Topscorer WK 2022 Odds – Favorieten & Wedden

Het WK 2022 in Qatar staat op het punt van beginnen en dus barst het voetbalfeest binnenkort los. Het gaat er natuurlijk om welk land dit WK gaat winnen, maar er staan meerdere interessante prijzen op het spel. Zo ook de Gouden Schoen voor de topscorer van dit WK. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn altijd kanshebbers, maar op de WK’s hebben ze nog nooit echt uitgeblonken met doelpunten.

In 2018 won Harry Kane de titel en de Engelsman is ook dit keer weer de favoriet van de bookmakers. Dat de topscorerstitel niet altijd naar een favoriet gaat bewees de toen nog relatief onbekende Colombiaan James Rodriguez in 2014. Hij ging er toen in Brazilië met de Gouden Schoen vandoor, dus het wedden op een outsider met betere odds kan ook een interessante optie zijn. In dit artikel gaan we op een aantal favorieten en outsiders voor de topscorerstitel in en geven we de odds en een voorspelling van een potentiële winnaar, zodat je goed voorbereid kunt wedden op de winnaar van de Gouden Schoen.

Topscorer WK 2022 Odds

Zoals gezegd is Kane ook voor dit WK de topscorer, maar ook Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar staan hoog op de lijst. We hebben de verwachte topscorers van Betcity met odds voor je op een rijtje gezet. Kijk ook eens in onze complete WK-gids wedden op het WK 2022 voor informatie over het wedden en odds voor WK.

Speler Land Odds Doelpunten
Kylian Mbappé Frankrijk 1.95 5
Lionel Messi Argentinië 1.95 5
Julian Alvarez Argentinië 14.00 4
Olivier Giroud Frankrijk 14.00 4

Situatie: 14 December 2022, 22:33


Belangrijke criteria voor het kiezen topscorer WK 2022

Bij het bepalen van jouw favoriet voor de winnaar van de Gouden Schoen 2022 kun je op heel veel verschillende dingen letten, we zetten een aantal van de belangrijke dingen voor het bepalen van jouw favoriet op een rijtje.

  • Penaltynemers, de beste kans op een doelpunt is nog altijd de strafschop.
  • Vrije trappen nemers, lang niet zo belangrijk als penalty’s, maar ook vrije trappen spelen een rol bij de Gouden Schoen.
  • Fitheid, als een speler met een blessure worstelt, wordt de kans op doelpunten kleiner.
  • Kracht van het team, een speler van een sterk team speelt waarschijnlijk meer wedstrijden en meer wedstrijden betekent meer kans op doelpunten.
  • Kracht van de tegenstanders, veel goede tegenstanders in de groepsfase betekent minder kans op doelpunten.
  • Huidige vorm, vorm en vertrouwen zijn van levensbelang voor spitsen die van doelpunten leven.
  • Hoe ligt een speler in de groep, als een speler niet lekker in de groep ligt en er fricties ontstaan kan dit ten koste gaan van doelpunten.

Op basis van deze criteria kijken we naar een aantal van de favorieten en outsiders voor de Gouden Schoen op het WK 2022 in Qatar.

Favorieten Topscorer WK 2022

Kylian Mbappé

De superspits van Paris Saint Germain scoort al jaren erg makkelijk. Met zijn snelheid en scorend vermogen is Mbappé een belangrijk wapen voor Frankrijk, dat gezien wordt als één van de titelfavorieten. Met Benzema naast hem heeft hij ook een belangrijke bliksemafleider, maar die samenwerking met Benzema kan hem ook doelpunten kosten, want de spits van Real Madrid lijkt de penaltynemer te worden.

Met Australië en Tunesië krijgt de ploeg in de groepsfase twee hele zwakke tegenstanders en dat kan de opmaat zijn voor een doelpuntrijk WK, maar Frankrijk heeft ook zijn zwakke punten. Op het EK van vorig jaar leek de vleugelaanvaller problemen te hebben met een aantal van zijn teamgenoten, dus zijn ego kan hem wel eens in de weg zitten. Met zijn pure klasse kan hij echter niet onderschat worden en dus is hij één van de favorieten voor de topscorerstitel.

Lionel Messi

Als je kijkt naar de bovengenoemde criteria lijkt Messi aan allemaal te voldoen in de aanloop naar dit WK. De zevenvoudig winnaar van de gouden bal is in vorm bij PSG en Argentinië, neemt penalty’s en vrije trappen, zit in een sterk team dat waarschijnlijk veel wedstrijden gaat spelen en ligt goed in de groep. Sterker nog, sinds trainer Lionel Scaloni aan het roer is, lijkt het team meer dan ooit voor Messi en zijn doelpunten te spelen en lijkt het alsof de nummer tien in zijn eigen speeltuin staat.

Messi’s relatie met Argentinië is wel eens matig geweest en hij kon de druk niet altijd aan, (Messi scoorde in vier WK’s zelfs nog nooit in de knock-outfase van het titeltoernooi) maar sinds de Copa America titel in 2021, zijn eerste titel met zijn land, lijkt de druk er af. In de afgelopen maanden scoorde hij aan de lopende band voor Argentinië, hoewel dat vaak tegen zwakke tegenstanders was. Hij krijgt echter in de openingswedstrijd Saoedi-Arabië tegenover zich en dat is meteen een ideale gelegenheid om veel te scoren. Daarom is Messi onze favoriet om op dit WK de Gouden Schoen te winnen.

Harry Kane

Net als vier jaar geleden wordt Harry Kane getipt als de favoriet voor de Gouden Schoen. Engeland is altijd een van de outsiders voor de wereldtitel en de loting lijkt de Engelsen mee te zitten. Tegen Iran, Wales en de Verenigde Staten is Engeland de torenhoge favoriet, dus kan Kane al aan zijn doelpunten werken De spits van Spurs, die in de Premier League alweer op 12 doelpunten staat, is al het hele seizoen in vorm.

De aanvoerder is de absolute leider van het elftal en is de vaste penaltynemer. Het verwachtingspatroon in Engeland is misschien wel zijn grootste tegenstander. Op het vorige EK kwam Kane daarom pas laat in zijn spel, maar de aanvaller liet met vier doelpunten zien dat hij zelfs in matige vorm nog onmisbaar is voor dit team.

Outsiders Topscorer WK 2022

Neymar Junior

De spits van Paris Saint Germain speelt voor titelfavoriet Brazilië en lijkt daarom zeven wedstrijden de kans te krijgen de Gouden Schoen binnen te halen. Neymar heeft de laatste jaren echter niet dezelfde doelpuntendrang als de andere favorieten en Brazilië lijkt niet de ploeg die er op uit is om zijn tegenstanders in de groepsfase te vernederen.

Als penaltynemer die ook regelmatig vrije trappen neemt, is hij zeker een kanshebber voor de Gouden Schoen en met het overschot aan kwaliteit om hem heen zal hij zijn doelpunten ook meepikken, maar hij lijkt daarmee geen favoriet.

Cristiano Ronaldo

De topscorer aller tijden in zowel het clubvoetbal als het landenvoetbal mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van kanshebbers voor de Gouden Schoen, maar de voorbereiding spreekt niet in zijn voordeel. Bij Manchester United is hij al het hele seizoen niet in vorm. Hij heeft problemen met trainer Erik ten Hag en mogelijk ook met zijn medespelers na het vernietigende interview vlak voor het WK.

Dat hoeft hem bij het nationale team niet per se op te breken, ware het niet dat hij met Bruno Fernandes en Diogo Dalot twee van zijn ploeggenoten bij Man United ook bij de nationale ploeg tegenkomt. De sfeer lijkt daarom gespannen bij Portugal. De ploeg zal zoals altijd weer om CR7 draaien en als penaltynemer en diepe spits gaat hij zeker zijn kansen krijgen, maar net als Messi heeft hij op vier WK’s nooit gescoord in de knock-outfase van het toernooi. Of hij dat op 37-jarige leeftijd wel gaat doen en zo een realistische kans maakt op het winnen van de Gouden Schoen lijkt de vraag.

Memphis Depay

Memphis lijkt voor Nederland dé kanshebber op de Gouden Schoen, maar hij heeft bij aanvang van het WK al twee maanden geen wedstrijd gespeeld. Depay raakte in de Nations League interland tegen België geblesseerd en heeft door een terugval zijn rentree nog niet kunnen maken. Bondscoach Louis van Gaal heeft al aangegeven dat hij in de openingswedstrijd tegen Senegal niet zal starten en de vraag is of hij fit wordt tijdens het WK.

Daarnaast lijkt veel juist wel in zijn voordeel te spreken. Als nummer twee op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal heeft hij zijn reputatie als doelpuntenmaker verdiend en heeft hij een belangrijke status bij Nederland. Oranje heeft een goede kans om ver te komen en Memphis neemt ook penalty’s en sommige vrije trappen en krijgt met Qatar in de groep al een zwakke tegenstander. Er liggen dus kansen, maar het gebrek aan fitheid bij Memphis lijkt het belangrijkste obstakel op weg naar de Gouden Schoen.

Cody Gakpo

Ook Gakpo staat in de top 15 van kanshebbers en de vleugelspeler van PSV is in fantastische vorm. In de Eredivisie leidt hij de dans qua doelpunten én assists en hij lijkt op dit WK de eerste keuze van bondscoach van Gaal te worden op de nummer tien positie. Gakpo heeft op een hoger niveau nog wel eens moeite om het verschil te maken, maar met Qatar, Senegal, Ecuador en een mogelijke achtste finale tegen Wales of de VS lijkt hij ook genoeg tegenstanders van een niveau lager tegenover zich te krijgen.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top