijk steeds 15 of 10 punten. Spelers gaan van 15, naar 30 en vervolgens naar 40 punten. Win je dan nog een punt dan is de game voor jou. Staat het 40 gelijk, dan moeten er twee punten gehaald worden om een game winnaar aan te wijzen.

Altijd wedden op tennis

Er zijn echt ontzettend veel mensen in de wereld die het leuk vinden om naar tennis te kijken. Door deze bekendheid vinden er altijd wel wedstrijden plaats die je zelf kunt bekijken. Door deze vele wedstrijden zal je op ieder mogelijk moment in staat zijn om een weddenschap te plaatsen op de verschillende wedstrijden die worden gehouden.

Het is natuurlijk niet zo dat je ook echt een tennisser hoeft te zijn om een weddenschap te plaatsen. Betrouwbare bookmakers om te gokken op Tennis zijn Bet365 en Betcity.

Als je ervoor kiest om te wedden op wie er de wedstrijd zal winnen, maak je dus een keuze uit één van de twee spelers in het duel.

Je kunt de tenniswereld onderverdelen in de ATP- en WTA-toernooien. Bij de eerste groep wedstrijden zullen de mannen aan de slag gaan met het spelen. Kies je voor de laatste groep dan zal je ook op de vrouwen kunnen gaan gokken tijdens het wedden op tennis.

Wedden op de Grand Slams

Wedden op Tennis

Iedere tennisser heeft natuurlijk als doel om de wedstrijd te winnen. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedere wedstrijd even belangrijk is al de ander. Als het aankomt op de wereld van het tennissen zijn er een aantal toernooien die toch wel echt aan de top staan. Dit zijn natuurlijk de Grand Slams.

Wanneer je het voor elkaar krijgt om deze te winnen zal je als speler gelijk een stuk populairder worden onder de fans. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de verschillende wedstrijden hieronder even voor je op een rijtje te zetten. Zo weet je precies waar je mogelijk op zou kunnen wedden voor het tennissen.

De grote 4

  • Australian Open: Aan het begin van het jaar kan je gaan wedden op de eerste Grand Slam: de Australian Open. Twee weken lang zullen er verschillende wedstrijden worden gespeeld op de de hardcourt-banen van Melbourne Park. Het toernooi gaat nagenoeg altijd van start in het begin van januari, maar soms wil het ook nog wel eens een maandje later beginnen.
  • Roland Garros: In de maanden mei en juni kan je ook gaan wedden op tennis, en wel op de French Open, ook wel Roland Garros. Voor deze Grand Slam gaan alle spelers naar Parijs toe. Roland Garros is hét toernooi voor de tennissers die goed zijn op het spelen op gravel banen.
  • Wimbledon: Dit is natuurlijk de meest bekende wedstrijd die je maar kunt vinden binnen de wereld van het tennissen. Tijdens deze wedstrijd spelen de spelers altijd in het wit. Wimbledon is bekend geworden als de baan waar Richard Krajicek de winnaar van werd. Deze wedstrijd is eigenlijk altijd in de maanden mei en juni.
  • US Open: Het Grand Slam-seizoen heeft een afsluitend toernooi in de Verenigde Staten, de US Open. Aan het einde van de zomer zullen de spelers aan de slag gaan bij de USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York. De ondergrond is hardcourt, het is dus echt het veld waar de spelers met een harde opslag veel kans maken om te kunnen winnen.

De soorten weddenschappen

Je kunt echt alle kanten op als je van plan bent om te wedden op de tenniswedstrijden. Ga eerst bij de bookmakers alle wedstrijden op een rijtje zetten. Je kunt er voor kiezen om te wedden op wie er de wedstrijd gaat winnen. Bij deze weddenschap is het niet van belang om te weten hoe het precies zal gaan.

Het enige wat van belang is dat de speler waar jij je geld op hebt gezet met de winst naar huis gaat. Je kunt natuurlijk ook altijd op andere soorten weddenschappen een bedrag plaatsen. Zo is het mogelijk om te wedden op hoeveel sets en games er in een wedstrijd gespeeld zullen worden.

Tips voor het wedden op tennissen

Bij het wedden op tennis zijn er eigenlijk niet zo heel veel factoren die komen kijken bij het spelen. Voor het spel heb je immers alleen een racket, een bal en een net nodig. Iedere wedstrijd wordt gewoon gehouden tussen twee verschillende spelers die de strijd met elkaar aangaan.

Wel zijn er een aantal verschillende tips die wij je mee kunnen geven om je kansen op het winnen van de weddenschap zo hoog mogelijk te maken. Door hier op te letten maak je echt de meeste kans:

  • Tip 1: Kijk naar de ondergrond

Voor het spelen op gras is er echt een ander soort speelstijl vereist dan bij het spelen op een hard veld. Ook op gravel wordt er erg anders gespeeld. Iedere tennisser heeft zo zijn of haar eigen specialiteiten voor het spelen, let hier echt goed op voordat je besluit om een weddenschap te plaatsen bij het tennissen.

  • Tip 2: Kijk wie er in vorm is

Bij het tennissen speelt vorm een ontzettend belangrijke rol. Iemand die niet in vorm is zal moeite hebben om de wedstrijd te vinden. Kijk daarom goed naar de staat van de speler. Heeft de speler een blessure gehad? Is het wellicht zo dat hij of zij dit jaar al veel wedstrijden heeft verloren? Dit kan allemaal een rol spelen bij het wedden op tennis.

  • Tip 3: Ontdek de speelstijl

Alle spelers zullen op hun eigen manier spelen. De ene tennisser vindt het prettig om hard op te slaan, de ander doet juist zijn best om de ballen veel effect mee te geven. Dit is dan ook de reden dat de speelstijl van de speler ontzettend belangrijk is bij het wedden.

Het is super belangrijk dat je goed kijkt naar de sterke kanten van de speler waar je op wilt gaan gokken. Je kunt bij veel bookmakers online statistieken vinden die je meer laten zien over de verschillende tennissers. Dit maakt het een stuk makkelijker om een analyse te maken over de spelers.

  • Tip 4: Hoe is het speelschema

Elk toernooi heeft een eigen schema. Als je graag geld inzet op de toernooiwinnaar dan zal je echt goed moeten kijken naar dit schema. Door dit schema zie je precies welke tegenstanders een speler kan tegengekomen tijdens zijn toernooi, wat van invloed kan zijn op de winkans.

  • Tip 5: Kies voor een live weddenschap

Bookmakers hebben een tweetal opties om voor te kiezen: de pre-match en live wedden. Bij een live weddenschap is het mogelijk om te bekijken hoe de wedstrijd precies aan het verlopen is. Door hiervoor te kiezen zal je echt veel beter kunnen bepalen hoe je kansen er eigenlijk voor staan bij het wedden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top