Wedden op Wielrennen

Weddenschappen plaatsen op wielrennen

Nederland is natuurlijk echt een fietsland. Heel wat mensen vinden het lekker om op een zondagmorgen een eindje te gaan fietsen. Dit is dan ook de reden dat de sport wielrennen zo bekend is bij ons in het land.

Ons land heeft al veel bekende wielrenners op de kaart weten te zetten. Er zijn meer dan genoeg mogelijke races en wedstrijden die je kunt bekijken als je van deze sport houdt.

Tijdens het kijken van de wielerwedstrijden kan je het jezelf nog wat spannender maken door eens een keer een weddenschap te plaatsen. In dit artikel zullen wij je hier alles over laten zien. Na het lezen zal ook jij staan te popelen om je allereerste weddenschap bij de bookmakers op deze bijzondere sport te plaatsen!

De Tour de France

Zelfs de mensen die nog niet zo bekend zijn met het wielrennen hebben wel eens van de Tour gehoord. De Tour de France is de meest populaire wedstrijd binnen het wielrennen. De Tour die duurt drie weken, er zijn dus meer dan genoeg etappes die die je kunt kijken.

Wat veel mensen niet weten is dat de tour niet alleen plaatsvindt in Frankrijk. Het is namelijk zo dat er ook vaak gereden wordt in Duitsland, België, Nederland en Spanje. In 2014 is de tour gestart in Groot-Brittanië. In 2015 startte de Tour voor de 5e keer in Nederland.

Het doel van de race is altijd weer om de stad Parijs te halen. Na de drie weken zullen alle teams in een groot aantal samenkomen in deze Franse stad. Eenmaal aangekomen zullen ze hun best moeten doen om de wereld nog een keer te laten zien dat zij toch echt het beste zijn.

Na afloop van de diverse soorten races zullen de prijzen op de bekende straat de Champs-Elysées uitgereikt worden. Dit is dan ook gelijk het einde van de Tour.

tour de france parijs
Tour de France – Parijs

Winnaar laatste jaren

De Tour is echt de belangrijkste wedstrijd voor de mensen die van wielrennen houden. Dit is dan ook gelijk de race waar er een hele hoop op het spel staat voor de verschillende rijders.

In de afgelopen jaren heeft Chris Froome de meeste titels op zijn naam weten te zetten. Andere recente winnaar zijn Egan Bernal uit Colombia en de Sloveen Tadej Pogačar. 

Wil je de winnaar van de Tour worden dan moet je als renner de snelste zijn van de hele drie weken. De tijd van de etappes worden namelijk bij elkaar opgeteld. Om de ronde van Frankrijk te kunnen winnen moet je heel sterk zijn in het hooggebergte, waar doorgaans de echt grote tijdsverschillen worden gemaakt. Ook een goede tot hele goede tijdrit is een vereiste.

De leider in het klassement zal in de bekende gele trui rijden. Er is ook een groene trui die gewonnen kan worden, deze is voor degene die de meeste punten heeft gekregen in het sprinters-klassement.

Je kunt ook de bolletjestrui winnen, deze is voor de mensen die het beste zijn in het klimmen in de bergen. Een andere belangrijk doel voor veel renners is het winnen van een etappe.

Wedden op andere wedstrijden

Naast het wedden op de Tour is het mogelijk om ook te wedden op andere soorten wedstrijden. Er zijn namelijk een drietal grote Rondes die worden gereden in het wielrennen.

Naast de Tour de France zijn dit de Vuelta (de Ronde van Spanje) en de Giro (de Ronde van Italië). Al deze Rondes duren 23 dagen. Van deze dagen zijn er 2 rustdagen en wordt er 21 keer gekoerst.

Goede bookmakers voor het wedden op koersen zijn Bet365  en Betcity.

Het is mogelijk om geld in te zetten op alle mogelijke opties voor het wielrennen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een weddenschap af te sluiten op een van de bekende wielerklassiekers. Dit zijn natuurlijk Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije.

Maar je kunt ook nog op kleinere rondes en wedstrijden gokken. Voor een actueel overzicht van de races kun je een kijkje nemen op de site van de bookmakers.

Waar kun je op wedden?

Wat veel mensen niet weten is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om op te wedden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te wedden op wie de winnaar wordt van bijvoorbeeld de Tour.

Je kunt kiezen om te wedden op de bekende wielrenners als je wat minder risico wilt lopen bij het wedden. Houdt er wel rekening mee dat je hier natuurlijk ook minder mee kunt verdienen. Je kunt er daarentegen ook voor kiezen om een bedrag te zetten op een outsider.

De kans dat deze wint is natuurlijk kleiner, maar je verdient wel gelijk een hoop meer als je voorspelling uitkomt. Bij deze optie komen er namelijk een hele hoop factoren kijken. Zo weet je niet precies hoe die persoon zal gaan rijden en of hij het wel allemaal vol kan houden. Je moet dus wel degelijk een beetje risico willen nemen.

Echter is er nog veel meer mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor de Head-to-Head weddenschap. Bij deze optie zal je aan de slag gaan om twee bepaalde renners met elkaar te vergelijken. Bij deze optie maakt het niet uit op welke plek de renners zullen eindigen.
Het enige wat je hoeft te doen is voorspellen wie van de twee het beter zal gaan doen. Dit onderlinge duel zorgt altijd weer voor een hoop spanning tijdens het kijken. De plek maakt echt niet uit, de snelheden ook niet. 

 

Bij welke bookmakers wedden?

Het is niet mogelijk om bij iedere bookmaker te wedden op het wielrennen. Dit is dan ook de reden dat je er verstandig aan doet om goed te bekijken of een bepaalde bookmaker wel de optie heeft om te wedden op de wielren-wedstrijden.

Hier op de site kun je overigens veel meer informatie vinden die handig kan zijn bij het kiezen van een bookmaker. Zo is het onder andere mogelijk om te zien waar er bepaalde acties van toepassing zijn bij de bookmakers.

Je kunt altijd eens kijken bij de TOTO. Deze aanbieder staat bekend om de hoge kwaliteit en om de vele races die worden aangeboden bij het wielrennen. Bij deze aanbieder is het onder andere mogelijk om te kiezen tussen een live weddenschap en tussen het pre match wedden.

Met de eerste optie zal je een weddenschap plaatsen wanneer de wedstrijd echt bezig is. Bij de laatste optie heb je jouw weddenschap al geplaatst voordat de race van start gaat.

Succes met het wedden

Bij het wedden op wielrennen is het echt van belang dat je goed onderzoek doet naar de verschillende renners. Het is namelijk zo dat iedere renner zo zijn eigen kwaliteiten heeft. De een is goed in de sprintjes, de ander is juist weer goed in het rijden in de bergen.

Door op de hoogte te zijn van iemand zijn goede en slechte kanten zal je veel meer kans maken om te kunnen winnen. Hier moet je altijd wel naar het geheel kunnen kijken. Zo is het bijvoorbeeld ook handig om te kijken naar de rolverdeling binnen een bepaalde ploeg. Gaat men voor dagsucces van een rijder, of wordt er gereden voor het algemeen klassement van de kopman? Door hier bij stil te staan weet je zeker dat je op de meest optimale manier aan de slag kunt gaan met het wedden.

Hier op de site vind je overigens nog veel meer informatie die handig kan zijn voor bij het wedden. Door deze site goed door te nemen zal je optimaal worden voorbereid op het wedden. Het gokken op wielrennen is een prima manier om het kijken van de wedstrijden net even wat spannender te maken dan voorheen!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top