Wedden op Voetbal

Heel wat mensen vinden het leuk om in het weekend naar voetbal te kijken. Nagenoeg iedereen heeft zo zijn eigen favoriete club waar hij of zij altijd weer naar kijkt, maar daarnaast is er nog een groot aanbod van andere wedstrijden en competities. Tegenwoordig kun je al het voetbal op de voet volgen, en dat maakt ook het wedden op voetbal extra interessant.

Jij hebt namelijk waarschijnlijk best regelmatig een goed idee bij welk team een wedstrijd kan gaan winnen. Die kennis kun je inzetten door een weddenschap te plaatsen op de voetbalwedstrijden, wat kan bij de bookies.

Hoe gaat dit wedden op voetbal in z’n werk? En waar moet je precies op letten bij het kiezen van de weddenschappen? Lees verder om daar achter te komen, want we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien! Hierbij zullen we je ook voorzien van een aantal praktische tips om mee aan de slag te gaan.

Bij Nederlandse bookmakers wedden op voetbalcompetities

Zoals je wellicht al weet is voetbal nog altijd de meest populaire sport die je maar kunt vinden in de wereld. In Nederland kun je voor het online plaatsen van weddenschappen op alle mogelijke voetbalwedstrijden terecht bij legale bookmakers, die beschikken over een licentie van de Kansspelautoriteit. Dit maakt deze aanbieders veilig en vertrouwd.

Je kunt bij de bookmakers terecht voor echt alle mogelijke voetbalcompetities. Die wedstrijden zijn er natuurlijk door het seizoen heen, wat tal van opties voor voetbalwedden oplevert. Misschien dat jij altijd al eens een keer op Ajax of Feyenoord hebt willen wedden in de Eredivisie. Dat kan prima bij de Nederlandse online bookmakers, maar het aanbod is nog vele malen groter. Zo kun je bijvoorbeeld gokken op de Premier League, Bundesliga of – dichter bij huis – een niveau lager op de Keuken Kampioen Divisie. Aanbieders met vele competities zijn Bet365 en Betcity.

Voor een grootschalig overzicht van alle mogelijke competities en clubs is het verstandig om even een kijkje te nemen op de site van de bookmakers. Hier staan namelijk handige overzichten en kun je ook een zoekfunctie gebruiken. Zo heb je kortom alles bij de hand wat je maar nodig kunt hebben voor het plaatsen van een voetbalweddenschap.


Alle belangrijke toernooien bij voetbalgokken

We hebben de competities al behandeld, echter kun je er ook voor kiezen om een weddenschap te plaatsen op een bepaald land, zoals het Nederlands elftal. Dit is een ideale optie als je bijvoorbeeld van plan bent om het EK of het WK te kijken en daarbij te gaan voetbalgokken. Oranje en de andere toplanden komen natuurlijk ook al in actie in de kwalificatietoernooien en de Nations League.

Het is tevens handig om wat dieper in te gaan op de diverse soorten toernooien die gekozen kunnen worden bij het wedden op het clubvoetbal. Waarschijnlijk ken je wel de meeste clubtoernooien die in Europa worden gehouden. Zo zijn de Champions League en de Europa League een erg belangrijk toernooi om te spelen, en zien we in de Conference League bijvoorbeeld veel Nederlandse clubs in actie.

Maar ook buiten Europa is er meer dan genoeg om uit te kiezen, denk aan de Copa Libertadores (Zuid-Amerika), de AFC Champions League (Azië) of de CAF Confederations Cup (Afrika). Ook komen wereldwijd natuurlijk per continent landenteams in actie. Zo bieden toernooien als de Copa América en Africa Cup of Nations tal van interessante opties voor voetbalwedden.

Voorspellen wie de winnaar wordt

Er is een belangrijke vraag die beantwoord moet worden bij een voetbalwedstrijd, en dit is natuurlijk wie er de wedstrijd zal gaan winnen. Wanneer een team een wedstrijd wint krijgt het drie punten, of het kan zijn dat het team een ronde verder zal komen in het toernooi.

Wie er wint is kortom altijd van belang, en mede daarom is dit de meest populaire voorspelling bij voetbalwedden. Voor het plaatsen van deze weddenschap kun je terecht bij een Nederlandse bookmaker. Je kunt op de site van de bookmaker diverse quoteringen vinden bij ieder duel voor de zogeheten 1×2-weddenschap. Als je kiest voor deze optie zal je voorspellen wie er de wedstrijd zal gaan winnen.

Je kiest uit drie opties: het thuisspelende team wint (1), de wedstrijd eindigt in een gelijkspel (x) of de ploeg die op bezoek komt pakt de zege (2). Het enige wat bij deze optie van belang is, is wie er uiteindelijk met de winst naar huis zal gaan. Het maakt niet uit hoeveel doelpunten er zullen vallen tijdens het spelen. Dit kun je overigens wel voorspellen in een ander type weddenschap, namelijk Correcte Score.

Het favoriete team heeft altijd de laagste odds. Een winnende weddenschap op die ploeg heeft de grootste slagingskans, maar levert ook het minste op. Naast de bekendste clubs en landenteams is het ook mogelijk om te wedden op ploegen die tot de underdogs worden gerekend. Het mooie van deze opties is dat je vaak hogere quoteringen tegen kunt komen. De mindere teams hebben natuurlijk in de regel wel minder winkans, dus het is aan jou om de beste opties voor voetbalweddenschappen te ontdekken.

Andere opties voor voetbalwedden: van doelpuntenmaker tot handicap

Naast het wedden op wie de winnaar zal gaan zijn, kun je natuurlijk op veel meer opties inzetten. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te gokken op welke speler er een goal zal gaan maken, oftewel de weddenschap Doelpuntenmaker. Het kan gaan om ‘Anytime goalscorer’, maar je kunt bijvoorbeeld ook specifiek voorspellen wie de eerste of juist laatste treffer maakt.

Daarnaast kun je wedden op de vraag wanneer de eerste goal zal gaan vallen. Het gaat dan juist om het tijdsvak, en niet om een specifieke speler. Je kunt zoals je ziet bij bookmakers dus goed een gerichte keuze maken, en dit maakt het wedden op voetbalwedstrijden mede zo leuk.

Een andere optie is om te kiezen voor een zogeheten Draw No Bet-weddenschap. Kies je voor deze optie, dan zal je jouw inzet terug te krijgen wanneer er sprake is van gelijkspel. Dit zorgt er dus voor dat je aan risicobeperking kunt doen bij het wedden op de voetbalwedstrijden, maar hier staan wel lagere odds tegenover.

Nog een interessante mogelijkheid is om te gaan wedden op handicapweddenschappen. Hierbij moet een van de teams een fictieve voorsprong goedmaken of juist verdedigen. Dit is een handige manier van wedden op voetbal wanneer er bijvoorbeeld een duidelijke favoriet en underdog is. De sterke teams moeten dan winnen met een bepaald aantal goals verschil, en de zwakkere tegenstander kan jou de bet juist laten winnen door de schade beperkt te houden.

Kijk naar de live weddenschap opties

Voor het wedden op voetbalwedstrijden kunnen we een onderscheid maken tussen de pre-match en live weddenschappen. Bij het live wedden zul je tijdens voetbalwedstrijd zelf gaan inzetten, je kunt dit eigenlijk al wel aan de naam zien. Het handige aan deze keuze is dat je tijdens de wedstrijd zelf op basis van het verloop pas een keuze hoeft te maken in je weddenschap.

Mocht er iets niet helemaal lijken te gaan zoals je op voorhand had verwacht, dan ben je in staat om alsnog een ander plan te trekken. Je kunt dus echt gaan inzetten op basis van wat je op het veld ziet. De odds bewegen hierbij ook doorlopend mee. Een belangrijke uitdaging bij de live voetbalweddenschap is dus om het juiste moment van inzet te kiezen. Leuk is dat er ook specifieke live bets zijn voor tijdens een wedstrijd. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voorspellen welk team er als eerstvolgende scoort, waarbij het volgen van het spelbeeld zeker kan helpen.

Zowel live als pre-match voorspellingen bieden goede mogelijkheden en je hoeft niet exclusief voor het een of het ander te kiezen. Houd er wel rekening mee dat je bij allebei de opties jouw inzet niet meer mag veranderen wanneer je hem eenmaal hebt geplaatst.

champions league wedden op voetbal

Tips voor het wedden op voetbal

Je kunt op zich zonder onderzoek aan de slag gaan met het wedden op voetballen, echter is het toch handiger als je het een en ander voorbereid. Door de juiste voorbereiding ben je in staat de kans op succes te vergroten bij het wedden op de diverse soorten wedstrijden.

We hebben hieronder een paar handige tips voor je die helpen om het wedden op het voetbal net even wat makkelijker te maken dan voorheen. Met deze tips zorg jij ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Doe onderzoek en lees je in

Zoals alles kost het tijd en moeite om succes te boeken bij voetbalweddenschappen. Via de bookmakers zelf, maar zeker ook via andere sites en apps is er een enorm aanbod aan middelen en statistieken beschikbaar dat je kunt gebruiken bij het bepalen van jouw volgende bet.

Door onderzoek te doen en je in te lezen, kom je beter beslagen ten ijs. Hoe meer je weet over waar je op wedt, hoe groter de kans dat je de juiste weddenschap kunt plaatsen. Het kan dus geen kwaad om het voetbalnieuws in ieder geval in de gaten te houden.

Ook nuttig is om eventuele specialistische kennis te gebruiken bij het wedden. De bookmakers hebben de neiging om heel slim te zijn als het gaat om de grote competities, maar ze kunnen soms een beetje nalatig zijn als het gaat om lagere of meer obscure competities. Als je een team volgt dat in een van deze competities speelt dan is er soms nog meer ruimte om deze kennis in je voordeel te gebruiken. 

Kijk naar de team spirit en vorm

Je zou het misschien niet zeggen, maar de teamgeest is echt ontzettend belangrijk bij het voetballen. Zo zien we dat de teams die veel verliezen vaak in een negatieve spiraal terecht komen. De spelers verliezen immers de hoop en zullen in sommige gevallen slechter gaan spelen.

Dit geldt natuurlijk ook de andere kant op, als een team veel aan het winnen is dan is de kans groot dat dit wel even zo zal blijven. Door naar de team spirit te kijken en door te bekijken hoe een team het precies doet heb je veel meer kans om een goede weddenschap te kunnen plaatsen.

Hou een overzicht bij van je weddenschappen

Er zijn maar weinig gokkers die hun weddenschappen bij weten te houden, maar als je regelmatig met veel verschillende bookmakers wedt is het echt wel zo handig om te doen. Het bijhouden van een overzicht van je weddenschappen kan je helpen om in kaart te brengen hoeveel je wint en verliest.

Ook zie je hiermee bij wat voor soort wedstrijden je geld verdient en bij welke niet. Als je een online account hebt bij bookmakers, zullen zij jouw geschiedenis van de weddenschappen laten zien. Je kunt ook een stapje verder gaan en bepaalde informatie verwerken in bijvoorbeeld Excel, zodat je in meer detail en over een langer tijdsbestek kunt analyseren wat jouw prestaties met het sportwedden zijn.

Bepaal zelf hoeveel risico je neemt

Het is echt niet zo dat je altijd een groot risico moet nemen als je geld wilt winnen. Wel is het natuurlijk zo dat je meer kunt verdienen als je meer risico neemt. Dit is nu eenmaal de manier waarop de bookmakers een verwachting koppelen aan de weddenschappen die er op de site worden geplaatst.

Echter kun je ook de focus leggen op het plaatsen van zeer risico lage weddenschappen. Dit zorgt ervoor dat je zonder al te veel risico aan de slag kunt met het wedden op voetbal. Zowel bets met hoge als lage odds kunnen een goede investering zijn, dus je hebt allerlei strategische opties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top