WK 2022 Voorspelling & Kansen – Wie wint het WK 2022?

Het WK 2022 in Qatar staat voor de deur en de molen met voorspellingen draait al op volle toeren, wie gaan er ver komen in Qatar en wie pakt de titel? Gaan de Zuid-Amerikaanse landen de dienst uitmaken, met Brazilië in supervorm en Leo Messi, die mogelijk voor zijn laatste kans gaat met Argentinië of pakken de grote Europese landen de hoofdrol op dit WK? Titelhouder Frankrijk heeft een grote groep sterspelers, maar is net als Engeland en Duitsland niet echt in vorm sinds juni vorig jaar. Spanje en Nederland lijken juist wel op tijd in vorm voor het WK. Europees kampioen Italië gaat in ieder geval geen hoge ogen gooien, want het Zuid-Europese land werd in de kwalificatie voor het WK verrassend uitgeschakeld.

Ook oranje behoort tot de outsiders voor winst van het WK. Trainer Louis van Gaal is nog ongeslagen sinds hij ruim een jaar geleden voor de derde keer aan de slag ging als keuzeheer van het Nederlands Elftal, maar de vorm van de belangrijkste spelers bij hun clubs lijkt dit seizoen minder. Ondanks dat won Nederland onder andere twee keer van België, dat een fantastische generatie spelers op dit WK voor een mogelijk laatste kans op een grote internationale titel ziet vechten.

WK 2022 Voorspelling Winnaar & Kansen

Wie wint het WK 2022? Er lijken negen landen te zijn die een volgens de kenners en de bookmakers een redelijke kans maken om het toernooi te winnen en dat zijn de zeven grote Europese landen en de Zuid-Amerikaanse voetbalreuzen Argentinië en Brazilië. Landen als Denemarken, Kroatië en Uruguay worden ook als outsiders voor de titel genoemd, maar dan moet alles meezitten. De rest van de landen lijkt een Griekenland 2004 sprookje nodig te hebben om op 18 december met de wereldbeker in handen te staan.

Favoriet winst WK 2022 Qatar
Argentinië Argentinië 1.90
Frankrijk Frankrijk 1.90
Ga naar

(Situatie: 14-12-2022, 22:30)

Voorspellingen Groepswinnaars WK 2022

Met negen reële kanshebbers op de titel en maar acht groepen is er dus één zware groep waar twee kanshebbers al in de groepsfase tegen elkaar spelen. In groep A is Nederland de grote favoriet voor groepswinst, maar in groep E treffen Duitsland en Spanje elkaar al direct en dus lijken die zich verder geen fouten te kunnen permitteren.

Er zijn in principe negen favorieten voor de titel en daar zitten dus alle acht favorieten voor de winst in de groep tussen. Bedenk je echter wel dat er altijd verrassingen zijn op een WK en wed dus niet zonder na te denken op de favorieten. In 2014 won Costa Rica bijvoorbeeld de zogenaamde groep des doods met Uruguay, Italië en Engeland, terwijl de voorspelling was dat Costa Rica laatste zou worden in die groep. Zorg dus dat je altijd je eigen onderzoek doet en houdt rekening met de mogelijkheid tot verrassingen.

Groep A

In groep A is oranje de grote favoriet op groepswinst. Nederland was bij de loting in pot 2 ingedeeld, maar ontloopt alle toplanden door uit pot 1 gastland Qatar te loten, één van de zwakste landen van dit WK. Senegal heeft nogal wat toppers in de ploeg, zoals onder andere Gouden Bal kandidaat, Sadio Mané, maar is meestal niet consistent genoeg om lang op een hoog niveau te acteren. Ecuador is een jonge ploeg in opkomst, maar lijkt van een paar niveaus lager en daarmee niet goed genoeg om het Nederlands elftal van de groepswinst te houden.

Land
Nederland Nederland 1.25
EcuadorEcuador 4.50
Senegal Senegal 13.00
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:28

Groep B

Engeland is niet echt in vorm in aanloop naar dit WK in Qatar. De Engelsen wonnen geen van de zes Nations League wedstrijden in aanloop naar dit evenement. Toch is Engeland de grote favoriet voor winst in de groep, omdat de tegenstand met de VS, Iran en rivaal Wales erg matig lijkt. Voor Wales is het de eerste deelname in 60 jaar, maar de ploeg lijkt nog steeds te sterk te leunen op de op leeftijd rakende Gareth Bale en Aaron Ramsey.

Land
Engeland Engeland 1.16
Verenigde Staten Verenigde Staten 5.00
Iran Iran 21.00
Wales Wales 1001.00
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:29

Groep C

Groep C lijkt gemaakt voor Argentinië, waar Leo Messi mogelijk voor zijn laatste kans op een WK-titel staat. Met Mexico krijgt Argentinië een Latijns-Amerikaanse tegenstander met een speelstijl die ze door en door kennen, en die ook nog eens een heel matige voorbereiding draait. Bij Polen lijkt de aanvoer naar Robert Lewandowski het belangrijkst, maar juist daar schort het in het nationale elftal meestal aan en Saoedi-Arabië is misschien wel het slechtste land van het toernooi.

Land
Argentinië Argentinië 1.50
Polen Polen 2.75
Mexico Mexico
Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië 21.00
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:30

Groep D

In Groep D lijkt Frankrijk het met Denemarken uit te moeten vechten voor de groepswinst en dat zal nog lastig zat worden voor de ploeg van Didier Deschamps. Frankrijk heeft een met sterren doordrenkte nationale ploeg, maar Denemarken is de laatste jaren onder trainer Kasper Hjulmand bijna onklopbaar en was dit jaar in de Nations League nog verrassend twee keer te sterk voor de Fransen. Op het WK zal Frankrijk echter uit een ander vaatje tappen en dus is de ploeg de favoriet in de groep met verder nog zwakke broeders Australië en Tunesië.

Land
Frankrijk Frankrijk 1.001
Denemarken Denemarken
Australië Australië 101.00
Tunesië Tunesië
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:30

Groep E

Als er één groep is waar de eerste ronde belangrijk is, dan is het groep E, waar Spanje en Duitsland het uitvechten voor de groepswinst. Een nederlaag in de onderlinge wedstrijd is op zichzelf nog niet zo erg, want ook met een tweede plaats kwalificeer je je voor de volgende ronde, maar bij verlies wordt de kans op een moeilijke tegenstander in de tweede ronde een stuk groter. Japan en vooral Costa Rica lijken kansloos voor de groepswinst.

Land
Spanje Spanje 1.062
Japan Japan 8.00
Duitsland Duitsland
Costa Rica Costa Rica 126.00
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:30

Groep F

België is de favoriet voor winst, maar groep F is een interessante poule met landen die wel eens kunnen verrassen. Kroatië was vier jaar geleden nog finalist en lijkt het laatste jaar weer beter te worden, maar lijkt niet in staat om de stunt van vier jaar geleden te herhalen. Canada won de Noord-Amerikaanse kwalificatie verrassend ruim voor Mexico en de VS en Marokko heeft ook een aantal spelers van hoge kwaliteit. Als nummer twee van de FIFA-ranglijst is het aanzien van België nog steeds groot, maar de topspelers van de laatste tien jaar raken op leeftijd of hebben al afscheid genomen en dus lijken de Rode Duivels het lastig te krijgen.

Land
Kroatië Kroatië 1.90
Marokko Marokko 3.00
België België 3.75
Canada Canada
Ga naar

Situatie 26-11-2022, 14:46

Groep G

In groep G zit de favoriet voor de wereldtitel, Brazilië. De gele kanaries hebben basisspelers van alle grote Europese ploegen in hun team en zijn daarom de favoriet voor de wereldtitel. Ze hebben echter geen hele zwakke poule geloot, want met Servië en Zwitserland zitten er twee landen bij die de zware Europese kwalificatie hebben overleefd door hun groepen met respectievelijk Portugal en Italië te winnen. Bondscoach Tite heeft echter een hecht team gecreëerd waar vrijwel nooit klachten uit te horen zijn en dus is Brazilië de absolute topfavoriet voor groepswinst in groep G.

Land
Brazilië Brazilië 1.001
Zwitserland Zwitserland 81.00
Servië Servië
Kameroen Kameroen
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:34

Groep H

Portugal wordt vooraf getipt als de favoriet in groep H, maar de Portugezen krijgen zeker geen makkelijke kluif. Uruguay was Portugal vier jaar geleden in de achtste finales nog de baas. Een aantal Portugese topspelers is niet in vorm in de aanloop naar dit WK, dat voor Cristiano Ronaldo waarschijnlijk de laatste kans is op een wereldtitel. Bij tweevoudig wereldkampioen Uruguay wordt dit WK het laatste kunstje voor Luis Suarez, maar met onder andere Darwin Nuñez staat de opvolging klaar. Ghana heeft niet de topploeg van weleer en lijkt kansloos, evenals Zuid-Korea dat met Son wel een wereldtopper in de gelederen heeft, maar in de breedte niet sterk genoeg lijkt om het Portugal en Uruguay moeilijk te kunnen maken.

Land
Portugal Portugal 1.001
Ghana Ghana 67.00
Uruguay Uruguay
Zuid-Korea Zuid-Korea
Ga naar

Situatie 29-11-2022, 09:34

WK 2022 Achtste finales Voorspelling

Voor de groepswinst zijn er in de meeste groepen duidelijke favorieten en die landen zijn uiteraard ook de grootste kanshebbers voor plaatsing voor de achtste finales, maar daarachter is het nog wel spannend voor een aantal landen. Je kunt bij Bet365 ook inzetten op de verschillende landen of ze zich voor de achtste finales kwalificeren ja of nee.

Bij bijvoorbeeld Brazilië, Frankrijk en Nederland heeft het niet zoveel nut om daarop in te zetten, want de verwachting is dat die toplanden zich met relatief gemak voor de volgende ronde plaatsen, maar met name voor landen zoals andere Senegal, Mexico, Polen, Zwitserland en Wales is dit een interessante weddenschap, of waarom niet een gokje wagen op Canada of Marokko om bij de eerste twee in de groep te eindigen ten koste van België of Kroatië, die allebei niet zo sterk lijken als vier jaar geleden.

WK 2022 Kwartfinales Voorspelling

Na de groepsfases blijven er nog zestien landen over die de achtste finales spelen en daar zit normaal gesproken in ieder geval één kraker bij. Als alles volgens verwachting verloopt, neemt België het in de achtste finale op tegen de verliezer van de tweestrijd tussen Spanje en Duitsland en dan begint de grote afvalrace pas echt, want één van die drie landen gaat de kwartfinales hoe dan ook niet halen.

Als Nederland doet wat er van ze verwacht wordt, hoeven ze zich geen zorgen te maken om plaatsing voor de kwartfinales, want als groepswinnaar zou een achtste finale waarschijnlijk tegen Wales of de VS zijn en daar hoef je als Nederland in principe niet bang voor te zijn. Dat zie je terug bij de odds voor het behalen van de kwartfinales, waar Nederland als vijfde ingeschaald is, nog voor bijvoorbeeld Argentinië en Duitsland, die in het algemeen hoger aangeschreven staan en een grotere kans op de winst wordt toegedicht, maar die op weg naar de kwartfinales al zwaardere hordes moeten overleven.

Land
Argentinië Argentinië 1.083
Brazilië Brazilië 1.10
Frankrijk Frankrijk 1.11
Engeland Engeland 1.22
Spanje Spanje 1.25
Portugal Portugal 1.40
Nederland Nederland 1.44
Kroatië Kroatië 1.44
Verenigde Staten Verenigde Staten 2.75
Japan Japan 2.75
Ga naar

Situatie 02-12-2022, 19:31

WK 2022 Halve Finales Voorspelling

Het werd al dringen voor een plaats in de kwartfinales, maar in de halve finales is er helemaal geen ontkomen meer aan. Een aantal van de absolute toernooifavorieten gaan deze fase van het toernooi niet halen. Onder andere Nederland maakt een duikvlucht als het gaat om de quoteringen om de halve finale van het WK in Qatar te halen en ook Engeland zakt wat weg en dat heeft alles te maken met het vervolg van het schema.

Als Nederland namelijk als groepswinnaar de achtste finales overleeft, is er een grote kans dat Argentinië de volgende tegenstander van oranje wordt. Op het moment van schrijven is de ploeg van Leo Messi de duidelijke favoriet om die eventuele tweestrijd in zijn voordeel te beslissen en dus is oranje hooguit een outsider voor het bereiken van de halve finales. Met van Gaal aan het roer lukte het Nederland in 2014 ook om de halve finales te bereiken, dus de ploeg is zeker niet kansloos, maar toen bleek Argentinië het eindstation en dat zou ook nu zomaar eens het geval kunnen zijn.

In het geval dat Engeland als groepswinnaar doorgaat en de kwartfinale bereikt, waar ze op basis van het schema wel de favoriet voor zijn, komen ze normaal gesproken Frankrijk tegen. Op dit moment zou Frankrijk de favoriet zijn in die eventuele onderlinge wedstrijd. Daarom zakken Nederland en Engeland op de favorietenlijst voor een plek in de halve finales.

Land
Brazilië Brazilië 1.16
Portugal Portugal 1.30
Argentinië Argentinië 1.57
Frankrijk Frankrijk 1.72
Engeland Engeland 2.10
Nederland Nederland 2.37
Marokko Marokko 3.50
Kroatië Kroatië 5.00
Ga naar

Situatie 06-12-2022, 23:02

WK 2022 Finale Voorspelling

Brazilië en Frankrijk zijn op het moment van schrijven de favorieten om de WK-finale te halen en als beide landen hun groep winnen is dat ook een finale die mogelijk is. Ook Argentinië wordt getipt als WK-finalist, maar de ploeg moet zich dan in de halve finales waarschijnlijk wel van favoriet Brazilië ontdoen, een Zuid-Amerikaanse clash tussen boezemvrienden Messi en Neymar die op het scherp van de snede gespeeld zal worden.

Mocht Spanje de groep met Duitsland winnen, zit ook Spanje aan dezelfde kant van het schema als Brazilië, Argentinië en Nederland en dus krijgen die het net als het Nederlands elftal loodzwaar op weg naar een eventuele finale. Frankrijk zou in de andere halve finale Duitsland, Portugal of België tegen kunnen komen en dat lijkt op het eerste gezicht een makkelijkere weg naar de finale voor de titelverdediger.

Land
Argentinië Argentinië 1.36
Frankrijk Frankrijk 2.37
Engeland Engeland 2.87
Marokko Marokko 3.50
Kroatië Kroatië 3.20
Ga naar

Situatie 10-12-2022, 18:26

Verrassingen in de groepsfase kunnen deze voorspellingen volledig op zijn kop gooien en de kansen volledig veranderen. Vier jaar geleden haalde Kroatië de finale door achtereenvolgens Denemarken, Rusland en Engeland te verslaan. De meeste favorieten zaten toen na de groepsfase aan de andere kant van het schema en dat maakte Kroatië in één klap een outsider voor eremetaal.

Succesvol wedden op het WK 2022

Het wedden op het WK 2022 in Qatar is een fantastische manier om het WK voor jezelf nog interessanter en nog spannender te maken. Je kunt er ook leuk wat extra geld mee verdienen. Maar wat je ook doet, wed alleen met geld dat je kunt missen, steek jezelf niet in de schulden voor die in jouw ogen fantastische weddenschap en zorg altijd dat je aan je maandelijkse financiële verplichtingen kunt blijven doen, voordat je je geld inzet op het WK.

Om succesvol te kunnen zijn met wedden op het WK 2022 in Qatar is het niet verstandig om zomaar op van alles en nog wat inzetten. Er zijn talloze mogelijkheden om je goed voor te bereiden op het WK, zodat je met de beste informatie op wedstrijden en outrights kunt wedden. Kijk bijvoorbeeld naar hoe de vorm van landen is. De wedstrijden in de Nations League van de afgelopen maanden zeggen lang niet alles over de vorm van de teams, maar zijn wel een indicatie.

Kijk ook naar blessuregevallen in de aanloop en tijdens het toernooi. Als Argentinië Leo Messi verliest vanwege een blessure zal de kans op succes voor de Argentijnen normaal gesproken substantieel verminderen en dus zijn de odds dan hoger. Na de tweede wedstrijd in de groepsfase gaan ook de gele kaarten een rol spelen, want bij twee gele kaarten is een speler automatisch geschorst voor de volgende wedstrijd, neem dat mee in je voorspellingen.

Ga op zoek naar de beste weddenschappen, vergelijk de quoteringen van de verschillende bookmakers voor je weddenschappen en kijk naar value bets. Als er bijvoorbeeld geruchten zijn van problemen binnen een team, kan dat de kans op succes verkleinen. Bookmakers verwerken die geruchten lang niet altijd direct in hun prijzen en dus kun je daar op inspelen met een value bet. Op die manier kun jij het WK 2022 in Qatar voor jezelf een nog mooier evenement maken dan dat het al is en er ook nog eens wat extra geld mee verdienen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top